Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Μία σύγκριση δύο ηγετών (Δεν υπάρχει σύγκριση)

Ο ΣΤΑΛΙΝ ΖΗΤΗΣΕ από τον ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ*

Αν ο Πούτιν σταθεί σε μια καρέκλα, σηκωθεί στις μύτες των ποδιών του και προσπαθήσει πολύ σκληρά, τότε ίσως μπορέσει να δέσει τα κορδόνια στα παπούτσια του Στάλιν. Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τον Πούτιν με τον Στάλιν; Τη μύγα με τον Γαλαξία; Τον εκνευριστικο υπόηχο ενός κουνουπιού με το βουητό του Νιαγάρα; Ένα στιχάκι του Σεντεροβιτς (Ρώσος Σαβόπουλος) με ένα ποίημα του Δάντη?

Ο γιος του Μπάιντεν χρηματοδοτούσε βιοεργαστήρια με θανατηφόρους ιούς στην Ουκρανία

Βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, τα οποία έκαναν πειράματα με θανατηφόρους ιούς, χρηματοδοτούσε ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη «Daily Mail».

Eίστε ΝΑΤΟμπατσοι και αμερικανοτσολιάδες

 
Στην χωροφυλακίστικη ΝΑΤΟλογοκρισία εναντίον του άρθρου του στον «Ημεροδρόμο», με τίτλο Λεγόταν Μιλόσεβιτς, τον θυμάστε;, αναφέρθηκε ο Νίκος Μπογιόπουλος στη σημερινή του εκπομπή στον Real fm.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες των συνδικάτων για την επιτυχία της απεργίας


Με αποφάσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς, πρωτοβουλίες αγωνιστικής δράσης και διεκδίκησης, ενισχύεται η προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 Απρίλη και των συλλαλητηρίων που οργανώνονται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Αληθινή αλληλεγγύη στους λαούς είναι να δυναμώσει η πάλη για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο


Κύριε Γενικέ, θέλω να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας με ένα από τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, ίσως το πιο φλέγον, το Ουκρανικό. Σας ανησυχεί η πιθανότητα μίας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης στην Ευρώπη;

Στο «κόκκινο» η συγκέντρωση δυνάμεων και οι πολεμικές απειλές απέναντι σε Ρωσία και Κίνα


Την εγκατάσταση τεσσάρων νέων Σχηματισμών Μάχης (Battlegroups) στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, τη συνολική παραπέρα ενίσχυση δυνάμεων, αλλά και την αύξηση των πολεμικών δαπανών αποφάσισαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ, την Πέμπτη, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της λυκοσυμμαχίας, στις Βρυξέλλες, όπου πήρε μέρος και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι.

«Είμαστε με το στρατόπεδο των λαών... ». Αλλά τι μπορούν να κάνουν οι λαοί;

 
«Η πείρα του πολέμου, όπως και η πείρα κάθε κρίσης στην ιστορία, κάθε μεγάλης συμφοράς και κάθε στροφής στη ζωή του ανθρώπου, αποβλακώνει ορισμένους και τους κάνει να λυγίζουν, σε αντάλλαγμα όμως διαφωτίζει και ατσαλώνει άλλους και η ιστορία όλου του κόσμου δείχνει γενικά ότι ο αριθμός και η δύναμη αυτών των τελευταίων είναι - εκτός από μερικές σπάνιες περιπτώσεις παρακμής και καταστροφής του ενός ή του άλλου κράτους - μεγαλύτερα από τον αριθμό και τη δύναμη των πρώτων».

Β.Ι. Λένιν, «Η χρεοκοπία της Δεύτερης Διεθνούς»

Προς ΝΑΤΟτσολιάδες, ΝΑΤΟσούργελα και ΝΑΤΟγκεμπελίσκους


 Ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι παπαγάλοι της ΝΑΤΟπροπαγάνδας, ο αντικομμουνισμός, η χυδαία παραποίηση της θέσης των κομμουνιστών από τα χαλκεία των κυβερνητικών παπαγάλων.

Ελληνες μισθοφόροι στην Ουκρανία;


Το «χταπόδι» της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο της Ουκρανίας έχει πολλά πλοκάμια, που το κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνο για τον λαό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρείες που ειδικεύονται στη «φύλαξη πλοίων» από «τρομοκράτες» και πειρατές, στρατολογούν κόσμο από τη χώρα μας, για να τους στείλουν ως μισθοφόρους στρατιώτες στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 27/03/1821

Ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Ελληνικές δυνάμεις, με επικεφαλής τον αρματολό Πανουργιά, ελευθερώνουν την πρωτεύουσα της Φωκίδας, Σάλωνα (Άμφισσα).