Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Οι κομουνιστές μπορούν οι άλλοι...


«Έσπασε» η απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση και σε εξέλιξη είναι ο συμβολικός και ταυτόχρονα αγωνιστικός γιορτασμός του Πολυτεχνείου.

Εκτελείται ο Νίκος Γόδας

  

Ο Νίκο Γόδα, ο παίκτης του Ολυμπιακού συνέδεσε από μικρός το όνομά του με το ποδόσφαιρο και τους κοινωνικούς αγώνες, μέσα από τις τάξεις του ΚΚΕ.  εκτελέστηκε στις 19 Νοέμβρη 1948.

ΝΑΤΟικό παραλήρημα και καλέσματα διευθετήσεων στην Τουρκία


Ορκους πίστης στο ΝΑΤΟ έδωσε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσής του, μία μόλις μέρα μετά την άγρια καταστολή στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Καυχήθηκε για τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές και επιχειρήσεις της λυκοσυμμαχίας, τις χρηματικές συνεισφορές στον ΝΑΤΟικό κορβανά, την ώρα που «δεν γεννάει» λεφτά για το λαό και τις ανάγκες του, και ανέδειξε ως βασικούς στόχους της κυβέρνησης τη συμβολή στη διεύρυνση του αντικειμένου και των πεδίων επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, όπως και την επίτευξη «διευθετήσεων» με την Αγκυρα, για να προχωρήσουν απερίσπαστα οι ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί στην αντιπαράθεση με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Αυτό το μπουμπούκι εκτός από υπ. ευρωβουλευτής της ΝΔ είναι και ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Και να που βγάζουν σιγά – σιγά τη μάσκα ένα – ένα τα μπουμπούκια της πιο μαύρης ακροδεξιάς να ξεπεταχτούν από τους βάλτους τους, να πετάξουν τις μάσκες τους και να προτείνουν ό,τι ακριβώς τους υπαγορεύει η “ευρωσυνείδηση” των αντικομμουνιστικών Μνημονίων των Βρυξελλών και των υπέροχων σχέσεων της Ευρωπαικής τους Ενωσης με ναζιστές τύπου Ουκρανίας. Αυτή τη φορά ήταν ο κ. Νίκος Γιαννής, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, σε ανάρτησή του στο facebook του, που το προτείνει στα σοβαρά:

Ψευδολογία και απειλές με στόχο να μπει φίμωτρο στη λαϊκή διεκδίκηση


«Απόλυτα πετυχημένο» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χτες το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος της υποδειγματικά οργανωμένης συγκέντρωσης του ΚΚΕ και των συνδικάτων στις 17 Νοέμβρη, στα Προπύλαια.

Κάνετε λάθος να ζεσταίνετε το αυγό του φιδιού στον κόρφο σας


Κάνετε λάθος να ζεσταίνετε το αυγό του φιδιού στον κόρφο σας, σχολίασε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, με αφορμή ψήφισμα της διοίκησης Γ. Πατούλη περί «βίας από όπου κι αν προέρχεται», με προφανή στόχευση να «χαϊδέψει» εκλεγμένους συμβούλους με ακροδεξιό και ρατσιστικό λόγο. (Βίντεο)

Απαντήσεις και αδιέξοδα


Οι απαντήσεις της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της σε σχέση με το γιατί προχώρησε σε αυτό το όργιο καταστολής ανήμερα της 17ης Νοέμβρη φανερώνουν το γεγονός ότι είναι σε αδιέξοδο.

Πρώτα απ' όλα γιατί είναι προκλητικό η κυβέρνηση και το κράτος που δεν μπορούν να εγγυηθούν την ουσιαστική προστασία της υγείας του λαού και το 'χουν ρίξει σχεδόν αποκλειστικά στην «ατομική ευθύνη», που έφεραν μαζί με όλους τους προηγούμενους την κατάρρευση του συστήματος Υγείας, να εγκαλούν όσους αγωνίζονται για το αυτονόητο.

Να σταματήσουν τα ΜΜΜ να είναι υγειονομικές βόμβες


Σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους για να σταματήσουν τα Μέσα Μεταφοράς να είναι υγειονομικές βόμβες.

Για επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενίσχυση του στόλου των οχημάτων.

Αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις χωρίς τέλος, για την ανάκαμψη του κεφαλαίου


ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ «ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ» - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

Με κοινό παρονομαστή την κλιμάκωση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, τόσο από το σκέλος της «ενισχυμένης εποπτείας», που εφαρμόζεται στην περίπτωση της ελληνικής οικονομίας όσο και από το πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου για το 2021, δημοσιοποιήθηκαν χτες οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η δημοτική αρχή επιλέγει τη στήριξη της κυβέρνησης αντί για την υπεράσπιση της Υγείας


Μια ακόμα μαύρη σελίδα έγραψε η διοίκηση Ζέρβα στο Δήμο Θεσσαλονίκης στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πανδημία.

Περηφανεύτηκε ότι με ευαισθησία συγκάλεσε αυτό το συμβούλιο ενώ "φτύσαμε αίμα" από τις καθυστερήσεις και αρνήσεις της διοίκησης για να συγκληθεί και πολύ περισσότερο να συμμετέχουν σ’ αυτή οι πραγματικοί εκπρόσωποι των μαχητών υγειονομικών της πρώτης γραμμής.

Καταδικάζει απερίφραστα την ωμή και αναίτια βία


Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, «καταδικάζει απερίφραστα την ωμή και αναίτια βία, που ασκήθηκε χθες 17/11/2020 σε βάρος διαδηλωτών, βουλευτών και άλλου κόσμου που βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να τιμήσεις την επέτειο του Πολυτεχνείου». Βία και άγρια καταστολή, τονίζει, «κατ’ εντολήν της Κυβέρνησης και της  φυσικής ηγεσίας, χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα κατασταλτικά μέσα όπως αύρες, χημικά, σωματική βία, συλλήψεις στο σωρό χωρίς να υπάρξει καμία πρόκληση από την πλευρά των διαδηλωτών».

Τελικά... γέννησαν

Η ομάδα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού....

«Αντί να πυκνώσει τα δρομολόγια, αντί να αγοράσει νέα οχήματα και βαγόνια, να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, χτες (σ.σ. προχτές) στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου εμφάνισε την αγορά οχημάτων, τις γνωστές αύρες, δεκάδες δίτροχα, 6.000 αστυνομικούς κ.λπ. για να καταστείλει άγρια τις διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Μ' αυτά άραγε θα αντιμετωπίσει την πανδημία;», ρωτούσε το ΠΑΜΕ σε χτεσινό δελτίο Τύπου για τη σημερινή μέρα δράσης για τις αστικές συγκοινωνίες.

Επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα


 Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, επισκέπτεται, 19/11/1999, για 24 ώρες την Ελλάδα. Οι διαδηλωτές, οι οποίοι αψηφούν την εντολή «στρατιωτικού νόμου» που έχει ουσιαστικά κηρύξει στην πρωτεύουσα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να κάνουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, αλλά εμποδίζονται και δέχονται επίθεση από τα ΜΑΤ που επί ώρες βιαιοπραγούν εναντίον τους.

Ανακοινώνετε ο αριθμός των νεκρών του Πολυτεχνείου

 


Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Σπυρίδων Ζουρνατζής, ανακοινώνει, 19/11/1973,  σε συνέντευξη Τύπου ότι οι νεκροί από την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ανέρχονται σε 11 και οι τραυματίες σε 138.