Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Ο Νόμος της Αξίας α' μέρος


Εισαγωγή στην Πολιτική Οικονομία

Μετά το κεφάλαιο των Κοινωνικών Συστημάτων, παρουσιάζουμε σήμερα το Α' μέρος του Νόμου της Αξίας

Μεγάλη ανταπόκριση στην παράσταση «ΤΡΩΑΔΕΣ»


Μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο είχαν οι παραστάσεις με τη Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ «ΤΡΩΑΔΕΣ».

Την Κυριακή 11 Ιούλη έγιναν στη Μαγούλα με διοργανωτές το Σωματείο Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Περιχώρων, το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σύλλογο Γυναικών Ελευσίνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής (παράρτημα Θριασίου), το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας και την Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας.

Αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ και τον Γιάννη Ρίτσο

«Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό, απ' τη ζωή δεν είναι»... Δεν ήταν ένας απλός στίχος του Ναζίμ Χικμέτ ο τίτλος του αφιερώματος που διάλεξαν οι ΚΝΕ και η ΚΝ Τουρκίας για το αφιέρωμα στους δικούς μας, τους δυο μεγάλους κομμουνιστές ποιητές από τις δυο πλευρές του Αιγαίου: τον Χικμέτ και τον Γιάννη Ρίτσο που μετέφρασε τον Χικμέτ στα ελληνικά.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

 


Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την στήριξη και αλληλεγγύη του στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, την Τρίτη 13 Ιούλη, διεκδικώντας την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, την καταβολή του συνόλου των οφειλομένων καθώς και των αποζημιώσεων όλων των εργαζομένων που αποχώρησαν.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρίσκονται στο δάσος του Σέιχ Σου για να ενημερωθούν για την πυρκαγιά


Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Λεωνίδα Στολτίδη αλλά και αντιπροσωπείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο και του Δήμου Νεάπολης - Συκεών με τον Μπάμπη Βέλη, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο δάσος του Σέιχ Σου προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση και την πορεία της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

«Ο θάνατος του Μαρά»


Ο πίνακας «Ο θάνατος του Μαρά» (γαλλικά: La Mort de Marat ή Marat assassiné) είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα της περιόδου της Γαλλικής Επανάστασης. Φιλοτεχνήθηκε από τον Γάλλο ζωγράφο Ζακ-Λουί Νταβίντ, το 1793, και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του.

Μια βόλτα ως τους εξόριστους


«Ενας φίλος του «Ριζοσπάστη» ανάλαβε μόνος του και περιόδεψε όλα τα νησιά όπου βρίσκουνται οι εξόριστοί μας για να γράψη κάτι απ' τη ζωή τους. Θα δημοσιέψουμε μ' ευχαρίστηση του φίλου μας αυτού τις εντυπώσεις, αρχίζοντας μάλιστα από σήμερα, αν και το σημερινό δεν είναι καθαυτό εντύπωση, μόνο κάτι που γράφεται, έτσι σαν εισαγωγή σ' ό,τι θα μας εκθέση.

Και η ευθύνη (ξανά) στον λαό


Το χτεσινό διάγγελμα Μητσοτάκη για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ήταν στην πραγματικότητα για πολλοστή φορά μια επανάληψη στον γνωστό και απατηλό ντορό: «Ο,τι ήταν να κάνει η κυβέρνηση το έκανε, από δω και πέρα η ευθύνη είναι στον λαό». Είναι ο ίδιος ντορός που από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα επιχειρεί να κρύψει την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας, την πολιτική που εξακολουθεί και τώρα να αφήνει τον λαό εκτεθειμένο, χωρίς όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του, ακριβώς γιατί αυτά δεν χωράνε στην πολιτική στήριξης του κεφαλαίου.

«Υπό παρακολούθηση» από τη Ρωσία πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα

Το πλοίο «Δανιόλος» του ΠΝ που τέθηκε υπό ρωσική παρακολούθηση

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ

Ολο και πιο μέσα στο «στόχαστρο» των ανταγωνισμών βάζει για τα συμφέροντα της αστικής τάξης η κυβέρνηση τον λαό και τις Ενοπλες Δυνάμεις, με τη συμμετοχή της στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα.

«Κάνει τον κορωνοϊό, συνάχι»


 Τη στιγμή που ένας τεράστιος εμπορικός πόλεμος αναφορικά με τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί εναντίον του κορωνοϊού έχει ξεσπάσει σε όλο τον δυτικό κόσμο, μια μικρή χώρα απέναντι από τις ΗΠΑ, εκεί όπου το κράτος κάνει κουμάντο και άρα η υγεία δεν είναι μονοπώλιο και εμπόρευμα των ιδιωτικών εταιριών, έχει αναπτύξει ένα από τα πιο αποτελεσματικά εμβόλια παγκοσμίως. Ο λόγος για την Κούβα.

Η κυβέρνηση με όχημα τον «υποχρεωτικό εμβολιασμό» επιχειρεί να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας


Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός επιχειρούν ξανά -με όχημα αυτή τη φορά τον "υποχρεωτικό εμβολιασμό"- να μετακυλίσουν στο λαό την κύρια ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας και τις καθυστερήσεις στα ποσοστά του εμβολιασμού, αλλά και να δημιουργήσουν όρους "κοινωνικού αυτοματισμού", προκειμένου να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες.

Ο δρόμος ανήκει στους επαναστάτες, όχι στους μισθοφόρους των ΗΠΑ!


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενοχλήθηκαν πολύ εδώ και 60 χρόνια από το παράδειγμα της κουβανικής επανάστασης, δήλωσε την Κυριακή 11/7 ο Πρώτος Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ, σε ειδική παρέμβαση για να εξηγήσει στους ανθρώπους την πιο πρόσφατη πρόκληση που ενορχηστρώθηκε από αντεπαναστατικές μικρές ομάδες ε την πραγματοποίηση «διαδηλώσεων».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/07/1793

Δολοφονείται η ηγετική μορφή της Γαλλικής αστικής Επανάστασης Ζαν Πολ Μαρά.

13/07/1822

Η στρατιά του Δράμαλη μπαίνει στο Άργος, ενώ γύρω της κλείνει οριστικά η λαβίδα του Θόδωρου Κολοκοτρώνη.