Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

100 ευρώ η μούντζα

100 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδικής κυκλοφορίας για 10 μέρες

«Επικοινωνιακά» καραγκιοζιλίκια

Μέρες τώρα έχει γίνει ολόκληρο σήριαλ μια συνάντηση του πρωθυπουργού με μία εργαζόμενη σε εστιατόριο στην Καλαμάτα.  Όλα ξεκίνησαν με την παρακάτω φωτογραφία, η οποία δημιούργησε αυτό που λέμε «πάρτι» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Από αύριο η διήμερη σύνοδος κορυφής των BRICS με συμμετοχή Πούτιν


 Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα φιλοξενήσει στην Κίνα από αύριο 23 Ιούνη, την 14η Σύνοδο Κορυφής των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Πανεργατικός ξεσηκωμός με απεργίες και κινητοποιήσεις για αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα

 
Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει την μεγάλη, καθημερινή κλιμάκωση των αγώνων των εργαζομένων σε μια σειρά κλάδους. Μέσα στον καύσωνα της ακρίβειας, του πληθωρισμού, του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της πανδημίας η εργατική τάξη με τα συνδικάτα της παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε μια σειρά κλάδους βάζοντας στην προμετωπίδα το δίκαιο και υπερώριμο αίτημα για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

Η ναζιστική επίθεση εναντίον της ΕΣΣΔ

* 
 
22 Ιουνίου 1941, ξεκίνησε η απρόκλητη επίθεση του της ναζιστικής Γερμανίας ενάντια στην ΕΣΣΔ

«Οταν στη συνέχεια έστρεψα το βάρος της επιθέσεως στα Ανατολικά και διέρρηξα το κομμουνιστικό απόστημα, έτρεφα την ελπίδα πως μ' αυτή μου την πράξη θα αναζωπύρωνα κάποιες σπίθες κοινού νου στις δυτικές δυνάμεις. Τους παρείχα τη δυνατότητα, χωρίς να καταβάλλουν το ελάχιστο τίμημα, να συνεισφέρουν σε μια πράξη καθάρσεως, αφήνοντας χωρίς φόβο το καθήκον απολυμάνσεως της Δύσεως και μόνο στα δικά μας χέρια. Το αβυσσαλέο όμως μίσος που νιώθουν οι υποκριτές αυτοί για έναν άνθρωπο καλής βουλήσεως και πίστεως είναι πολύ ισχυρότερο από το αίσθημα αυτοσυντηρήσεώς τους».

Αδόλφος Χίτλερ1

Η ιστορία και ο όρκος της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ)

 


(...) ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1945: Λίγους μήνες μόλις μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ολόκληρος ο κόσμος ήταν αναστατωμένος. Τα βάσανα, οι φυσικές και ηθικές πληγές ήταν όλα πρόσφατα. Εκατομμύρια γυναικών, μητέρων αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό και στα εγκλήματά του, υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και υποφέρανε τεράστιους πόνους.

Ζωή Καρέλλη


 Η Ζωή Καρέλλη που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 22 Ιούνη1901 και πέθανε το στις 17 Ιούλη 1998.

Ξεχώρισε  με το έργο της, αλλά και με τη σεμνή παρουσίασή της στο χώρο των Γραμμάτων και της Τέχνης. Μέσα από την ποίησή της εκφράζει την υπαρξιακή αγωνία και σκιαγραφεί τον έρωτα, τη μοναξιά, το πέρασμα του χρόνου και το θάνατο.

Από τέτοιο ... νοιάξιμο χόρτασε ο λαός!


 Πάει πολύ σε κάθε αίτημα των εργαζομένων να καταργηθούν οι φόροι στα καύσιμα και την Ενέργεια, να απαντάει η κυβέρνηση ότι δεν παίρνει «οριζόντια μέτρα» για την ακρίβεια, επειδή νοιάζεται για τους φτωχούς (!) και ...δεν θέλει να ευνοήσει τους πλούσιους. Ολη η πολιτική της, κάθε νόμος που ψηφίζει, είναι κι ένα επιπλέον στήριγμα των επιχειρηματικών ομίλων και της κερδοφορίας τους, σε βάρος των δικαιωμάτων και των αναγκών του λαού.

Συνεχίζεται η παράδοση του περιβάλλοντος για fast track «πράσινες» μπίζνες


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Νέο πακέτο ρυθμίσεων για fast track «πράσινες» μπίζνες σε βάρος δασών, παραλιών, ορεινών όγκων και συνολικά του περιβάλλοντος, με τον λαό να συνεχίζει να πληρώνει πολλαπλώς και πανάκριβα τα «σπασμένα», ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους επιχειρηματικούς ομίλους της «πράσινης μετάβασης», συνεχίζοντας να «τρέχει» την ευρωατλαντική στρατηγική για την ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Ο,τι χρειάζεται για τα συμφέροντα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ»!


 Ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα θέσει η Τουρκία, σύμφωνα με δημοσιεύματα

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να επιβάλουν πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

 
Πονοκεφαλιάζουν οι ΗΠΑ που αναζητούν τρόπους για να ρίξουν τις τιμές του ρωσικού πετρελαίου, καθώς οι αλλεπάλληλες κυρώσεις της Δύσης αποδείχθηκαν ανίκανες όχι μόνο να μειώσουν τα έσοδα της Ρωσίας από αυτό το ορυκτό καύσιμο αλλά αντίθετα οδήγησαν σε αύξηση των εσόδων, λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών που προκάλεσαν.

Επίτευγμα των πιο ζωντανών δυνάμεων του εργατικού κινήματος


Δύο χιλιάδες συνδικαλιστές συμμετείχαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ και παρακολούθησαν με προσοχή τους περίπου 100 ομιλητές και ομιλήτριες, για δύο μέρες, σχεδόν 20 ώρες!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 22/06/1633

Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει τον Γαλιλαίο σε φυλάκιση ως αιρετικό, επειδή είχε υποστηρίξει ότι η Γη κινείται γύρω από τον Ήλιο. 

Γαλιλαίος