Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

«Για τη σφαγή»

                                                     «Για τη σφαγή» Βαρελάς Τάκης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ (Ριζοσπάστης, 24 / 5 1934)

Το υπουργείο των Στρατιωτικών ετοίμασε «δελτία ταυτότητος» των τραυματιών που θα ’χουμε στον ερχόμενο πόλεμο και που, μ’ όλη τη μετριοφροσύνη, τους ανεβάζει σ’ ενάμισι εκατομμύριο.

Όταν οι εισηγητές των μνημονίων μιλάνε για «πληγές»


Ανάμεσα στους πολλούς που ξεσπάθωσαν ενάντια στην επέτειο του Πολυτεχνείου με αφορμή την κυβερνητική απαγόρευση, δείχνοντας και τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, περιλαμβάνεται και η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Γιαννακά.

Οι λαοί να παλέψουν σε κάθε χώρα για τα σύγχρονα δικαιώματά τους


Σε συνθήκες πανδημίας και βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης οι λαοί δεν πρέπει να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα, πρέπει σε κάθε χώρα να παλέψουν για τα σύγχρονα δικαιώματα τους και να βάλουν τη σφραγίδα τους στις διεθνείς εξελίξεις με συμφωνίες κοινού συμφέροντος που θα χειριστούν ο ίδιοι και όχι τα μονοπώλια.

Απάντηση του ΣΦΕΑ στη μειοψηφία του ΔΣ


Τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ του ΣΦΕΑ με ανακοίνωσή τους στην εφημερίδα "DOCUMENTO" φρόντισαν να συνδράμουν στην απαγόρευση των εκδηλώσεων για την 47η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, προβάλλοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι "λόγοι προστασίας της υγείας επιβάλουν να μην πραγματοποιηθούν φέτος διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου". Μάλιστα, η παρουσίαση της ανακοίνωσής τους εμφανίζεται με μια λαθροχειρία από την "DOCUMENTO", ως "ανακοίνωση του ΔΣ του ΣΦΕΑ", γεγονός ψευδές, απαράδεκτο και καταδικαστέο.

Η απόφαση είναι αντισυνταγματική και θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα


 Με την υπ’ αριθμό 1029/8/18 (ΦΕΚ 5046 Β’/ 14-11-2020) απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε η απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συγκεντρώσεων στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00 μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21.00, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή και περισσότερα άτομα με την απειλή επιβολής κυρώσεων.

Ενώνουμε τη φωνή μας για τη στήριξη των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων

 
Κείμενο υπογραφών διακινείται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ 

για τη στήριξη των εργατικών - λαϊκών διεκδικήσεων

Το φόβο μας να 'χετε…


Η κυβέρνηση μπροστά στο έγκλημα που διαπράττει ενάντια στην δημόσια υγεία, νιώθει την οργή του λαού να μεγαλώνει και να πνίγει την πολιτική της.

Αυτή την πολιτική που έκανε το δημόσιο σύστημα Υγείας ένα χάρτινο πύργο έτοιμο προς κατάρρευση. Γνωρίζουν ότι τα θύματά από τον κορονοϊό έχουν την υπογραφή τους, την υπογραφή του κέρδους για τους λίγους και φτώχεια και θάνατος για τους πολλούς.

Θεωρεί «κόστος», και μάλιστα αχρείαστο, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ούτε κουβέντα από τον υφυπουργό Υγείας στο ερώτημα του «Ριζοσπάστη» για τις αναγκαίες κατεπείγουσες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία

Ως «κόστος» και μάλιστα αχρείαστο, σε μια συγκυρία που η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την αναγκαία και πραγματική επίταξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας! Την ίδια στιγμή είναι φανερό ότι δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στις δημόσιες δομές Υγείας.

“Nτροπή σας”


Η κυβέρνηση ξεσπά σε δύο νέους στην Καρδίτσα που δέχθηκαν αναίτια επίθεση αστυνομικών

  Αυταρχικός κατήφορος από την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της μπήκαν δύο νέοι που έκαναν το «έγκλημα» να κάθονται στην πλατεία της Καρδίτσας.

Η κυβέρνηση να ακούσει τους υγειονομικούς


Αθωράκιστο απέναντι στην απότομη αύξηση των κρουσμάτων του Covid είναι το σύστημα Υγείας όπως σημείωσε μιλώντας στο «Newsbomb.gr» ο Γιώργος Σιδέρης μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, τονίζοντας την ανάγκη να παρθούν τα μέτρα που εδώ και οκτώ μήνες διεκδικούν οι υγειονομικοί.

"Γύψος"

                                                                          Γύψος

«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»: "Από την 6ην το πρωινήν της σήμερον 15 Νοεμβρίου και μέχρι τις 18 Νοεμβρίου την 9ην βραδινήν απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων, εις άπασα την επικράτεια."

Η έκτακτη ανακοίνωση

Άμεση επίταξη και επαναλειτουργία των νοσοκομείων «Παναγία» και «Λοιμωδών» Θεσσαλονίκης!


 ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΑΤΕ!

Άμεση επίταξη και επαναλειτουργία των νοσοκομείων 

«Παναγία» και «Λοιμωδών» Θεσσαλονίκης!

                                 Να παρθούν τώρα μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας!

Η λαϊκή συμπαράσταση στους φοιτητές στο Πολυτεχνείο μεγαλώνει

Πορεία των οικοδόμων προς το Πολυτεχνείο


Η λαϊκή συμπαράσταση στους φοιτητές στο Πολυτεχνείο μεγαλώνει, 15/11/1973.

Σε αυτό καταλυτικό ρόλο παίζει η κατεύθυνση της ΚΟΑ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την κινητοποίηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας υπέρ των φοιτητών. Στο χώρο του Πολυτεχνείου φτάνουν οργανωμένα εργάτες (ιδιαίτερα οικοδόμοι), νέοι κάθε ηλικίας, μαθητές που μόλις έχουν σχολάσει από τα σχολεία τους, κ.ά.

Γεννιέται ο Κωστής Μοσκώφ


Ο Κ. Μοσκώφ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 15 Νοέμβρη του 1939, από μεγαλοαστική οικογένεια καπνεμπόρων. Μαθητής ακόμα του Κολεγίου, διαβάζει πολύ, καθώς "η άρχουσα τάξη δίνει καλή παιδεία στα παιδιά της", αφού "αυτή έχει τα ακριβά σχολεία, στα οποία δεν μπορεί να πάει ο καθένας και τα οποία, όμως, σου μαθαίνουν καλά πράγματα". Διαβάζει το βιβλίο του Μπέρναρντ Σο "Οδηγός για το σοσιαλισμό" και επηρεασμένος και από αυτό εντάσσεται το 1956 στους Λαμπράκηδες και αναδείχνεται μέλος του εφταμελούς γραφείου της Νεολαίας Λαμπράκη.

Εκατό χρόνια από τη γέννηση του κομμουνιστή Βασ. Διαμαντόπουλου


 Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος γεννήθηκε στις 15/11/1920 στον Πειραιά. 

Σπούδασε αρχικά στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά αναζητώντας το καινούριο, μόλις ο Κάρολος Κουν δημιούργησε τη σχολή του εντάχθηκε από τους πρώτους στη νεοσύστατη σχολή του "Θεάτρου Τέχνης".