Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Δεν έχει πλάκα


     ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ !!!

Σταθερά κάθε Τρίτη σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο!

Το τζογάρισμα των επικουρικών συντάξεων ο επόμενος «σταθμός» του αντιλαϊκού έργου


Αλλη μια αναδιάρθρωση στην κατεύθυνση μετατροπής της Κοινωνικής Ασφάλισης σε «ατομική υπόθεση»

Στον νέο γύρο ξηλώματος της Κοινωνικής Ασφάλισης δίνει τη σκυτάλη η αντιλαϊκή επίθεση, με την κυβέρνηση να βάζει στο «μάτι του κυκλώνα» τις επικουρικές συντάξεις. Με το σχέδιο νόμου που σήμερα συζητείται στο υπουργικό συμβούλιο και το οποίο αποτελεί ένα ακόμα «ορόσημο» των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων για να εισρεύσει «ζεστό» χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, η κυβέρνηση στοχεύει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, στην αποκοπή των επικουρικών συντάξεων από το δημόσιο σύστημα και την παράδοσή τους στον τζόγο, σύμφωνα με τους νόμους της «ελεύθερης αγοράς».

Το μοναδικό ελπιδοφόρο μέλλον για τους πολλούς είναι ο σοσιαλισμός


1. Το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ, 24 με 27 Ιουνίου, διεξάγεται μέσα σε ένα νέο περιβάλλον για τη χώρα. Θα μας περιγράφατε τα βασικά του χαρακτηριστικά;

Στο 21ο Συνέδριο επιδιώξαμε -και το πετύχαμε- να θέσουμε στο επίκεντρο του προβληματισμού των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ τα ζητήματα που αφορούν πώς το Κόμμα μας θα δυναμώσει ιδεολογικά και πολιτικά, ώστε να αντιμετωπίσει με επάρκεια τις απαιτήσεις διεξαγωγής της ταξικής πάλης στις σημερινές σύνθετες συνθήκες, σε αυτό το «νέο περιβάλλον», που αφορά όλον τον κόσμο και ασφαλώς και τη χώρα μας.

Ασφυκτικός έλεγχος των εκπαιδευτικών και κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών

 
Το νομοσχέδιο για την Παιδεία, που παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, προβλέπει ασφυκτικό έλεγχο των εκπαιδευτικών και παραπέρα κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, που θα εντείνουν τις μορφωτικές ανισότητες.

Καταγγελία Γεωργιανού πως τον βασάνιζαν για να ομολογήσει ότι σκότωσε την Καρολάιν


Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών στο πρωτοσέλιδό της για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά «Τέσσερις μέρες έτρωγε ξύλο στη ΓΑΔΑ Γεωργιανός για να ομολογήσει ότι σκότωσε την Καρολάιν».

 «Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος.

Ξεσηκώνονται οι εργάτες του Παρισιού


Στις 23 Ιούνη 1848 οι εργάτες του Παρισιού ξεχύνονται στους δρόμους και στήνουν οδοφράγματα. Ηταν η απάντησή τους στο όργιο της τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η αντεπανάσταση. Η εξέγερση αυτή είναι φανερά προλεταριακή. Στα οδοφράγματα υψώθηκαν κόκκινες σημαίες με τα συνθήματα «Ψωμί ή μολύβι», «Δικαίωμα εργασίας», «Ζήτω η κοινωνική δημοκρατία».

Η επόμενη πράξη


Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την ψήφιση του νόμου - έκτρωμα για τα Εργασιακά και η κυβέρνηση προχωράει στην επόμενη πράξη του αντιλαϊκού της σχεδιασμού, φέρνοντας άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τα νομοσχέδια για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών.

500 Κροίσοι με περιουσία 8,4 τρις αύξησαν κατά 40% τον πλούτο τους εν μέσω πανδημίας…


Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο της πανδημίας ο πλούτος των κροίσων παγκοσμίως εκτοξεύθηκε σε δυσθεώρητα επίπεδα.
Τη στιγμή δηλαδή που εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη δέχτηκαν τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, ενώ εκατομμύρια εξ αυτών βρέθηκαν σε κατάσταση βαθύτατης φτώχειας, οι δισεκατομμυριούχοι αντίστοιχα ευνοήθηκαν από συνθήκες όπως η ανάπτυξη της τηλεργασίας και η «έκρηξη» των διαδικτυακών αγορών.

Άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, της υγείας και της ζωής τους από τον καύσωνα

 


Το νέο κύμα καύσωνα που θα κατακλύσει όλη την χώρα επιβάλει την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης των Συνδικάτων για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων. Γνωρίζουμε από την ίδια μας την πείρα ότι ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα, στους εργασιακούς χώρους η εργοδοσία απαιτεί από τους εργαζόμενους να δουλέψουν μέχρι τελικής πτώσης, στο όνομα της συνέχισης της παραγωγής, των προθεσμιών για την παράδοση των εμπορευμάτων, της "εξυπηρέτησης του πελάτη", της "ανταγωνιστικότητας".

Το καπάκι του υπονόμου


Το καπάκι του υπονόμου του σάπιου συστήματος τινάχτηκε για μια ακόμα φορά με αφορμή την αποτρόπαιη δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά, που δικαίως έχει συγκλονίσει το λαϊκό αίσθημα, έχει γεμίσει οργή και αγανάκτηση.

Κι αν ακόμα - όπως όλα δείχνουν - πολλά περισσότερα είναι στο σκοτάδι, η ίδια η «κορυφή του παγόβουνου» έχει την ίδια σάπια όψη με όσα βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια.

Πρόγραμμα συσκέψεων και κινητοποιήσεων της ΣΕΑ


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
 

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων της πόλης μας, στην προσπάθειά της να ενημερώσει τους συνταξιούχους για τις εξελίξεις που αφορούν τα προβλήματα μας, με βάση και τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ενημερωτική σύσκεψη την Τετάρτη  23- Iούνη -21  στις 10:30 π. μ στο Πάρκο Αγίου Θεράποντα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


23/06/1789

Ο βασιλιάς της Γαλλίας Λουδοβίκος 16ος εμφανίζεται μπροστά στους αντιπροσώπους των γενικών τάξεων και διατάσσει κάθε τάξη να συνεδριάσει χωριστά. Οι αντιπρόσωποι μένουν στις θέσεις τους. Ο εκπρόσωπος του βασιλιά επεμβαίνει: «Κύριοι, δεν ακούσατε τη διαταγή του βασιλιά;». Ο εκπρόσωπος της τρίτης τάξης, κόμης ντε Μιραμπό, απαντά: «Φύγετε! Πηγαίνετε να πείτε σ' αυτόν που σας έστειλε πως είμαστε εδώ με την ψήφο του λαού και δε θα φύγουμε παρά μόνο με τη βία».

Τρεις βδομάδες αργότερα, η πτώση της Βαστίλης θα επισημοποιούσε την Γαλλική αστική Επανάσταση.