Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Τους ενώνει όλους ο Γκορμπατσόφ


Με αφορμή τον θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ,
του τελευταίου επικεφαλής της Σοβιετικής Ενωσης, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με την τελευταία πράξη της αντεπανάστασης στην ΕΣΣΔ, όλα τα αστικά επιτελεία, εντός και εκτός συνόρων, βρήκαν την ευκαιρία να μοστράρουν ξανά τον αντικομμουνισμό τους και τη συστηματική παραχάραξη της Ιστορίας.

Χτυπάει νεύρο


Είναι κάτι στιγμές που το λεγόμενο «τοξικό κλίμα», για το οποίο αρέσκονται να αλληλοκατηγορούνται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πάει περίπατο και βγαίνουν στην επιφάνεια τα ...μέλια.

Ακροατής αποστομώνει τον ραδιοφωνικό παραγωγό Κ. Ραπτόπουλος.

Ο —γνωστός για τις αντιδραστικές και αντικομμουνιστικές του απόψεις — Ραπτόπουλος επιχείρησε να ειρωνευτεί τον αγώνα των εργαζόμενων στη «Μαλαματίνα», επιχειρηματολογώντας υπέρ των απεργοσπαστικών μηχανισμών. Πάνω στο θράσος του μάλιστα, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «φασισμό» (!) την περιφρούρηση της απεργίας από τους εργαζόμενους, επειδή δεν αφήνουν τους απεργοσπάστες να… δουλέψουν!

1η Σεπτέμβρη: Διεθνής Μέρα Δράσης των Συνδικάτων για την Ειρήνη


Στο 18ο Συνέδριο της ΠΣΟ, που διεξήχθη τον Μάιο στην Ρώμη, αγωνιστικά συνδικάτα από όλο τον κόσμο αποφάσισαν την πραγματοποίηση Διεθνούς Μέρας Δράσης των Συνδικάτων Ενάντια στον Ιμπεριαλισμό την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι ανθρακωρύχοι της Καλογρέζας κατεβαίνουν σε απεργια


"Προδότες και εγκληματίες"

Σαν σήμερα, 1η Σεπτέμβρη 1943, οι ανθρακωρύχοι της Καλογρέζας κατεβαίνουν σε απεργια συμπαράστασης σε 50 τροχιοδρομικούς που είχαν συλληφθεί απο τους ναζί μετά την πρόσφατη απεργία (24/8), με απειλή άμεσης εκτέλεσης.

Νέα μέτρα στήριξης ζητούν οι μεγαλοβιομήχανοι της ΕΕ

 
Ενώ αυξάνονται «προειδοποιήσεις» για μπλακάουτ σε λαϊκά νοικοκυριά

 Νέα μέτρα στήριξής τους ζητούν οι μεγαλοβιομήχανοι από τις κυβερνήσεις της ΕΕ, προειδοποιώντας μάλιστα με «αποβιομηχάνιση» σε περίπτωση που δεν διασφαλιστούν τα συμφέροντά τους, με φόντο τη λεγόμενη «ενεργειακή κρίση» που εντείνεται στο πλαίσιο της όξυνσης της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης Δύσης - Ρωσίας.

Πίσω από τα σενάρια


Με τον πληθωρισμό σε ύψη ρεκόρ στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη, την τιμή της κιλοβατώρας να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και την ανησυχία για την «κοινωνική συνοχή», δηλαδή τις λαϊκές αντιδράσεις, να μεγαλώνει μπροστά στον δύσκολο χειμώνα, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της καλλιεργούν προσδοκίες για «συντονισμένα» μέτρα συγκράτησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αστυνομοκρατία και πάλι στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

               Συνεχή ενημέρωση


 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

 Την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εκφράζουν συνδικάτα, που βρίσκονται έξω από την «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» για να στηρίξουν τον αγώνα για ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας.

Σύσκεψη Συνδικάτων για την ΔΕΘ στο Πάρκο Εποχών, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκη

Οργάνωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη
Για να μην πληρώσει ξανά ο λαός
Για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 01/09/1807

Μετά απ’ την υπογραφή της Συνθήκης του Τιλσίτ οι Γάλλοι καταλαμβάνουν τα Επτάνησα.

01/09/1870

Στο γαλλοπρωσικό πόλεμο, οι Γάλλοι υπό τον Ναπολέοντα τον Γ’ ηττώνται από τους Πρώσους, στην καθοριστική μάχη του Σεντάν, ανοίγοντας στα πρωσικά στρατεύματα το δρόμο για το Παρίσι. Ανοίγει ο δρόμος για την Παρισινή Κομμούνα.