Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Χρήσιμες οδηγίες ενόψει βουλευτικών εκλογών για τους ετεροδημότες και τις μεταδημοτεύσεις


ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ

 Αυτός που μένει σε δήμο μιας εκλογικής περιφέρειας αλλά είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους δήμου άλλης εκλογικής περιφέρειας, για να ψηφίσει στον τόπο διαμονής του πρέπει να κάνει αίτηση ετεροδημότη και να εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών του δήμου όπου διαμένει.

Τα πλαστά "Σύμφωνα"

Το φαιδρά κατασκευασμένο "Σύμφωνο Λιβαδίου"

Η μεγάλη παραχάραξη της Ιστορίας και τα πλαστά "Σύμφωνα" 

H περίοδος της Κατοχής, του Εμφυλίου και του ανώμαλου μετεμφυλιακού καθεστώτος που ακολούθησε, σημαδεύτηκε εκτός των άλλων από μία φοβερή προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας και κατασκευής πλαστών «ντοκουμέντων», στην προσπάθεια να πληγούν το μεγαλειώδες κίνημα της Εθνικής Αντίστασης, το ΚΚΕ και η Αριστερά γενικότερα.

Απάντηση σε ένα κάλεσμα του Γιάνη Βαρουφάκη…


 «Καλούμε τη βάση, τους ανθρώπους του προοδευτικού χώρου, που μπορεί να προσβλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΚΚΕ, να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, να πιέσουν τις ηγεσίες τους (…) στο θέμα της συγκρότησης ενός πραγματικού προοδευτικού μετώπου το οποίο θα στηρίξει μια προοδευτική διακυβέρνηση, που θα εφαρμόσει ένα πραγματικά προοδευτικό, ανατρεπτικό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα Ρήξης με την ολιγαρχία».

Μακελεύει τον Παλαιστινιακό λαό με τις «πλάτες» ΗΠΑ και ΕΕ


Με τις σταθερές «πλάτες» από ΗΠΑ και ΕΕ στο έγκλημα της κατοχής της Παλαιστίνης, το ισραηλινό κράτος αυξάνει συνεχώς τη βαρβαρότητα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, όπως απέδειξε το νέο μακελειό από την επιδρομή του κατοχικού ισραηλινού στρατού σε προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν το πρωί της Πέμπτης, όπως και οι επιθέσεις στο αλ Ραμ της Δυτικής Οχθης, με 11 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Με μπλόκο στον Ε65 τη Δευτέρα κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες


Με τη συμμετοχή δεκάδων Αγροτικών Συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας. 

Μέσα σε αγωνιστικό κλίμα, οι αγρότες μετέφεραν την πείρα από τις συσκέψεις και τις πολύμορφες δράσεις των προηγούμενων ημερών και συζήτησαν για την οργάνωση των νέων συντονισμένων κινητοποιήσεών τους, σημειώνοντας πως μόνο με τον αγώνα και τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους.

Προκλητική απόφαση δίνει άδεια για συγκέντρωση στην εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή


Με μια προκλητική απόφαση η κυβέρνηση, μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας, επιτρέπει στην ναζιστική εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» τη διενέργεια συγκέντρωσης σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Ρηγίλλης.

Σιντονί — Γκαμπριέλ Κολέτ

 
Κολέτ, αγνόησε όλα τα ταμπού

Στις 3 Αυγούστου 1954 πεθαίνει η Γαλλίδα μυθιστοριογράφος Σιντονί — Γκαμπριέλ Κολέτ, μια από τις σημαντικότερες μυθιστοριογράφους του 20ού αιώνα. Άφησε σημαντικά μυθιστορήματα που έγιναν ταινίες, θεατρικά έργα και μούζικαλ.…

Η πραγματική μομφή που σας πονάει είναι μέσα στους αγώνες του λαού και την καταθέτει καθημερινά μόνο το ΚΚΕ


 Η μομφή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής. Αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, όπως και το σύνολο των πολιτικών επιλογών της που συσσωρεύουν προβλήματα στις πλάτες του λαού.

Κανείς να μη λείψει σήμερα από το Παλαί ντε Σπορ!


Σήμερα στις 7 μ.μ., όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παλαί ντε Σπορ, στη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τη συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Γιώργο Νταλάρα και τους Ασπασία Στρατηγού και Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Συνολικά 321 βαρέα άρματα έχουν υποσχεθεί στο Κίεβο ΝΑΤΟ και ΕΕ


Συνολικά 321 βαρέα άρματα έχουν υποσχεθεί να δώσουν στο Κίεβο χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γαλλία, σε μια ακόμη ένδειξη της κλιμάκωσης που ετοιμάζεται στην αντιπαράθεση των δύο ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία, στην Ουκρανία.

Το ρεπερτόριο της σαπίλας

 

Το σόου είχε ξεκινήσει στα κανάλια πολύ πριν από την πρόταση μομφής. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν... Δεν ξέρουμε αν έχει πέσει «σύρμα» να το κάνουν Κούγκι σε όποιο κανάλι πάνε, αλλά δίδυμα όπως Τζανακόπουλος - Κουμουτσάκος, Γεωργιάδης - Ζαχαριάδης, χαρίζουν στο κοινό σκηνές προεκλογικού ριάλιτι.

Όχι άλλες αυταπάτες από τους επίδοξους σωτήρες

 

                                                                                                                      Θεσσαλονίκη25/01/2023

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Τις επόμενες μέρες, που είναι μέρες πληρωμών των συνταξιούχων, θα αποκαλυφθεί περίτρανα, ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, για διπλές, τριπλές και τετραπλές αυξήσεις στις συντάξεις μας, δεν ήταν παρά ένα από τα παραμύθια της «Χαλιμάς».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 28/01/1853

Γεννιέται ο Κουβανός επαναστάτης ποιητής Χοσέ Μαρτί, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη για την ανεξαρτησία της χώρας του και την ενότητα όλων των λαών της Λατινικής Αμερικής κατά του ισπανικού και αμερικανικού ιμπεριαλισμού. 

Χοσέ Μαρτί