Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Δακρυγόνα και βία ενάντια σε χιλιάδες κατατρεγμένους


Κεντρική Αμερική

Αντιμέτωποι με τα δακρυγόνα και την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας έρχονται χιλιάδες κατατρεγμένοι από την περασμένη βδομάδα, πασχίζοντας να διανύσουν χιλιάδες χιλιόμετρα με τα πόδια, με αφετηρία την Ονδούρα της Κεντρικής Αμερικής και

«Βρώμισε ο τόπος» από πλοία αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων

Γέμισε ο τόπος, στο λιμάνι του Πειραιά από πλοία αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων.

Στο λιμάνι βρίσκεται ελλιμενισμένο το αμερικάνικο αντιτορπιλικό «USS Ross» -ενταγμένο στη δύναμη του αμερικάνικου 6ου Στόλου με «ευθύνη» Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική- γνωστό και για τη βρώμικη δράση του ενάντια στους λαούς της περιοχής, αφού είχε πρωταγωνιστήσει στα πυραυλικά χτυπήματα ενάντια στο λαό της Συρίας.

Περιφρούρηση της απεργίας στο «Jumbo»


Τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας δίνουν από το πρωί, έξω από το κατάστημα των «Jumbo» στην Πρέβεζα, τα ταξικά σωματεία του νομού, με μπροστάρη το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Η απεργία έχει προκηρυχθεί ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας από το συγκεκριμένο πολυκατάστημα.

Να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση

- Κύριε Γενικέ Γραμματέα, στην ανακοίνωση του κόμματός σας με αφορμή τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη κάνετε λόγο για ''ιμπεριαλιστική ειρήνη'' και κατηγορείτε την κυβέρνηση που εμπλέκει τη χώρα στο φαύλο κύκλο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Σας ανησυχούν οι ισορροπίες τρόμου στη Μεσόγειο και προς ποια κατεύθυνση, σύμφωνα με το ΚΚΕ, μπορεί να κινηθεί η κυβέρνηση;

«Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» και του ρουφιανοχαφιεδισμού


«Σαν αντικείμενο της σημερινής μου ομιλίας διάλεξα, να το πω έτσι, τη βλάβη που επιφέρει σ’ όλους τους ανθρώπους η χρήση του καπνού. Εγώ ο ίδιος καπνίζω, η γυναίκα μου όμως με πρόσταξε να σας ομιλήσω για τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Έτσι, λοιπόν, δεν έχω τίποτα να σας πω»…

 Πρόκειται για ένα απόσπασμα από τον

Το ξέπλυμα του Βουλαρίνου στον φασισμό είναι εκατό φορές πιο αποτελεσματικό από τον Νιαγάρα…

Υπάρχει μια τρελή εκδοχή που λέει ότι ο Άδωνις μπορεί να είναι βαριά άρρωστος, περίπου στα τελευταία του, να λέει πως μετανόησε για το φιλοναζιστικό του παρελθόν, τη σχέση του με τον Πλεύρη και τον αντισημιτισμό του, να πάει να τον μεταλάβει ο παπάς και στο τέλος να πει ξεψυχώντας: “ένας αντιφασίστας λιγότερος…”

Και υπάρχει και η εκδοχή που απηχεί την πραγματικότητα.

Χωρίς πάτο η κατρακύλα της εμπλοκής

Χωρίς πάτο είναι η κατρακύλα της εμπλοκής της χώρας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. Την ώρα μάλιστα που όλα «φωνάζουν» ότι οι εξελίξεις στην περιοχή έχουν μπει σε ένα πολύ επικίνδυνο και επιταχυνόμενο «σπιράλ», η εμπλοκή αυτή παίρνει συνεχώς όλο και πιο «χειροπιαστά» χαρακτηριστικά.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

REVOLTERPIECES- Ντελιβεράδικο κίνημα pt.2 

Το κείμενο της 22ας Ιανουαρίου για το θέμα του delivery σαν επάγγελμα και σαν μέρος του εργατικού κινήματος προκάλεσε κάποιες “αναταραχές”. Πράγμα λίγο περίεργο και αναπάντεχο, μιας και το κείμενο δεν είχε στόχο να κάνει κριτική (πόσο μάλλον επίθεση) σε συλλογικά ή ατομικά υποκείμενα, αλλά είχε

Οι ιθαγενείς μοιάζουν όλο και περισσότερο με ανθρώπους σαν εμάς


Σε ρατσιστικό παραλήρημα ο Μπολσονάρου
 

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας έχει πολλές φορές επιδείξει το ρατσισμό του απέναντι στον ιθαγενή πληθυσμό της χώρας, σπάνια ωστόσο υπήρξε τόσο ωμός και ακραίος στις φυλετικές του αντιλήψεις, όσο την Πέμπτη, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς “υπανθρώπους” τους Ινδιάνους της αχανούς χώρας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα «Jumbo»

Την προηγούμενη Κυριακή δώσαμε μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία της επιχείρησης "Jumbo" που αποφάσισε την λειτουργία των καταστημάτων της στην Πρέβεζα και στην Κατερίνη και τις Κυριακές.

Η συγκεκριμένη εταιρία επικαλείται το νομοθετικό πλαίσιο, που επιτρέπει "με αιτιολογημένη απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη" να ρυθμίζει σε

Το ΚΚΕ μπαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή


Το ΚΚΕ μπαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή, 26/1/1936, με το σχήμα του “Παλλαϊκού Μετώπου” (Ελλάδας συγκρότησε με το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας) και επικεφαλής το Νίκο Πλουμπίδη.   
 
Το Γενάρη του 1936 το Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας συγκρότησε με το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας το συνασπισμό του «Παλλαϊκού Μετώπου». Στις εκλογές της 26ης Γενάρη του 1936 για την ανάδειξη νέας Βουλής, παρά την προεκλογική τρομοκρατία και τους διωγμούς, το «Παλλαϊκό Μέτωπο» πετυχαίνει σοβαρή νίκη.

Η Πετρούπολη μετονομάζεται σε Λένινγκραντ


Η Πετρούπολη μετονομάζεται σε Λένινγκραντ, 26/1/1924, προς τιμήν του μεγάλου κομμουνιστή ηγέτη επαναστάτη, 5 μέρες μετά το θάνατό του.

Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοφ Λένιν

Απόφαση της Βαλκανικής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας για την προσχώρησή της στην Κομμουνιστική Διεθνή.


Δημοσιεύεται, 26/1/1920, στην εφημερίδα «Εργατικός Αγών» (κεντρικό όργανο του ΣΕΚΕ) η απόφαση της Βαλκανικής Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας για τη μετατροπή της σε Κομμουνιστική και την προσχώρησή της στην Κομμουνιστική Διεθνή.

Τρίτη Διεθνής