Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Δυο χρόνια φαρμακευτική κάνναβη στη Γερμανία

Προσδοκίες και αβεβαιότητες

Επιτρέπεται πλέον από χθες και επίσημα η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα και όλα δείχνουν ότι η γενίκευση τουλάχιστον της ιατρικής της χρήσης είναι προ των πυλών. Χρήσιμο λοιπόν είναι να ρίξουμε μια ματιά σε μία ακόμα χώρα που έχει πρόσφατη εμπειρία απελευθέρωσης της συνταγογράφησης σκευασμάτων με βάση την κάνναβη, εν προκειμένω τη Γερμανία.

Οι “εκσυγχρονιστές” και τα ξεπερασμένα δόγματα του ΚΚΕ

Ο Καπετάν-Γιώτης σημείωνε πριν περίπου 30 χρόνια: “Την ξαναθυμήθηκαν την πιπίλα: “Σε ξεπερασμένα δόγματα επιμένει το ΚΚΕ!” Ποια είναι τα ‘ξεπερασμένα δόγματα”, άσπονδοι σύντροφοι και φίλοι; Την ίδια ερώτηση ακριβώς θα δανειστώ από τον Καπετάνιο και εγώ σήμερα και θα την απευθύνω σε όλους μας και όλους σας. Ποια είναι λοιπόν τα περί ων ο λόγος ξεπερασμένα δόγματα;

Τα καμμένα φορτηγά και το «κατασκευασμένο» χάος στη Βενεζουέλα

Απειλούν να περάσουν «στην πράξη» οι ΗΠΑ

Την απειλή πως η Ουάσιγκτον θα «περάσει στις πράξεις» για να «υποστηρίξει τη δημοκρατία» στη Βενεζουέλα, εκτόξευσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, μετά την αποτροπή των πρώτων προσπαθειών τους να βάλουν πόδι στη χώρα με το πρόσχημα της «ανθρωπιστικής βοήθειας». 

Κεντρική θέρμανση και κεντρικός σχεδιασμός

Τα πιο ωραία λαϊκά σε σπίτια με μωσαϊκά τα είχαμε χορέψει, λέει η Πρωτοψάλτη. Και το πιο πολύ κρύο το είχαμε φάει σε χώρες με εύκρατο κλίμα και κρατικές περικοπές στο εισόδημα. Εκεί όπου στήνουν λαϊκές συνελεύσεις για να βάλουν πετρέλαιο στην πολυκατοικία και κάνουν οικονομία στη θέρμανση, παζαρεύοντας τις αντοχές τους: 17 ώρες διαπραγμάτευση κι άλλες 17 με κρύα σπίτια, που θερμαίνονται πέντε ώρες το απόγευμα και άλλες δυο μεσημέρι.

Η ματαίωση της πολιτικής επιστράτευσης

Με την καθοδήγηση του ΕΑΜ Αθήνας κηρύσσεται απεργία των εργατών, υπαλλήλων, μαθητών και πραγματοποιείται μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα με συμμετοχή 100.000 λαού για την επιβίωση και την ματαίωση της πολιτικής επιστράτευσης.

Η ορμή του λαού ήταν ασυγκράτητη εκείνη τη μέρα, όπως άλλωστε και τις επόμενες.