Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Τι να κάνω για να είσαι χαρούμενος ;

«Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων». 

Δεν δίνεται έμφαση στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας


Σε μια κοινωνία που στην μήτρα της έχει την βία, την φτώχεια, την παιδική κακοποίηση, είναι δεδομένο ότι αυτά θα σημειώνονται και στις νέες ηλικίες, σημείωσε ο Παναγιώτης Κατηφές, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», το μεσημέρι της Τρίτης.

Εργαλείο για το ανοιγοκλείσιμο της κάνουλας των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών ανάλογα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου


 ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Την περασμένη βδομάδα, η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τον νέο Κώδικα Μετανάστευσης, μέσα από μια εξαιρετικά εσπευσμένη διαδικασία. Η σπουδή της λίγο πριν από το κλείσιμο της Βουλής για τις εκλογές φανερώνει το αυξημένο ενδιαφέρον του κεφαλαίου για την προσαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων στις σύγχρονες ανάγκες του.

“Μπροστινός” του Κασιδιάρη ο “ε όχι και αχυράνθρωπος” κύριος αντιεισαγγελέας


Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι ο ε.τ. Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος θα είναι “μπροστινός” του ναζιστόμουτρου Κασιδιάρη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα dikastiko.gr , η οποία συνομίλησε μαζί του, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοικούσα επιτροπή του αποκαλούμενου “κόμματος Κασιδιάρη” ώστε να γίνουν αλλαγές στο καταστατικό του. Αυτές αφορούν, όπως αναφέρει, την κατάργηση της διοικούσας επιτροπής και την ανάδειξη του ιδίου με εκλογική διαδικασία σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων, σε πρόεδρο του κόμματος ή αλλιώς “στον έχοντα τον πρώτο και τελευταίο λόγο”. 

Πορεία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου

Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά των Δώρων.

Συνταξιούχοι από την Αττική ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών και βροντοφωνάζουν «Άδεια και δώρα είναι πληρωμένα, δώστε πίσω τα κλεμμένα» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Το πρώτο δρομολόγιο


ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ: Τι μας θυμίζουν αυτές οι φατσούλες στο πρώτο δρομολόγιο;

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ


 Γιατί δολοφόνησαν τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ;

Τραγική επέτειος της δολοφονίας, 50 χρόνια πριν,  του ηγέτη του αφροαμερικανικού κινήματος για τα δικαιώματα των μαύρων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.  Πάντα επίκαιρο το «Όνειρο» που εκφώνησε το 1963 στην Ουάσιγκτον.

Άστεγα παραμύθια


Με την αγωνία και τη λαχτάρα χιλιάδων νέων να αποκτήσουν επιτέλους ένα δικό τους σπίτι και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, παίζει η κυβέρνηση, διαφημίζοντας το πρόγραμμα που ξεκίνησε χτες για στεγαστικά δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο απ' αυτό της αγοράς. Οπως αποδεικνύεται όμως, η κοροϊδία των voucher και των pass επαναλαμβάνεται κι εδώ ...με το κλειδί στο χέρι, αφήνοντας «στα κρύα του λουτρού» όσους ελπίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της στέγης.

«Σεσημασμένοι» στη φοροληστεία


Εναν νέο γύρο αντιπαράθεσης «άνοιξαν» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ,
αυτήν τη φορά για το θέμα της φορολογίας. Η κυβέρνηση αξιοποιεί τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορεί ότι προωθεί τη «φορολογική εξόντωση της μεσαίας τάξης», ενώ η ίδια «μείωσε τους φόρους» και σκοπεύει να το κάνει ακόμα περισσότερο αν είναι ξανά κυβέρνηση. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «άνιση και άδικη κατανομή φορολογικών βαρών» και υπόσχεται «φορολογική δικαιοσύνη» αν κυβερνήσει.

Wolt

Κατεβαίναμε τη Μεσογείων για τη δουλειά. Και γέμισε ο δρόμος από την αντίθετη μεριά, προς τα πάνω, με τα μπλε  μπουφάν και τα μηχανάκια του μεροκάματου. Αποφασιστικά με ενθουσιασμό και αγωνιστικό παλμό κι ο κόσμος γύρω να κορνάρει, να χαιρετά και να χαίρεται.

Μαχητικά MiG-29 έστειλε η Πολωνία στο Κίεβο


Οι πολωνικές αρχές έχουν μεταφέρει πολλά μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία, δήλωσε ο σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της πολωνικής προεδρίας, Μάρτσιν Πρζιντάτς, σε συνέντευξή του, τη Δευτέρα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «RMF».

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά και στις δεύτερες εφόσον προκύψουν, υπάρχουν δυνατότητες να εκφραστεί στην κάλπη ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, άρα και ο ίδιος ο λαός την επόμενη μέρα να βρίσκεται από καλύτερες θέσεις μάχης.

Οι δυνατότητες αυτές προκύπτουν από την πρωτοπόρα δράση του Κόμματος όλα τα προηγούμενα χρόνια ακόμα και στις πιο δύσκολες φάσεις, από το ότι έχει επεξεργασμένο Πρόγραμμα αλλά και θέσεις για όλα τα ζητήματα, που εκφράζουν πραγματικά τις ανάγκες των εργαζομένων, της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, από το ότι οι δυνάμεις μας πρωτοστατούν στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις για σύγχρονα δικαιώματα, για να συνειδητοποιήσει ο λαός τη μεγάλη δυνατότητα που έχει να καθορίσει τις εξελίξεις.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 04/04/1826

Υπογράφεται μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας το Πρωτόκολλο της Πετρούπολης, με το οποίο επιβεβαιωνόταν η πρόθεση των δύο Δυνάμεων να μεσολαβήσουν μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός αυτόνομου ελληνικού κράτους.