Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο 9 Ιούλη, 8μμ


Να αποσυρθεί τώρα!

Ο λαός θα ακυρώσει στην πράξη το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Με τη διαβεβαίωση πως ο λαός «θα ακυρώσει στην πράξη» το κατάπτυστο νομοσχέδιο ξεκίνησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την ομιλία του στη Βουλή, για το σχέδιο νόμου που επιχειρεί να βάλει στο «γύψο» τις διαδηλώσεις. «Γελιέστε αν νομίζεται ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί», ανέφερε, προσθέτοντας πως «όπως το βγάλατε, έτσι θα το ξαναβάλετε στα συρτάρια σας».

Είστε ανιστόρητοι υπηρέτες των επιχειρηματικών ομίλων

Συμπεριφέρεστε ως ανιστόρητοι υπηρέτες των επιχειρηματικών ομίλων αρνούμενοι να αποδεχτείτε ότι η προσπάθεια γονατίσματος του λαϊκού κινήματος γκρεμίστηκε ακόμα και σε δικτατορία και σε Κατοχή, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Εμπόριο «ζωής και θανάτου»

Αν κάτι έχει αποδειχτεί με τον πιο κραυγαλέο και κυνικό τρόπο στην πανδημία του νέου κορονοϊού, είναι πως ο ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών και φαρμακευτικών ομίλων, η παραγωγή και έρευνα με σκοπό το κέρδος, το εμπόριο φαρμάκων, θεραπειών, ιατρικού εξοπλισμού στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές. Αυτό φάνηκε και με το «Remdesivir» της εταιρείας «Gilead», το πρώτο φάρμακο που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ κατά της Covid-19, καθώς βοηθά ορισμένους ασθενείς που νοσηλεύονται, να ανακάμψουν γρηγορότερα.

Απύθμενο θράσος

Κάθε μέρα που περνάει, τα αυξανόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα του κορονοϊού και η ολοένα μεγαλύτερη διασπορά τους σε περιοχές της χώρας, εντείνουν την ανησυχία του λαού, ιδιαίτερα των κατοίκων τουριστικών περιοχών αλλά και των εργαζομένων στους κλάδους που σχετίζονται άμεσα με Τουρισμό, Μεταφορές, Επισιτισμό κ.λπ. Επιβεβαιώνοντας ότι όπως και στην προηγούμενη φάση έτσι και στη σημερινή, κριτήριο των κυβερνητικών μέτρων δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού αλλά η «προστασία» των επιχειρηματικών ομίλων και του συστήματος.

Κενά μνήμης... ή όταν έχεις την προβοκάτσια στο αίμα σου


Η «ΑΥΓΗ» της Τετάρτης 8 Ιούλη φιλοξενεί στο οπισθόφυλλο ένα άρθρο που μπροστά του ωχριά και το πιο μελετημένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Με νοηματικές ακροβασίες και με ψέματα ο αρθρογράφος Δ. Χρήστου επιδιώκει να δείξει ότι μέσα στον βούρκο που κυλιέται το αστικό πολιτικό σύστημα σέρνεται και το ΚΚΕ. Πώς το επιδιώκει αυτό; Παρουσιάζοντας τον Χρ. Καλογρίτσα ως - επί λέξει - «μπροστινό» του ΚΚΕ!

Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται

Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο !

Να αποσυρθεί τώρα!

 Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους!

Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο, κουρελόχαρτο!

Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε για το δίκιο μας ακόμα πιο μαζικά!

Προχωράμε μαζί μπροστά, γιατί μας ενώνουν η ανάγκη και το δίκιο μας


Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σήμερα εδώ από τη Ζάκυνθο, εδώ σ’ αυτό το όμορφο νησί του Ιονίου, συζητάμε με τους εργάτες, τους άνεργους, τους μικροεπαγγελματίες και τους φτωχούς αγρότες για το τι πρέπει να γίνει για να

Υστατη προσπάθεια του ΕΑΜ για ειρήνη και ομαλότητα


Το ΕΑΜ με ανακοίνωσή του, 9/7/1947, επαναλαμβάνει τις προτάσεις του για συμβιβασμό και καλεί σε συνεννόηση με στόχο την ειρήνευση.

Την ίδια στιγμή, αθρόες συλλήψεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Σε νυχτερινή επιχείρηση της αστυνομίας πιάνονται 2.613 άτομα σε Αθήνα - Πειραιά και 3.000 στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί από τους συλληφθέντες στέλνονται εξορία.

Μερσέντες Σόσα


Η Μερσέντες Σόσα, γνωστή και ως «Νέγρα», λόγω των κατάμαυρων μαλλιών της, γεννήθηκε στις 9/7/1935 στην Αργεντινή και σε ηλικία 15 ετών κέρδισε σε ένα μουσικό διαγωνισμό, υπογράφοντας ταυτόχρονα συμβόλαιο για εμφανίσεις δύο μηνών.

Ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο το 1959, ενώ η εμφάνισή της στο Φεστιβάλ Εθνικής Μουσικής, την έκανε ευρύτερα γνωστή.

Μαζί με τον πρώτο της σύζυγο, Μανουέλ Οσκαρ Ματούς, διαδραμάτισαν κύριο ρόλο στην ανάπτυξη του μουσικού και λογοτεχνικού κινήματος nueva cancion στη δεκαετία του '50.

14ο Συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας


Συνέρχεται, 9/7/1931, στην Αθήνα το 14ο Συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Για τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας, η «Αριστερή Παράταξη» που υποστηρίζονταν από το ΚΚΕ θα λάβει 63 ψήφους στις 277.

Μη μπορώντας καμιά παράταξη να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία, σοσιαλδημοκράτες και συντηρητικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκροτούν ενιαίο ψηφοδέλτιο.