Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Απεργούμε

Μαζική απεργιακή απάντηση


Η σημερινή απεργία είναι μία πρώτη ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Είναι απάντηση με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα Συνδικάτα μας και την απεργία.

Απεργια: Mαζική συγκέντρωση και πορεία


Mαζική και μαχητική πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, από τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

«Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας» και «Κάτω τα χέρια από την απεργία - Δεν θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία» τα συνθήματα που δονούν τους δρόμους της πόλης.

Απεργία



Σκίτσα  του Π. Ζάχαρη με θέμα την Απεργία 

 

Όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Στις 24 του Σεπτέμβρη δίνουμε μαζικό, μαχητικό "παρών" στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Παλεύουμε ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης που δίνει "γη και ύδωρ" στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Την αλληλεγγύη του, στους Έλληνες εργαζόμενους, εκφράζει η ΠΣΟ.


Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα προχωρούν σε απεργία, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα, βάρβαρη επίθεση από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία χτυπά άμεσα το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, το δικαίωμα των εργαζομένων για απεργία.

Η Ελληνική κυβέρνηση, για να πετύχει μεγάλη ανάπτυξη και κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο,

Οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλεί το ΠΑΜΕ


Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, για να βάλουμε εμπόδια στην πλήρη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών που επιχειρεί η ΝΔ, θέλοντας να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και να ολοκληρώσει ό,τι άφησε στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ. Να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, που