Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Με το «βλέμμα» στις ανάγκες του κεφαλαίου ο απολογισμός για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης

Για το «τολμηρό, μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» που υλοποίησε η ΝΔ προς όφελος του κεφαλαίου, στον ένα χρόνο που έχει κυβερνήσει, καυχήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι κομπασμοί για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, η οποία «βγήκε» στην κυβέρνηση κυρίως εξαιτίας της αυτοπειθαρχίας των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν είναι ουρανοκατέβατο

Λες κι έπεσε από τον ουρανό... Ετσι αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το κατάπτυστο νομοσχέδιο της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και αναλόγως προσαρμόζει τη ρητορική του, για τις ανάγκες της κάλπικης αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι χαρακτηριστικά όσα έγραφε η «Αυγή» την περασμένη Κυριακή για το νομοσχέδιο, παριστάνοντας ότι δεν ξέρει τίποτα για το «έγκλημα» που συντελείται εδώ και χρόνια στην ΕΕ, σε όλα τα κράτη - μέλη της, αλλά και στην Ελλάδα,
προφανώς και με τη σφραγίδα της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Απαράδεκτη και προκλητική η παραχώρηση της Βίλας Πετρίδη

Η παραχώρηση της βίλας Πετρίδη (τοπόσημου της πόλης που προοριζόταν για χώρος πολιτισμού) στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας είναι απαράδεκτη και προκλητική, υποδηλώνει ευρύτερους σχεδιασμούς διοίκησης δήμου και κυβέρνησης.

Καλεσμένοι στα κυβερνητικά γενέθλια οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Καλεσμένοι στα κυβερνητικά γενέθλια είναι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, απέναντι στους οποίους η κυβέρνηση της ΝΔ στάθηκε συνεπής στις δεσμεύσεις της. Μάλιστα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου, υλοποιεί μία ακόμη δέσμευση, το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, μετά το συνδικαλιστικό νόμο και την κατάργηση του ασύλου.

Απλήρωτοι οικοδόμοι έχτισαν σφυροδρέπανο

Από τη Δανία έρχεται μια ενδιαφέρουσα ιστορία που συνέβη αυτές τις μέρες.

Σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση των κατασκευών, οι οικοδόμοι όταν παραλαμβάνουν τις παλέτες με τα τούβλα που θα χρησιμοποιηθούν στις προσόψεις των οικοδομών, πληρώνονται έξτρα για να ξεχωρίσουν αυτά που δεν είναι καθαρά ή έχει αλλοιωθεί το χρώμα τους.

Πέθανε ο σπουδαίος Ενιο Μορικόνε

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών, το πρωί της Δευτέρας, ο Ιταλός συνθέτης και ενορχηστρωτής Ενιο Μορικόνε, η μουσική του οποίου «έντυσε» κάποια από τα πλέον εμβληματικά έργα του κινηματογράφου.

Ο Μορικόνε γεννήθηκε στη Ρώμη το 1928 και το 1940 σπουδάζει Σύνθεση στο ωδείο. Τότε ήταν και η στιγμή που αποφάσισε να γίνει συνθέτης. Εχει γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες, καθώς και σύγχρονα έργα κλασικής μουσικής.

Σκάνδαλα με ... «διαφάνεια» στην αυλή της ΕΕ


ΟΜΑΔΕΣ «ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΙΕΣΗΣ»

Μια αποκαλυπτική ματιά στα «λόμπι» που συνδέονται με μονοπωλιακούς ομίλους και συναλλάσσονται «νόμιμα» με ευρωβουλευτές και αξιωματούχους


«Δωράκια», «μίζες», «λαδώματα», «διαπλοκή», «σκάνδαλα» και «διαφθορά» είχαν την τιμητική τους για μία ακόμη φορά στην πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, με αφορμή τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της «Novartis» στις ΗΠΑ και τα «απόνερα» του σκανδάλου στην Ελλάδα.

