Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Το 2023 έτος Αγγελόπουλου με σειρά προβολών στο STUDIO


Η NEW STAR με αφορμή τους εορτασμούς για τα 55 χρόνια από την ίδρυση του STUDIO και σε συνεργασία με την οικογένεια του Θόδωρου Αγγελόπουλου διοργανώνουν το 2023 έτος Αγγελόπουλου στο STUDIO.

Έξω οι φασίστες από τις σχολές, ξεκαθάρισαν οι φοιτητές

 
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πριν από λίγο στο ΑΠΘ, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, με αφορμή το βανδαλισμό του εβραϊκού μνημείου από φασιστοειδή.

Το μνημείο, που βρίσκεται εντός της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ είναι αφιερωμένο στο παλιό Εβραϊκό νεκροταφείο το οποίο βάνδαλισαν χθες φασιστοειδή με σβάστικες και άλλα φασιστικά σύμβολα.

100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΣΔ: Θέλετε να μιλήσουμε για τον Σοσιαλισμό;


Ένας αιώνας συμπληρώνεται στις 30 Δεκέμβρη από την ίδρυση του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο, της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Η ίδρυση της ΕΣΣΔ υπήρξε το έμπρακτο αποτέλεσμα της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του 1917, του κοσμοιστορικού αυτού γεγονότος που αποτέλεσε ιστορικά το πρώτο συνειδητό βήμα για το πέρασμα από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Αποχαιρετούμε τον πρώτο, που έδειξε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι και «τέχνη»

Ευδοκία Πάσκο

Στις 30 Δεκεμβρίου 1919, γεννήθηκε η Evdokia Borisovna Pasko - Σοβιετικός πιλότος, πλοηγός της μοίρας του συντάγματος βομβαρδιστικών νύχτας, Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης. 

 Η Evdokia Pasko γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1919 στο χωριό Lipenka, τώρα περιοχή Dzhety - Oguz της περιοχής Issyk - Kul (Κιργιστάν).  

100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΣΔ

 

 «Η δημιουργία της Σοβιετικής Ενωσης υπήρξε η προοδευτική, φιλολαϊκή ένωση, σε αντίθεση με τις "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς", που "είτε είναι απραγματοποίητες είτε είναι αντιδραστικές", όπως πρόβλεψε ο Λένιν.

Μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τον νέο χρόνο


1.
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εύχεται μια καλή και αγωνιστική χρονιά, με υγεία και δύναμη, σε όλους κι όλες, τους εργαζόμενους, άνεργους, βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας.

Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να μεταβιβάσει τους S-300 στην Ουκρανία


ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΟΦ

Είπε ακόμα ότι η Αθήνα διαβεβαιώνει τη Μόσχα ότι θυμάται τις υποχρεώσεις της

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση παζαρεύει τη μεταφορά των ρωσικών S-300 στην Ουκρανία, με αντάλλαγμα το αμερικανικό σύστημα Patriot, εμπλέκοντας βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η Ρωσία, μέσω της διπλωματικής οδού προειδοποιεί για τους κινδύνους μία τέτοιας κίνησης, υπενθυμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με τις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας.

Αμερικανοί επιθεωρούν την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα


ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου έφτασε την Τρίτη στη Λάρισα και στην 110 Πτέρυγα Μάχης, για να επιθεωρήσει την ανάπτυξη εκεί 8 UAV τύπου «MQ-9 Reaper» της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAFE) με το προσωπικό υποστήριξής τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 

30/12/1824

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης παραδίδεται στην κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. 

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

30/12/1865

Γεννιέται ο Βρετανός συγγραφέας Τζόζεφ Ράντγιαρντ Κίπλινγκ (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, 1907)

Ιδρυση της ΕΣΣΔ

100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΣΔ