Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Τρεις αντιπροσωπευτικές ταινίες του Μπέργκμαν


Ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του καλλιτεχνικού κόσμου και ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες και σεναριογράφους του 20ού αιώνα, έρχεται στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTflix της κρατικής τηλεόρασης με τρεις αντιπροσωπευτικές ταινίες - σταθμούς της ζωής του: «Άγριες Φράουλες», «Φθινοπωρινή Σονάτα» και «Φάνι και Αλέξανδρος».

Επιστολές στρατευμένων από την ΕΛΔΥΚ


Το προηγούμενο διάστημα ο λαός της Εύβοιας, της Αττικής και της Ηλείας ήρθε αντιμέτωπος με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τις συγκεκριμένες περιοχές. Οι συνέπειες της καταστροφής είναι ήδη ορατές, με εκατοντάδες καμένα σπίτια, στρέμματα δάσους και περιουσίες. Ανάμεσα στους πληγέντες είναι και πολλοί φαντάροι που είδαν μόλις σε μερικές μέρες οι κόποι μια ζωής των οικογενειών τους να γίνονται στάχτη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας – συναυλία αλληλεγγύης


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31/8 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 19:30

Θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης

για τους  πυρόπληκτους ατον Λευκό Πύργο

Κουμπαράς για χρηματοδότηση επιχειρηματικών ομίλων οι ασφαλιστικές εισφορές


ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε κουμπαρά άντλησης ζεστού χρήματος για τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων μετατρέπει η κυβέρνηση τις ασφαλιστικές εισφορές για τις επικουρικές συντάξεις, όπως κυνικά ομολογεί ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου που είναι αρμόδιος για τα θέματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας


Τον τελευταίο χρόνο, οι υγειονομικοί και οι άλλοι εργαζόμενοι πάλεψαν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Με τους κομμουνιστές να δίνουν το στίγμα, οι αγώνες φώτισαν σε μεγάλο βαθμό το βασικό ζήτημα: Οι ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών μετατρέπονται σε πελάτες της ιδιωτικής εκπαίδευσης


Οι ηθικοί αυτουργοί, για το έγκλημα των πυρκαγιών, πρέπει να αναζητηθούν στη διαχρονική πολιτική που ακολουθεί και εφαρμόζει τόσο η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Η λήξη της τρίχρονης ένοπλης ταξικής αναμέτρησης (1946 - 1949)


Στις 29 Αυγούστου του 1949 το σύνολο των δυνάμεων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) περνούσε στις Λαϊκές Δημοκρατίες, έχοντας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την εξουσία της αστικής τάξης στη διάρκεια της τρίχρονης πάλης του.

Αγώνας δρόμου για μια θέση στην παιδοφύλαξη...


ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

...αντί για δημόσια και δωρεάν σύγχρονη Προσχολική Αγωγή

Στο κατώφλι της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται και φέτος αντιμέτωπες με εμπόδια και δυσκολίες που στερούν από τα παιδιά τους το δικαίωμα στην Προσχολική Αγωγή. Η εξασφάλιση μιας θέσης στους βρεφονηπιακούς σταθμούς αναδεικνύεται για τους γονείς σε αγώνα δρόμου και μάλιστα μετ' εμποδίων.

Τι δεν λένε οι «φίλοι» του αφγανικού λαού

Στη βιβλιοθήκη της Τεχνικής Σχολής στην Καμπούλ (1982)

 Από τα διαγγέλματα του Μπάιντεν και τα ανακοινωθέντα του G7 και της ΕΕ, μέχρι τις συνεχείς «αναλύσεις» σε αστικά ΜΜΕ για το Αφγανιστάν, περισσεύουν τα υποκριτικά δάκρυα για τα «δικαιώματα του αφγανικού λαού και ειδικά των γυναικών, των παιδιών και των μειονοτήτων».

«Πάρε ό,τι θες επενδυτή»... απ' του λαού την τσέπη


 ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2022

Εκτίναξη φόρων για μισθωτούς κατά 12,8%, για νέες απαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους που πληρώνουν σταθερά κάτω από το 5% των άμεσων φόρων

Τη μονιμοποίηση και την επέκταση των φοροελαφρύνσεων για τις ισχυρές επιχειρήσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών ενόψει των πρωθυπουργικών εξαγγελιών στο πλαίσιο της ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη, με φόντο και την κατάθεση του προσχεδίου κρατικού προϋπολογισμού για το 2022 στις αρχές Οκτώβρη. Την ίδια ώρα η δημοσιονομική πολιτική συμπληρώνεται με σειρά αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και παρεμβάσεων.

Επιστολή Πελετίδη στον υπουργό υποδομών για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής


Ο Δήμος Πατρέων και φορείς της πόλης μας, επανέρχονται στο θέμα της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως το Νέο Λιμάνι και ειδικότερα για το τμήμα Ρίο - Κανελλοπούλου. Θεωρούμε ότι υπάρχουν όλες οι συνθήκες, για να υλοποιηθεί το μεγάλο αυτό έργο για την πόλη μας.

Το εμβόλιο όπλο της επιστήμης και όχι όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων


Η κυβέρνηση μέσω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μετατρέπει ένα όπλο της επιστήμης για την αναχαίτιση της πανδημίας, σε όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων και μέσο για την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Τα συνδικάτα από την πρώτη στιγμή έχουν ταχθεί υπέρ του καθολικού δημόσιου και δωρεάν εμβολισμού. Έχουν απαιτήσει να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση των εργαζομένων από τους ειδικούς επιστήμονες και τους γιατρούς εργασίας στους χώρους δουλειάς.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


29/08/1632

Γεννιέται ο Βρετανός (Άγγλος) φιλόσοφος Τζον Λοκ, «πατέρας» του Κλασσικού Φιλελευθερισμού.

29/08/1824

Ο ελληνικός επαναστατικός στόλος υπό τον Α. Μιαούλη πετυχαίνει σημαντική νίκη επί του οθωμανικού στη ναυμαχία του Γέροντα.