Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Σε παγίδα Αθήνα και Λευκωσία: Το παζάρι Τραμπ-Ερντογάν στην πλάτη της Κύπρου


Πίσω από τις λέξεις συμπάθειας των Ευρωπαίων εταίρων προσπαθεί να κρύψει η ελληνική κυβέρνηση την παγίδα μέσα στην οποία βρίσκεται σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά.Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών την περασμένη Τρίτη, μετά τη συζήτηση που είχαν σχετικά με την εισβολή του τουρκικού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ, σε ανακοίνωσή τους «υπογράμμισαν τις σοβαρές αρνητικές και άμεσες συνέπειες που έχουν αυτές οι παράνομες

Το γλυκανάλατο «ευχολόγιο» επιβεβαιώνει ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι βασικοί παράγοντες κινδύνου για τους λαούς


Η ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα είναι το συνηθισμένο γλυκανάλατο "ευχολόγιο" που επιβεβαιώνει ότι οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όχι μόνο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου και τα συμφέροντα των λαών, αλλά και είναι οι βασικοί παράγοντες κινδύνου ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Ο επιθεωρητής και οι συνήθεις ύποπτοι

Ο επιθεωρητής καλείται να λύσει ένα «έγκλημα» διαρκείας... Ένοχοι, οι «συνήθεις ύποπτοι»...
Η συνέχεια στις οθόνες σας στο σποτ της ΚΝΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη.

Αξίζει τον κόπο να πάω να ψηφίσω;


Αξίζει τον κόπο να πάω να ψηφίσω στις εκλογές; Έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο με βάση τις πρόσφατες ευρωεκλογές και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα...

Οι ευρωεκλογές έδειξαν ότι επίκειται μια ακόμα αντιλαϊκή κυβερνητική εναλλαγή, που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

«Πώς άντεξα τόσο βάρος;»


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΠΕΖΟΝΑΥΤΗ

Αγαπητέ σύντροφε Αεροπεζοναύτη

Με την επιστολή μου αυτή, ομολογουμένως εξομολογητική, αναρωτιέμαι: Πώς άντεξα τόσο βάρος;
Βάρος, που δυστυχώς άρχισε να συσσωρεύεται, είναι αλήθεια, από πολύ νωρίς.

Οι προτάσεις νόμου και οι τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια


Κυκλοφόρησε νέο προεκλογικό φυλλάδιο του ΚΚΕ, με θέμα: Οι προτάσεις νόμου και οι τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια.

Οι προτάσεις νόμου και οι τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια

Εργατοϋπάλληλε, αγρότη, επαγγελματία, συνταξιούχε, νέα και νέε,
Την επόμενη μέρα των εκλογών, χρειάζεσαι μια δύναμη που θα είναι σταθερά δίπλα σου, μπροστά στα δύσκολα.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Μια ζωή που δεν χωρά στο σελιλόιντ


Ήταν το καλοκαίρι του 1994 (21 Ιουνίου) στο Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, στα 34 του, και μετά από τρία χρόνια μεγάλων προβλημάτων επιστρέφει στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο ως αρχηγός της εθνικής Αργεντινής στο Μουντιάλ των ΗΠΑ. 

Ποιος είναι ο πιο αριστερός;

Η φωτογραφία θυμίζει κάτι από τους Απαράδεκτους στη Γιουροβίζιον: είμαστε ομάδα με πατρίδα την Ελλάδα, όπα-είπα, κράτσες-κρούτσες.

Ναι, αλλά πρέπει να απαντήσουμε στο αρχέγονο ερώτημα: με τόσους αριστερούς σε μία φωτό, ποιος είναι ο πιο αριστερός από όλους;

Ας τους πάρουμε από δεξιά -όπως βλέπουμε.

Προσκλητήριο για δυνατό ΚΚΕ, για δυνατό λαό


Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στα Γιάννενα 

 Φίλες και φίλοι,


Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Και δω στα Γιάννενα, στην Ήπειρο, αλλά και σε όλη τη χώρα, δίνουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, μαχητικότητα, θέληση, αλλά και αισιοδοξία και αυτή τη μάχη, τη μάχη των βουλευτικών εκλογών, για να βγει ισχυρό το ΚΚΕ.

Γιάννης Αλεξάνδρου (Διαμαντής)


Σκοτώνεται,21/6/1949, σε μάχη στα Μάρμαρα Φθιώτιδας ο στρατηγός του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Γιάννης Αλεξάνδρου (Διαμαντής), διοικητής της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ.

Οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ από τα μαθητικά του χρόνια και αργότερα, όντας φοιτητής της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έγινε μέλος του ΚΚΕ. Συμμετείχε δραστήρια σε όλους τους φοιτητικούς και λαϊκούς αγώνες, ενώ όταν ξέσπασε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος πολέμησε στο μέτωπο.