Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Οι ταινίες της βδομάδας


 Αμερικάνικες περιπέτειες και «πρωταθλητισμός» με άρωμα Οσκαρ έρχονται στις αίθουσες αυτήν τη βδομάδα. Εμείς ξεχωρίσαμε και προτείνουμε τον «Φύλακα Αδερφό» του Φερίτ Καραχάν.

Στα προσεχώς... Ανακοινώθηκε το 12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας. Θα είναι υβριδικό και θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στις δύο χειμερινές αίθουσες της Ταινιοθήκης και στον θερινό κινηματογράφο «Λαΐς» από τις 26 Μάη έως και τις 15 Ιούνη, ενώ επιλεγμένα προγράμματά του θα παρουσιαστούν και online στη διεύθυνση online.tainiothiki.gr.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων


 Τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στην περιοχή της Βάρης, στην Αττική, επισκέφτηκε την Τετάρτη 16 Φλεβάρη κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του Κόμματος και αντισυνταγματάρχη ε.α., τον Βαγγέλη Χριστοφόρου, καθηγητή Ηλεκτρονικών Υλικών στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τον Λάζαρο Ανδρόπουλομέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

O ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει στο Ντόνετσκ

Σκηνικό πολέμου στην Αν. Ουκρανία - Νεκρός Ουκρανός στρατιώτης, γενική επιστράτευση από τους ρωσόφωνους

Οι επικεφαλής στις λεγόμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, που ελέγχονται από τους ρωσόφωνους, υπέγραψαν διάταγμα γενικής επιστράτευσης.

Φιλόξενη αγκαλιά


Ο ισχυρισμός του Μπογδάνου ότι βρέθηκε στη φασιστοσύναξη στην πλατεία Βικτωρίας το 2020 παρέα με τον Κασιδιάρη και άλλους χρυσαυγίτες μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, είναι ενδεικτική για τις - όχι και τόσο άγνωστες - διαδρομές μέσα από τις οποίες τροφοδοτούνται τα κάθε λογής φασιστικά μορφώματα και η δράση τους, όπως και για τους δεσμούς τους με κρατικούς μηχανισμούς, κυβερνήσεις και βέβαια αυτήν της ΝΔ.

Γροθιά στο στομάχι...λόγω «κανονικότητας»


Γροθιά στο στομάχι...

Γροθιά στο στομάχι είναι η είδηση για την ηλικιωμένη γυναίκα που προσπάθησε να βγάλει κρυφά τρόφιμα αξίας μόλις 40 ευρώ από κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Αθήνα επειδή δεν είχε να φάει και έγινε αντιληπτή από την ασφάλεια του καταστήματος.

Νικόλαος Κοπέρνικος

 
Ο Νικόλαος Κοπέρνικος γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1473. Πολωνός αστρονόμος που διατύπωσε τις αρχές του ηλιοκεντρικού συστήματος. Όμως ήταν ταυτόχρονα αστρονόμος, μαθηματικός, γιατρός, νομομαθής, οικονομολόγος.

Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ


«Εμπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα / το δίκιο και τη λευτεριά»

Στις 16 Φλεβάρη 1942 και ενώ στα βουνά της Ρούμελης και της Μακεδονίας αντηχούσαν ήδη τα όπλα των πρώτων κομμουνιστών ανταρτών, η εφημερίδα «Ελεύθερη Ελλάδα» ανακοίνωσε την ίδρυση του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ). Η συγκρότηση του ΕΛΑΣ αποτέλεσε το επιστέγασμα της τιτάνιας προσπάθειας των κομμουνιστών να ανασυγκροτήσουν το ΚΚΕ και να οργανώσουν μαζική εργατική - λαϊκή απελευθερωτική πάλη.

Πολύ ευρύχωρη η προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ

 
-Στο εξώφυλλο της «Αυγής», στις 30 Ιανουαρίου, ενημερωθήκαμε ότι η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενεί συνέντευξη του γνωστού αντικομμουνιστή Ν. Μαραντζίδη. Μάλιστα την ίδια ήμερα, σε ένα άλλο εξώφυλλο, αυτό της «Καθημερινής», μάθαμε πώς επίσης έχει άρθρο του Ν. Μαραντζίδη, με αφορμή τις δήθεν αποκαλύψεις του αντικομμουνιστή Σ. Ρατσένκο.

Οργανωμένος λαϊκός αγώνας κατά της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ


1.
Μετά τον Β' Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό Πόλεμο, οι δυνάμεις του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού καπιταλισμού επεδίωξαν να θωρακίσουν την εξουσία τους απέναντι στη Σοβιετική Ενωση, που με τη συντριβή του φασισμού είχε «πυροδοτήσει» θετικές διεργασίες σε Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς και σε άλλες περιοχές, που αποτίνασσαν το καθεστώς της αποικιοκρατίας.

Με 31 απολύσεις συνεχίζεται το πογκρόμ της Energean

Συνεχίζεται το πογκρόμ απολύσεων της εργοδοσίας της «Energean» στα «Πετρέλαια Καβάλας», που την Παρασκευή ανακοίνωσε 31 ακόμη απολύσεις εργαζομένων, με τον συνολικό αριθμό να έχει ξεπεράσει τους 90 απολυμένους.

Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια σε συνθήκες «απελευθέρωσης» της ακτοπλοΐας


Η πυρκαγιά στο πλοίο "EUROFERRY OLYMPIA", που είναι σε εξέλιξη θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών και μελών του πληρώματος, είναι η δεύτερη παρόμοια μέσα σε λίγα χρόνια, μετά από αυτήν στο πλοίο “NORMAN ATLANTIC” το 2014.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


19/02/1473

Γεννιέται ο Νικόλαος Κοπέρνικος, Πολωνός αστρονόμος, που εισηγήθηκε τη θεωρία του ηλιοκεντρικού συστήματος.