Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να περιορίσει με νόμο τις διαδηλώσεις

Την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ «να περιορίσει με νόμο τις διαδηλώσεις, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο από το κράτος της λειτουργίας και της δράσης των σωματείων», καταγγέλλει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Άρχισε η συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής

ΚΚΕ: Να αποσυρθεί τώρα

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει περιορισμούς στη δράση του λαϊκού κινήματος παίρνει «σάρκα και οστά» στη Βουλή καθώς ξεκίνησε η συζήτηση επί του νομοσχεδίου που προβλέπει απαράδεκτους περιορισμούς στις διαδηλώσεις με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις».

Πανελλαδικό νεανικό ραντεβού στο Στόμιο της Λάρισας

Με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!» οι Οργανώσεις της ΚΝΕ δίνουν ραντεβού στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο Στόμιο Λάρισας στις 17, 18 και 19 Ιούλη.

Το Σάββατο 18 Ιούλη θα γίνει μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στον χώρο της κατασκήνωσης.
Το Στόμιο είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει βουνό με θάλασσα, ενώ κοντά του βρίσκεται το δέλτα του Πηνειού ποταμού, που είναι προστατευόμενος υδροβιότοπος του Δικτύου «Natura».

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις Σωματείων, φορέων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών ενάντια στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο να μπει στο γύψο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.
  • Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, σε μια πρώτη απάντηση στο νομοσχέδιο, προχωρά σε κινητοποίηση την Πέμπτη 2 Ιούλη στις 7 μ.μ., έξω από την έδρα του.

Αντον Παύλοβιτς Τσέχοφ

Πέθανε, 1/7/1904, ο Ρώσος θεατρικός συγγραφέας, Άντον Τσέχοφ, από τους κορυφαίους δραματουργούς όλων των εποχών.

Ο Αντον Παύλοβιτς Τσέχοφ γεννήθηκε στο Τανγκαρόγκ, μια πόλη στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας, στο Ροστόφ, το 29/1/1860 (17  Γενάρη με το παλαιό ημερολόγιο)

Με τους όρους τους

Οι χτεσινές μεγαλοστομίες του πρωθυπουργού, πως η κυβέρνηση έχει «οργανωμένο σχέδιο» υποδοχής των τουριστών «χωρίς καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας», αλλά και ετοιμότητα «εφόσον χρειαστεί να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας», προκαλούν τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Καλό καλοκαίρι

Κοινωνικό μήνυμα

ΟΧΙ σκουπίδια ! 

ΟΧΙ φασίστες

σε θάλασσες και ακτές !

 

Δωρεά από τη μητέρα του Σουλτάνου...

Η Εκκλησία της Ελλάδας διεκδικεί με προσφυγή τη μισή έκταση του «Ασκληπιείου» Βούλας!

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η προσφυγή που έχει καταθέσει το ΝΠΔΔ «Εκκλησία της Ελλάδος» ζητώντας να πάρει στην ιδιοκτησία του τη μισή έκταση στην οποία στεγάζεται και λειτουργεί το «Ασκληπιείο» Νοσοκομείο Βούλας, και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας κορονοϊού!

Κάλεσμα πάλης και συντονισμού του αγώνα μας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Τη χρονιά που μας πέρασε και σε συνέχεια της αγωνιστικής δραστηριότητας των προηγούμενων χρόνων τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι γυναικών, οι σύλλογοι γονέων μαζί με τους μαθητές, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, μαζικοί φορείς της περιοχής, πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση και διεξαγωγή μιας πλούσιας,

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Προξενείο των ΗΠΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Προξενείο των ΗΠΑ πραγματοποίησε το απόγευμα η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), καταγγέλλοντας τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης για την προσάρτηση, από 1η του Ιούλη 2020, νέων παλαιστινιακών εδαφών στην επικράτεια του Ισραήλ.

Τμήματα του ΕΛΑΣ επιτίθενται στους Γερμανούς


Τμήματα της ΧΙΙΙ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ επιτίθενται, 1/7/1944, ενάντια στους Γερμανούς, στην Άμφισσα και δίνουν σκληρή μάχη, που κράτησε σχεδόν 12 ώρες.

 Οι Γερμανοί είχαν 450 νεκρούς και τραυματίες, ενώ σημαντικές ήταν και οι υλικές ζημιές που προκάλεσε ο ΕΛΑΣ (σε εχθρικά οχήματα, αποθήκες πυρομαχικών, καυσίμων, κ.α.).

Η εκτέλεση των αγωνιστών της Ελευθερίας Μ.Καράνταη και Χρ. Βακαλόπουλου

Οι δυνάμεις Κατοχής εκτελούν,1/7/1942*, στη Θεσσαλονίκη τους νεολαίους κομμουνιστές Βακαλόπουλο και Καρανταή, μέλη της ΟΚΝΕ, που ανήκαν σε ομάδα σαμποτέρ του ΕΛΑΣ.  
 
Στις 3 Ιουλίου 1942, εκτελέσθηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου της Μίκρας για την υπέροχη αντιστασιακή τους δράση κατά των Γερμανών κατακτητών, οι φλογεροί νεολαίοι αγωνιστές της Ελευθερίας, Μιχάλης Καράνταης και Χρήστος Βακαλόπουλος.

6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 1941: Σάλπισμα αγώνα


Συνέρχεται, 1/7/1941, η 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (1-3/7/1941).

Ήταν μια Ολομέλεια καθοριστικής σημασίας, καθώς συγκλήθηκε λίγες μέρες μετά τη γερμανική εισβολή και έπαιξε πολύ σπουδαίο ρόλο στην ανασυγκρότηση του Κόμματος, το οποίο είχε δεχτεί σκληρά χτυπήματα από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, ενώ έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία του κινήματος της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.