Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Προσεχώς σε κάποιο αρχαιολογικό μουσείο...

 

Υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια Μουσεία - Η πολιτιστική κληρονομιά είναι η κοινή μας περιουσία, δεν την παραχωρούμε στους «εκλεκτούς» της εκάστοτε κυβέρνησης.

«Εργα και ημέρες» του ΣΥΡΙΖΑ: Πλειστηριασμοί


Ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν προσπαθεί, δεν μπορεί να βγει από το κάδρο των πλειστηριασμών και των εκβιασμών από τα «κοράκια» και τις τράπεζες σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Ας δούμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά «επιτεύγματα» της πολιτικής του, όσο ήταν στην κυβέρνηση:

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό - Πάντα δίπλα στον λαό οι κομμουνιστές


«Μόνο ο λαός σώζει τον λαό και πάντα δίπλα στον λαό στέκονται οι επαναστάτες, οι κομμουνιστές», τόνισε ο Μπερκάι Όνογλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, μιλώντας στο 902.gr, από την σεισμόπληκτη Αντάκια, όπου βρίσκεται από την 1η μέρα του καταστροφικού σεισμού.

Παρουσίαση της εισήγησης του ΚΣ της ΚΝΕ

 
13ο Συνέδριο της ΚΝΕ

 «Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως! Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών. Για τον σοσιαλισμό. Τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ. ΚΝΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΝΤΟΥ»

Η απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου που λύνει τα χέρια των funds στηρίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων

 
Η απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία "λύνονται τα χέρια" των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, ανοίγει έναν νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία.

Αρθουρ Μίλερ


Μια αταλάντευτη κριτική ευφυία

«Η αποστολή του θεάτρου, τελικά, είναι να αλλάξει τους ανθρώπους, να τους κάνει να αποκτήσουν μεγαλύτερη συνείδηση για το τι μπορούν να κάνουν». Αυτή η βασική αρχή καθόρισε το έργο του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Αρθουρ Μίλερ, το όνομα του οποίου ήταν πρώτο στον κατάλογο «υπό επιτήρηση καλλιτεχνών» που είχε καταρτίσει, την εποχή του Μακαρθισμού, το Kογκρέσο για τους καλλιτέχνες που θεωρούσε ότι ασκούσαν «κομμουνιστική επιρροή επί των τεχνών». Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που έφυγε από τη ζωή (10/2/2005), το έργο του όμως παραμένει πάντα επίκαιρο.

Συντρίμμια οι ανάγκες των λαών...


Το δράμα των λαών της Τουρκίας και της Συρίας έχει πυροδοτήσει μια μεγάλη συζήτηση για τα αίτια
που οδήγησαν σε χιλιάδες νεκρούς και ακόμα περισσότερους άστεγους και αγνοούμενους. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, πάνω από 5.600 κτίρια έχουν ισοπεδωθεί και για την πλειοψηφία τους ο κρατικός μηχανισμός ακόμα δεν έχει δώσει σημεία ...ζωής.

Πριν έναν χρόνο

*

Πέρυσι τέτοιες μέρες όλα μετρούσαν αντίστροφα για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, που ξεκίνησε επίσημα στις 24 Φλεβάρη 2022. Οπως γρήγορα αποδείχθηκε, ήταν το επόμενο επεισόδιο μιας μακράς πορείας κλιμάκωσης της σύγκρουσης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, στο έδαφος των μεταξύ τους ανταγωνισμών...

Ξεπέρασαν τις 20.000 οι νεκροί - Συνεχίζεται η μάχη για ανεύρεση επιζώντων


Ξεπέρασαν τις 20.000 οι νεκροί από τους καταστροφικούς σεισμούς στη νότια Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς που δόθηκαν απόψε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την Afad, την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια 17.134 άνθρωποι. Στη Συρία, οι νεκροί ανέρχονται σε 3.162. Συνολικά, τα θύματα μέχρι στιγμής είναι 20.296.

Μιλάνε για σκοινί;


Οψεις του ίδιου νομίσματος είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί από τη μια να αναβιώσει τη «διπλωματία των σεισμών» με την Τουρκία και από την άλλη να δικαιολογήσει τη μη παροχή βοήθειας στη Συρία, εξαιτίας του ευρωατλαντικού εμπάργκο.

Να εκφραστεί η μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας


 - Γραμματέα, καλή σας μέρα.

-- Καλημέρα σας κύριε Χατζηνικολάου, καλημέρα και στους ακροατές σας.

-- Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας. Είναι και χαρά και τιμή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
10/02/1519

Ο Ισπανός κονκισταδόρ Φερνάντο Κορτέζ αποπλέει από την Κούβα με κατεύθυνση το τότε άγνωστο Μεξικό, με τον πανάρχαιο πολιτισμό των Αζτέκων, που έμελλε να καταστρέψει.