Αποδεικνύεται η επικαιρότητα της τροπολογίας του ΚΚΕ για τη δωρεάν μετάδοση των μηνυμάτων για τη δημόσια υγεία

Η δημοσιοποίηση -με καθυστέρηση μηνών- της "λίστας Πέτσα", αλλά και η χρηματοδότηση μεγάλων ΜΜΕ με πακτωλό χρημάτων, αποδεικνύει πόσο επίκαιρη ήταν η τροπολογία του ΚΚΕ που απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα και προέβλεπε πρώτον τα μηνύματα για τη δημόσια υγεία να μεταδίδονται απολύτως δωρεάν, δεύτερον η δημοσιοποίηση των στοιχείων της όποιας κρατικής διαφήμισης να γίνεται άμεσα και

Ετοιμη να διοργανώσει διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Τουρκίας η ΕΕ

Διήμερες επαφές στην πρωτεύουσα της Τουρκίας ξεκίνησε χτες ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, που επιβεβαιώνοντας ότι στρώνεται το έδαφος για νέες αντιλαϊκές διευθετήσεις, δήλωσε επί λέξει: «Βρίσκομαι εδώ για να βρεθεί μια λύση στην αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο. Εμείς(σ.σ. ως ΕΕ)σχεδιάζουμε να οργανώσουμε διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών», για όλα τα θέματα. Ειδικά για το Κυπριακό, ο Μπορέλ αναγνώρισε

Ο Μάνος Λοΐζος έχει αγγίξει κάθε πτυχή της ζωής μας

Ηταν μια μέρα γιορτής για το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ χτες. Γιόρταζε τα 5 χρόνια λειτουργίας του με μια ανεκτίμητη προσφορά. Η κόρη του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου, Μυρσίνη, πρόσφερε το πιάνο του αγαπημένου μας συνθέτη στο Στέκι. Παράλληλα, εκθέτονταν και άλλα μουσικά του όργανα, όπως το βιολί, το λαούτο και δύο κιθάρες του, που τον συντρόφευαν στο δημιουργικό του έργο.

Ετοιμη για νέα «κεφάλαια» στο βιβλίο των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων και διευθετήσεων

Στην προσπάθεια να διατηρηθούν ορθάνοιχτοι οι «δίαυλοι» των ευρωατλαντικών «διευθετήσεων» με την Τουρκία αναφέρθηκαν ξανά τις προηγούμενες μέρες τα κυβερνητικά στελέχη, την ώρα που παρεμβάσεις όπως αυτή του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Ζ. Μπορέλ για μεσολάβηση για διαπραγματεύσεις Τουρκίας - Ελλάδας δείχνουν πως «τρέχουν» με ταχύτητα τα επικίνδυνα σχέδια

Νίκος Ξυλούρης

Γεννιέται, 7/7/1936, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Κρητικός λυράρης και τραγουδιστής, ο καλλιτέχνης και αγωνιστής, σφράγισε με τη φωνή του κάποιες από τις πιο δυνατές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού.

Με τα τραγούδια του, συντρόφεψε το λαό μας στις αναζητήσεις και τους αγώνες του.
Μια μορφή ταυτισμένη με την περηφάνια, την ανθρωπιά, την αγωνιστικότητα, υπήρξε ο Νίκος Ξυλούρης, που σαν σήμερα - στις 8 Φλεβάρη του 1980 - «έφευγε» για το στερνό «ταξίδι». Ηταν μόλις 44 χρόνων! Είχε, όμως, προλάβει να μας διδάξει πολλά για το ρόλο του καλλιτέχνη, τη στάση απέναντι στην τέχνη του και στην κοινωνία.

Γεννιέται ο Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι


Γεννιέται, 7/7/1893, ο Σοβιετικός ποιητής και καλλιτέχνης Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, μέλος του Κόμματος των Μπολσεβίκων από το 1908. Ο ενθουσιασμός του για την επανάσταση του 1917 θα εκφραστεί από την αρχή: «Αυτή είναι η δική μου επανάσταση. Πήγα στο Σμόλνι. Δούλεψα. Έκανα κάθε είδους δουλειά».