Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Η ζωή του σπουδαίου παίκτη του Ολυμπιακού


ΝΙΚΟΣ ΓΙΟΥΤΣΟΣ

Πτυχές της ζωής ενός παίκτη που έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα παιδικά χρόνια στη σοσιαλιστική Ουγγαρία, τα εμπόδια στην Ελλάδα και η η καταξίωση στα ελληνικά γήπεδα

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ημέρα των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές


Με την ευκαιρία της ημέρας των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές (17/4/2021), ο ΣΦΕΑ 1967- 1974 καλεί τα μέλη και τους φίλους του,   που δοκίμασαν στο πετσί τους, σε δύσκολα χρόνια, τις φυλακές, τα βασανιστήρια και  τις απάνθρωπες συνθήκες σε φυλακές και εξορίες, να καταγγείλουν τις παράνομες  φυλακίσεις και τους βασανισμούς Παλαιστινίων που κρατούνται σε Ισραηλινές φυλακές.

Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 6 Μάη

 
Πληθαίνουν οι αποφάσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα που συντάσσονται στην απεργιακή μάχη για την Εργατική Πρωτομαγιά, προκηρύσσοντας απεργία στις 6 Μάη (καθώς φέτος η Πρωτομαγιά συμπίπτει με το Μ. Σάββατο) και οργανώνοντας τις δράσεις και τις παρεμβάσεις με τις οποίες θα προετοιμάσουν την επιτυχία της.

«Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!»: Το σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς βρίσκεται στην προμετωπίδα των εξορμήσεων, των περιοδειών και εκδηλώσεων που οργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Στις 6 Μάη θα δοθεί η πρώτη απεργιακή απάντηση στον νόμο-έκτρωμα. 

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό


Με την ευκαιρία της Ημέρας των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές (17/4), το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Το Ισραήλ, με τη στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ και άλλων συμμαχικών του δυνάμεων, συνεχίζει εδώ και δεκαετίες την κατοχή παλαιστινιακών και άλλων εδαφών, εφαρμόζοντας τις πρακτικές μιας κατοχικής δύναμης που περιλαμβάνουν τη δολοφονία άμαχου πληθυσμού (ακόμη και μικρών παιδιών), τη μακρόχρονη κράτηση των Παλαιστινίων χωρίς δικαστική απόφαση και άλλες απάνθρωπες κατοχικές πρακτικές.

Η επιστροφή του Λένιν και οι «Θέσεις του Απρίλη»


Ο Απρίλης του 1917 είναι από τους κρίσιμους μήνες της επανάστασης. Στις 3 του μήνα επρόκειτο να επιστρέψει ο Λένιν στη Ρωσία. Μόλις έφτασε η είδηση για την επικείμενη άφιξη του Λένιν στην Πετρούπολη, η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος και η Επιτροπή της Πετρούπολης πήραν επειγόντως μέτρα για να ειδοποιήσουν σχετικά όλες τις περιοχές, τις επιχειρήσεις, τις στρατιωτικές μονάδες της πρωτεύουσας, της Κρονστάνδης και των προαστίων.

Χυδαία ψέματα


Κάθε επιχείρημα, με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο για τη 10ωρη εργασία, είναι και ένας επιπλέον λόγος για τους εργαζόμενους, κυρίως για τους νέους, να το πολεμήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά, με αφετηρία τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική Πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6 Μάη. Γιατί είναι τόσο εξόφθαλμα προκλητικός ο τρόπος που η κυβέρνηση διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για τις «ανατροπές του αιώνα», που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το νέο έγκλημα που ετοιμάζει.

Χαιρετίζει τα μεγάλα συλλαλητήρια και καταδικάζει την αστυνομοκρατία

   

Χαιρετίζουμε τα μαζικά φοιτητικά συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της χώρας! Για άλλη μία φορά χιλιάδες φοιτητές στείλαμε μήνυμα ότι δεν κάνουμε πίσω από τα δίκαια αιτήματα μας! Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές και θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε. Τη στιγμή που οι σχολές μας παραμένουν κλειστές για 3ο συνεχόμενο εξάμηνο, η κ. Κεραμέως δηλώνει ότι «δεν έχει γίνει ακόμα συζήτηση για το άνοιγμα τον Πανεπιστημίων». Δεν πρόκειται να τους περάσει! Τα δεκάδες δια ζώσης μαθήματα με όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν πραγματοποιήσει φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και η μαζική προσέλευση φοιτητών σε αυτά, αποδεικνύουν ότι οι σχολές μας μπορούν να ανοίξουν, ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να κρατά κλειστές τις σχολές μας.

Ερώτηση για τη συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών στην παραστρατιωτική οργάνωση «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών»

Ερώτηση

Προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Η συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών στην παραστρατιωτική οργάνωση «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών»

Τις τελευταίες μέρες έγινε ευρέως γνωστή η ύπαρξη και δράση της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης "Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών" με έδρα το Σαλέρνο της Ιταλίας και με κέντρο εκπαίδευσης στη Σλοβακία.

Αυτή η οργάνωση προκάλεσε την κατακραυγή του ελληνικού λαού όταν ανακοίνωσε ότι τον προσοχή Μάη διοργανώνει στην Κρήτη μία άθλια εκδήλωση με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών ναζί εισβολέων στη Μάχη της Κρήτης το 1941.

Το «παζάρι» αναβαθμίζεται και προετοιμάζεται συμβιβασμός για συνεκμετάλλευση


Η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια με τον πρόεδρο Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, ως συνέχεια των "διερευνητικών συνομιλιών" μεταξύ των δύο ΝΑΤΟικών συμμάχων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφησυχάσει το λαό μας.

Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι ο ανταγωνισμός και η οικονομική συνεργασία των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων Ελλάδας - Τουρκίας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των δύο λαών.

Οταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Α.Πελώνη κατήγγειλε τη ΝΔ και τους υπουργούς που σήμερα εκπροσωπεί…


 Παλιές αναρτήσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου από τον καιρό που ήταν δημοσιογράφος κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, εκθέτοντας την για κριτική που ασκούσε σε πολιτικούς, με τους οποίους σήμερα βρίσκεται μαζί στη Νέα Δημοκρατία. Βορίδης, Γεωργιάδης, Σαμαράς και οι ακροδεξιές απόψεις τους φαίνεται πως βρίσκονταν διαχρονικά στο στόχαστρο της Αριστοτελίας Πελώνη τα προηγούμενα χρόνια, όπως και ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και εκείνη σίγουρα θα ευχόταν να είχε διαγράψει αυτά τα tweets πριν ανακαλυφθούν από τον κόσμο του twitter.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


16/04/1821

Ο Φιλικός λαϊκός αγωνιστής Αντώνης Οικονόμου, που ύψωσε τη σημαία της Επανάστασης στην Ύδρα, δολοφονείται από μισθοφόρους των εφοπλιστών-προκρίτων του νησιού.

16/04/1834

Αρχίζει η δίκη των οπλαρχηγών του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και Δημήτριου Πλαπούτα στο Ναύπλιο, με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά του βασιλιά Όθωνα.

Παρά την αντίδραση των δικαστών Τερτσέτη και Πολυζωίδη οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν σε θάνατο. Ωστόσο, στη συνέχεια και υπό το βάρος της ογκούμενης λαϊκής οργής, η ποινή τους μετατράπηκε σε 20ετή κάθειρξη, ενώ μετά την ενηλικίωση του Όθωνα, το 1835, αμνηστεύτηκαν.

Η καταδίκη του ΘεόδωρουΚολοκοτρώνη και του Δημήτριου Πλαπούτα