Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

«Μαζί δυνατοί»


Συνεχίζεται η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών να μη μείνει κανείς μόνος του σε αυτήν τη συγκυρία. «Μαζί δυνατοί» αυτό είναι το σύνθημά τους.

«Αυτές τις κρίσιμες, πρωτόγνωρες για όλους μας στιγμές. Στεκόμαστε μαζί. Δεν είμαστε μόνοι μας. Απευθυνόμαστε στο Σωματείο μας. Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και για τα δικαιώματά μας. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλο.

Νέα πρωτοβουλία ενημέρωσης για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς στις μέρες της Πανδημίας

Συζήτηση με την Ντ.Γκογκάκη

Παρακολουθήστε την πρώτη διαδικτυακή εκπομπή για την κατάσταση στους χώρους εργασίας στις μέρες της Πανδημίας.

Είναι μία πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων όλων των κλαδων. Μέσω των συνεντευξεων, θα μεταφέρεται η εικόνα από τους χώρους δουλειάς. 

Θα αναδεικνυονται τα ζητήματα που προκύπτουν από την επίθεση κυβέρνησης και

Τα μπαλκόνια μιλούν...


Τα μπαλκόνια μιλούν στην Αλβανία, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά πολλοί εργαζόμενοι συνεχίζουν να αναγκάζονται να εργάζονται σε μαζικούς χώρους εργασίας.

Τα μπαλκόνια μιλούν και λένε, κλείστε τα ορυχεία και τα call centers!

Αφού οι κυβερνήσεις στα Βαλκάνια άφησαν τους λαούς χωρίς σοβαρά προετοιμασμένα και επαρκώς στελεχωμένα συστήματα δημόσιας υγείας, τώρα επιβάλλουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας,

Τώρα λογαριαζόμαστε... Μετά θα είναι αργά...

Τις τελευταίες ώρες στα δημοφιλή hashtag του Τwitter είναι ένα που αναφέρει #ΜεταΘαΛογαριαστουμε.
Εύκολα μπορεί να καταλάβει ποιος μηχανισμός το προωθεί.

Πρόκειται για ένα πλέγμα ΜΜΕ, λογαριασμών και «προσωπικοτήτων» από τον ΣΥΡΙΖΑ... Αλήθεια ποιος αφήνει κάτι για μετά όταν η ανάγκη είναι ΤΩΡΑ;

Προτάσεις της ΚΝΕ που ανοίγουν «παράθυρο» στην αισιοδοξία, στη μαχητικότητα και τη συλλογικότητα


Ακόμα μια πρωτοβουλία της ΚΝΕ, ώστε να «ακονιστεί» το μυαλό και η καρδιά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αποτελούν οι πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για θέατρο, λογοτεχνία, κινηματογράφο και πολλά άλλα, που αναρτήθηκαν στο πρόσφατα ανανεωμένο site της Οργάνωσης.

Αυτές τις ώρες, το διάβασμα ενός καλού βιβλίου, μια καλή ταινία, δεν είναι μόνο για να περάσει ο χρόνος μένοντας στο σπίτι…

Τα καθήκοντά μας σήμερα


Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε μια νέα επίθεση στη ζωή τους στα δικαιώματα τους με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού. Πρέπει να πάρουν και να διεκδικήσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, βάζοντας προτεραιότητα την προστασία της ζωής τους. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης,των επιχειρηματικών συμφερόντων, της αστικής τάξης ρίχνουν το δηλητήριο της εθνικής

Άμεσες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας


Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει άμεσα πράξη το αίτημα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, ώστε να διοριστεί σε μόνιμες θέσεις το σύνολο των γιατρών που είχε θέσει υποψηφιότητα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους ανέρχονται σε 2.000 – 3.000 και που σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή μένουν παροπλισμένοι.

Εξακολουθεί να μετατοπίζει στον λαό την ευθύνη για την αντοχή του συστήματος Υγείας


Επαναλαμβάνοντας το «αφήγημα» της «επιχειρησιακής ετοιμότητας», που θρυμματίζεται καθημερινά στην επικίνδυνη πραγματικότητα την οποία διαμορφώνει η πολιτική του «κόστους - οφέλους», η κυβέρνηση μετατοπίζει στον λαό την ευθύνη για να αντεπεξέλθει το σύστημα Υγείας στην επιδημία.

Πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία: Η δράση των κομμουνιστών στην Β. Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες



Φωτογραφίες από την πολύμορφη δράση των κομμουνιστών στην Β. Ελλάδα
 
Τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν το ΚΚΕ και οι φορείς του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ήταν καθημερινά απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, σε όλη τη διάρκεια των βάρβαρων βομβαρδισμών και ανέδειξαν το μεγαλείο της λαϊκής αυτενέργειας και πρωτοβουλίας.

"Παιδομάζωμα" 2ο


  Δυο μαρτυρίες για το ποιος έκανε το παιδομάζωμα

«Αυτό ήταν το "παιδομάζωμα", που μας κατηγορούν ότι κάναμε»...

