Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Εκτίμηση για τον Νίκο Ζαχαριάδη


Η ιστορική έρευνα οφείλει να εξετάζει την ηγετική προσωπικότητα του Ν. Ζαχαριάδη και τη διαμόρφωση της στρατηγικής και της λειτουργίας του ΚΚΕ στις συνθήκες της εποχής του. Είναι αντιεπιστημονικό να αφαιρούνται από την έρευνα οι ιστορικές συνθήκες ανάπτυξης και ωρίμανσης του ΚΚΕ, οι συνθήκες ανάπτυξης και ωρίμανσης του Ν. Ζαχαριάδη ως κομμουνιστή ηγέτη.

Καμία εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης για την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» των σχολικών μονάδων


Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε αποδέκτες μηνυμάτων πως ορισμένοι διευθυντές σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με κάποιους συντονιστές Εκπαίδευσης προγραμματίζουν Συλλόγους Διδασκόντων με στόχο την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης για την "εξωτερική και εσωτερική αξιολόγηση". Πρόκειται για ενέργεια αντίθετη προς τις αποφάσεις του κλάδου.

Χειροπέδες και σπρέι πιπεριού σε 9χρονο κορίτσι από αστυνομικούς!


Νέο κύμα αγανάκτησης για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η αστυνομία έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες και να χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού εναντίον ενός μαύρου κοριτσιού 9 ετών στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης.

Τώρα να ληφθούν τα έκτακτα μέτρα που αρνείται η κυβέρνηση


Η αναμονή ενός τρίτου κύματος πανδημίας, η εμφάνιση επικίνδυνων μεταλλάξεων του ιού, αλλά και ο εκτροχιασμός της διαδικασίας εμβολιασμού, εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και των ανταγωνισμών των φαρμακοβιομηχανιών, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα κυβερνητικά "άνοιξε - κλείσε", επιβάλλουν τώρα έκτακτα μέτρα:

MeToo: Ο «παλιός» κόσμος να πάει στο διάβολο


Όλες όμως οι κυβερνήσεις διαχρονικά, ακόμη και νομικά, αφήνουν απροστάτευτες τις γυναίκες που είναι θύματα της πολύμορφης βίας κι εμείς δεν θέλουμε το ίχνος αυτού του κόσμου!

Ο παλιός κόσμος ζέχνει. Αναπτύσσει σιχαμερά μικρόβια, κάτω από ένα πάπλωμα φόβου, σιωπής, ανοχής. Στην εποχή των τεράτων, με τη βαμπιρική συμπεριφορά, μήπως ήρθε η στιγμή να πιάσουμε τα σκοινιά και να ρίξουμε την αυλαία; Μήπως ήρθε η στιγμή για μια -επιτέλους- φαντασμαγορική κατεδάφισή της;

Η οικονομική ανάπτυξη πριν την Επανάσταση, η διαμόρφωση της ελληνικής αστικής τάξης


Οι αναφορές σε «ελληνική» αστική τάξη, γενικότερα στον όρο «Ελληνας» και τα παράγωγά του, χαρακτηρίζονται από μια αντιφατικότητα, δεδομένης της εποχής. Και αυτό γιατί στη διάρκεια του 18ου αιώνα ήταν η ανάδυση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής στην πολυεθνοτική Οθωμανική Αυτοκρατορία που πυροδότησε τη διαδικασία διαμόρφωσης των αστικών τάξεων της Βαλκανικής και της αντίστοιχης εθνικής συνείδησης.

Η κυβέρνηση κάνει όσα «χωράνε» στους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς


 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ COVID-19

Στις 18 Νοέμβρη 2020, ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, παρουσίασε το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, που προέβλεπε 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, με εξαήμερη εργασία σε δύο βάρδιες, τα οποία θα εκτελούσαν 2.117.440 εμβολιασμούς κάθε μήνα.

Πρώτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ



Το Κόμμα ως καθοδηγητής του επαναστατικού εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας στην πάλη για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό. Ο απολογισμός και τα συμπεράσματα από τη δράση της Κεντρικής Επιτροπής και όλου του Κόμματος από το 20ό στο 21ο Συνέδριο

Ξεφτίλες υποκριτές


Η Αλέκα Παπαρήγα έχει γίνει δέκτης χυδαίων σεξιστικών σχολίων για την εμφάνιση της, την ηλικία της ακόμα και για την οικογένεια της. ΔΕΝ την στηρίξατε.

 Η Λιάνα Κανέλλη κακοποιήθηκε ον κάμερα από τον εγκληματία καταδικασμένο ΝΑΖΙ Κασιδιάρη και πολύ το ευχαριστηθήκατε μερικοί και οι παρευρισκόμενοι έπαιζαν την γυναίκα του Λωτ (στήλη άλατος). Η ίδια έχει δεχτεί χυδαίες σεξιστικές επιθέσεις για τα πάντα.

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους από την πολιτική που τους αντιμετωπίζει ως «κόστος»


ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Σαν να μη φτάνει το διαρκές πετσόκομμα των συντάξεων από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έρχονται αντιμέτωποι με το τεράστιο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, με την ταλαιπωρία και την απάνθρωπη δοκιμασία να συνταξιοδοτούνται αλλά να μη λαμβάνουν έγκαιρα τη σύνταξή τους, να περιμένουν χρόνια μέχρι να την πάρουν ολόκληρη...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


01/02/1929

Οι μεταλλωρύχοι της Γαλλικής Εταιρίας του Λαυρίου κηρύσσουν απεργία με αίτημα αρχικά την αύξηση μισθών που θα διαρκέσει 47 μέρες και θα αναδειχθεί σε μια από τις πιο μαχητικές απεργίες της περιόδου.

Η κυβέρνηση Βενιζέλου κινητοποιεί σύσσωμο τον κατασταλτικό μηχανισμό. Στις 6/2 η αστυνομία ανοίγει πυρ κατά των απεργών, δολοφονεί τον εργάτη Γιώργο Συρίγο και τραυματίζει 33. Γενική απεργία διαμαρτυρίας κηρύσσεται σε όλο το Λαύριο, ενώ 7.000 εργάτες παίρνουν μέρος στη κηδεία του δολοφονημένου. Στις 25/2 η απεργία επεκτείνεται σε όλα τα μεταλλωρυχεία της πόλης. Η αστυνομία απαντά και πάλι με βία, τραυματίζοντας στις 14/3 30 απεργούς.