Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

"Απόψε θα κυνηγήσουμε Έλληνες"


 Σαν σήμερα, 1η Αυγούστου 1918, στο Τορόντο του Καναδά,αρχίζει ένα απο τα μεγαλύτερα ρατσιστικά πογκρόμ κατά Ελλήνων μεταναστών στην ιστορία.

Μήνυμα από την άλλη μεριά


Μήνυμα από την άλλη μεριά

Την τιμή κανένας δεν μπορεί να σου την αφαιρέσει. Την τιμή μπορείς μονάχα να την χάσεις. Στη ζωή μου έκανα πολλά λάθη και στραβά. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω.

Στοχοποίηση του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, από την παράταξη της ΔΑΚΕ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

 
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη στοχοποίηση του Προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρη Πουλικογιαννη, από την παράταξη της ΔΑΚΕ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ξεκίνησε σημερα η μεταφορά σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια


Το πρώτο πλοίο με σιτηρά αναχώρησε σήμερα από την Ουκρανία στο πλαίσιο της συμφωνίας ασφαλούς διέλευσης και θα αγκυροβολήσει στα ανοικτά της Κωνσταντινούπολης αύριο, Τρίτη, γύρω στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) για μια κοινή επιθεώρηση, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Κριτήριο για τη στάση του ΚΚΕ είναι πώς ο λαός θα ανοίξει τον δικό του δρόμο για τις δικές του ανάγκες

 
-Κύριε Γενικέ, σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξή σας στη «Ναυτεμπορική».

Η Ευρώπη και φυσικά η χώρα μας, όλοι μας, είμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια κρίση. Πολεμικές συγκρούσεις στη γειτονιά μας, πληθωρισμός, ενεργειακή φτώχεια για τους πολλούς. Ο πιο επικίνδυνος συνδυασμός κρίσεων εδώ και δεκαετίες ίσως;

Βάλτερ Ούλμπριχτ

Ο Βάλτερ Ούλμπριχτ, γεννήθηκε στις 30 Ιούνη 1893 ως γιος ράπτη στη Λειψία, σε οικογένεια που είχε συνδεθεί από νωρίς με το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Μετά τη στοιχειώδη εκπαίδευση μαθήτευσε ως μαραγκός, ενώ παράλληλα μελετούσε τα έργα του Μαρξ και άλλων θεωρητικών του εργατικού κινήματος με προτροπή των γονιών του.

Ολυμπιακοί Αγώνες Βερολίνου


Οι αγώνες βεβηλώθηκαν από τη σβάστικα

Την οργάνωση των 11ων Ολυμπιακών Αγώνων διεκδίκησαν έντεκα πόλεις από τρεις ηπείρους. Το Βερολίνο, η Αλεξάνδρεια, η Βουδαπέστη, το Δουβλίνο, η Κολονία, η Νυρεμβέργη, η Φραγκφούρτη, η Ρώμη, το Ελσίνκι και το Μπουένος Αϊρες.

Χρυσά συμβόλαια ΗΠΑ για επέκταση στρατιωτικών υποδομών στην Ελλάδα

Από τα έγγραφα που έδωσαν οι Αμερικανοί στους εργολάβους

 Σε μια «δεξαμενή» από 7 κατασκευαστικές εταιρείες (μία ελληνική, τρεις αμερικανικές και άλλες τρεις από ΗΑΕ, Ισπανία, Ιταλία) κατέληξαν αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες, προκειμένου να προχωρήσουν και νέα έργα στη χώρα για αναβάθμιση των υποδομών που χρησιμοποιούν εδώ, ως συνέπεια και της νέας Συμφωνίας για τις Βάσεις, ειδικά πάνω στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, με την Ελλάδα αμερικανοΝΑΤΟικό προπύργιο και ό,τι αυτό συνεπάγεται στη στοχοποίησή της από άλλα κέντρα.

Οταν οι πράκτορες γίνονται «φύλακες της ελευθερίας του λόγου»


Πώς οι μυστικές υπηρεσίες αλωνίζουν για λογαριασμό των κυβερνήσεων και άλλων μηχανισμών
 
Η ΕΕ αποφάσισε στις αρχές της βδομάδας να ισχυροποιήσει το οπλοστάσιό της στον πόλεμο της προπαγάνδας απέναντι στα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, την Κίνα και τη Ρωσία.

Νέα ένταση ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν


 Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τις ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας ότι βομβάρδισαν θέσεις του δικού του στρατού, κοντά στην διεκδικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Με «νέους στόχους» και ΝΑΤΟικά βαρέα όπλα κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση

Με «αναθεωρημένους» στόχους και ένταση των εχθροπραξιών στα νότια και τα ανατολικά και από τις δύο πλευρές, κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της ευρύτερης γεωπολιτικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας.

Προετοιμάζει το έδαφος για διακοπές ρεύματος και «βαρυχειμωνιά»


Στις πλάτες του λαού πέφτουν οι συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ο οποίος εκτός από τα πανάκριβα τιμολόγια για το ηλεκτρικό ρεύμα, βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος. Ήδη, τα αστικά επιτελεία προετοιμάζουν το έδαφος για έναν «δύσκολο» χειμώνα, που φυσικά θα είναι «δύσκολος» για τα μόνιμα υποζύγια, την ώρα που στα σκαριά βρίσκονται νέα σχέδια στήριξης της βιομηχανίας για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
01/08/1819

Γεννιέται ο Αμερικανός συγγραφέας Χέρμαν Μέλβιλ, δημιουργός του «Μόμπι Ντικ».