Μια αυθεντική μαρτυρία, για την τύχη των παιδιών του Εμφυλίου, που βρέθηκαν στη φιλόξενη αγκαλιά των Λαϊκών Δημοκρατιών δίνει το παρακάτω σημείωμα της Ελλης Ερυθριάδου.
«...Ζούσαμε τότε παράνομα σ' ένα σπίτι προς το Βαρδάρη. Απέναντι από το σπίτι μας,

Η «ατομική ευθύνη» έχει πήλινα πόδια όταν δεν στηρίζεται σε ένα ολοκληρωμένο κεντρικό κρατικό σχέδιο


-- Η πανδημία εξαπλώνεται και όπως είπε ο πρωθυπουργός είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο αλλά όχι ανίκητο εχθρό. Οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν άρδην. Ποιες θα είναι πιστεύετε οι κοινωνικές επιπτώσεις από τη μεγάλη αυτή περιπέτεια;

-- Πέρα από τις άμεσες επιπτώσεις στους εργαζόμενους, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Το ζύγι...


Η κλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων έφτασε και στη γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας, με την κυβέρνηση να επικαλείται εκτός από τη σχετική γνώμη των ειδικών, την «κοινωνική ανευθυνότητα» - όπως λέει - που δείχνουν «ορισμένοι πολίτες».

Τώρα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους του Δ. Θεσσαλονίκης


Άμεση προμήθεια και χορήγηση όλων των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας. Κράτος και δήμαρχοι να δείξουν υπευθυνότητα.  Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας για να αντεπεξέλθει πλήρως. Να σταματήσει η αισχροκέρδεια στα είδη που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Οι μάσκες και τα γάντια δεν είναι «φίμωτρα» και «χειροπέδες»


Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας

  «Ζούμε ημέρες πλήρους αποκάλυψης, ενός γυμνού και εντελώς αναξιόπιστου μοντέλου κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης, με αφορμή το φονικό κορονοϊό.


Μπροστά στα έκπληκτα (;) μάτια των υποστηρικτών του αλλά και της πλειοψηφίας των καλοπροαίρετων ανθρώπων που μένουν ανυποψίαστοι και εν πολλοίς μακάριοι, ειδικά σε περιόδους σχετικής οικονομικής σταθερότητας.

Υπεύθυνοι και ανεύθυνοι...

«Δεν θα αφήσω μερικούς επιπόλαιους να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλών. Γιατί οι λίγοι ανεύθυνοι μπορούν να βλάψουν χιλιάδες υπεύθυνους. Καθώς, λοιπόν, στη μάχη έρχονται δύσκολες στιγμές, πρέπει να κλείσει κάθε Κερκόπορτα στο κακό», δήλωσε με στόμφο ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Είμαστε «γυμνοί από όπλα» απέναντι στον κορονοϊό


Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι είμαστε "γυμνοί από όπλα", ότι προσπαθούμε με το σταγονόμετρο να έχουμε μέσα προστασίας, οι ειδικές μάσκες και οι στολές που χρειάζονται, τα γυαλιά, τα σκουφιά, ψάχνουμε και τα βρίσκουμε κυριολεκτικά "με το ντουφέκι", έχουμε δηλαδή ελλείψεις στο βασικό εξοπλισμό και δεν είναι τυχαίο ότι το 10% των κρουσμάτων είναι υγειονομικοί, τόνισε η Μαίρη Αγρογιάννη, γιατρός - παθολόγος στο ΓΝΚ Νίκαιας, μιλώντας στο «Mega», στις 23 Μάρτη για τον κορονοϊό.

Αντιδράσεις εξορίστων για τις αποφάσεις της 6ης Πλατιάς Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ


Σε Έκθεσή του, 24/3/1960, προς το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ο Παντελής Καραγκίτσης (Σίμος) καταγράφει τις αντιδράσεις των φυλακισμένων και εξορίστων γύρω από τις αποφάσεις της 6ης Πλατιάς Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την Έκθεση, οι σημαντικότερες από αυτές σημειώθηκαν στον Αϊ-Στράτη και περιστράφηκαν κυρίως στις αποφάσεις του 20ου

Ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβίας


Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, 24/3/1999, οι σειρήνες ήχησαν στην Πρίστινα, στο Βελιγράδι, στην Ποντγκόριτσα, στο Νόβισαντ. Το έγκλημα άρχιζε.
Η επιδρομή του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας κράτησε 78 μέρες.

Στις 78 αυτές μέρες της «ανθρωπιστικής» τους δράσης τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν 35.788 μαχητικές αποστολές εναντίον 200 γιουγκοσλαβικών πόλεων. Το Κοσσυφοπέδιο και όλη η Γιουγκοσλαβία έγινε στόχος ακόμα και απαγορευμένου τύπου βομβών με θύματα χιλιάδες αμάχους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Πενταγώνου, η μία στις πέντε βόμβες που έπληξαν τη Γιουγκοσλαβία, δηλαδή περίπου 500.000 βόμβες, περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Θεόφιλος (Θεόφιλος Χατζημιχαήλ)


Πεθαίνει, 24/3/1934, ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος (Θεόφιλος Χατζημιχαήλ)

Ο αρχαγγελικός οιστρήλατος Λέσβιος λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, που τόνε λέγανε «Τσολιά», γιατί φορούσε μόνιμα την επαναστατική παλικαρίσια φουστανέλα, εξόν από τη ζωγραφική του, που μοσχοβολά χρώματα, ήχους, ρυθμούς, τραγούδια, σκοπούς, χορούς, μουσική, ποίηση, ήτανε βαθιά εμπνευσμένος από το καθαυτό ελληνικό λαϊκό θέατρο.

Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!


Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή 

Τη δυναμώνουμε για την προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Μάχιμοι στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων!

Κανένας μόνος! Νικάμε τον φόβο!

Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!

                                                     Μαζί θα τα καταφέρουμε