Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Πώς αισθάνεστε;


 Μία παραγωγή της Ελληνοφρένειας για την «ασφάλεια» της χώρας με πρωταγωνιστή τον σημερινό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λοβέρδο.

Το δίλημμα της κοινωνικής δικτύωσης


Στο πλάνο βλέπουμε δύο νέους να συνομιλούν. Το κινητό του ενός χτυπάει, έχει μια ειδοποίηση από κάποια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης. Ανοίγει την εφαρμογή. Μετά από λίγο η συζήτηση έχει σταματήσει και οι δύο νέοι ασχολούνται με το κινητό τους… Τέτοιες σκηνές, λίγο-πολύ οικείες σε όλους μας, δένονται με μαρτυρίες πρώην στελεχών τεχνολογικών κολοσσών (Google, Facebook, Twitter κ.λπ.) στο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Το κοινωνικό δίλημμα», το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον εκατομμυρίων θεατών, καθώς κάνει προσπάθεια να παρουσιάσει πώς τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) παρακολουθούν και χειραγωγούν τους χρήστες τους.

Ο αγώνας φέρνει αποτέλεσμα

«Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό» το σύστημα Υγείας


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ

«Το σύστημα Υγείας πρέπει να βρει νέους τρόπους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο κρατικό», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέδριο για την Υγεία, κάνοντας σαφές πως το νέο ΕΣΥ που οραματίζεται η κυβέρνηση θα χτιστεί με τα υλικά της πλήρους εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης!

Τι λεφτά τι ρεπό...


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ

Τι σημαίνει διευθέτηση χρόνου εργασίας; Σημαίνει 10ωρα για όσον καιρό θέλει ο εργοδότης (αντί να προσλάβει κι άλλον εργαζόμενο ή να πληρώσει υπερωρίες) και 6ωρα για όσον καιρό επίσης θέλει ο εργοδότης. Τι σημαίνει αυτό για τον εργαζόμενο; Ότι τα 10ωρα που προηγουμένως τα δούλευε και πληρωνόταν τις υπερωρίες, τώρα θα τα δουλεύει με αντάλλαγμα τα ...ρεπό! 

1/6/1933: Ας περιφρουρήσουμε την «Κοινωνική Αλληλεγγύη»


 Σ' απάντηση όλων των ανοησιών των συκοφαντιών που γράφονται αυτές τις μέρες από τα όργανα του κεφαλαιοκρατικού Τύπου, πληροφορίες βέβαια παρμένες από τους επαγγελματικά διαστρεβλωτές και συκοφάντες της Γενικής Ασφάλειας, ενάντια στην «Κοινωνική Αλληλεγγύη», γράφουμε τα εξής:

Οι νέοι στο στόχαστρο


Αν υπάρχει μια μερίδα εργαζομένων που θα βιώσει με μεγαλύτερη σφοδρότητα τις συνέπειες από το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα, αυτή είναι η σημερινή και η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, οι νέοι εργαζόμενοι. Αυτοί που, στο όνομα της «καινοτομίας» και της «ψηφιακής επανάστασης», ακούνε την κυβέρνηση και την εργοδοσία να αντιστρέφουν προκλητικά την πραγματικότητα που ζούνε.

Ζοφερά σχέδια «καθώς αλλάζουν οι παγκόσμιες ισορροπίες δυνάμεων»


ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Τις τελευταίες «πινελιές» βάζουν στο ΝΑΤΟ λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της λυκοσυμμαχίας στις Βρυξέλλες στις 14/6, δίνοντας τον τόνο για τους επόμενους γύρους ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων. Εξ ου και σήμερα, στο πλαίσιο των προετοιμασιών, γίνονται διαδοχικά τηλεδιασκέψεις των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας, υπό τον συντονισμό του γγ του Οργανισμού Γ. Στόλτενμπεργκ.

Προτεραιότητα είναι η καταστολή του λαϊκού κινήματος και όχι του οργανωμένου εγκλήματος


Η θωράκιση του συστήματος από τις λαϊκές αντιδράσεις με καταστολή είναι ο προσανατολισμός της Αστυνομίας και δεν είναι προτεραιότητα η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, κάτι που συμβαίνει διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, δήλωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ1.

Νέο πακέτο αντιλαϊκών νομοσχεδίων


ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Ενα νέο πακέτο αντιλαϊκών νομοσχεδίων ενέκρινε χτες το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, μια ευρεία ατζέντα με «μεταρρυθμιστικό και προωθητικό χαρακτήρα», όπως την περιέγραψε ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης.

“Νόμος και τάξη” επί “αριστείας”


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοίδη προχωρά στην προκήρυξη 1.000 θέσεων αστυνομικών για τα (κλειστά) Πανεπιστήμια. 

Συλλαλητήρια στις 3 Ιούνη και στην απεργία στις 10 Ιούνη


«Το αντεργατικό έκτρωμα δεν καλλωπίζεται, δε «θεραπεύεται»!»
, τονίζει το ΠΑΜΕ, καλώντας να συμμετάσχουν «όλοι στα συλλαλητήρια στις 3 Ιούνη και στην απεργία στις 10 Ιούνη».

Όλες και όλοι στον αγώνα, αναφέρει το ΠΑΜΕ, «ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


01/06/1265

Γεννιέται ο Φλωρεντιανός ποιητής Ντάντε Αλιγκιέρι (Δάντης), που θεωρείται από τους σημαντικότερους Ιταλούς ποιητές, καθώς και «πατέρας» της Ιταλικής γλώσσας.

01/06/1780

Γεννιέται ο Πρώσος στρατιωτικός και θεωρητικός του πολέμου Καρλ Φίλιπ Γκότφριντ φον Κλάουζεβιτς, διάσημος για τη ρήση του «ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα».