Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Τι σημαίνει να είσαι πατριώτης


Να είσαι πατριώτης σημαίνει να αντιλαμβάνεσαι ως εχθρούς της πατρίδας σου εκείνους που επιβουλεύονται την εδαφική της ακεραιότητα και όχι τους κομμουνιστές που είναι πάντα έτοιμοι, με το όπλο παρά πόδα, για να την υπερασπιστούν.

Η εγκληματική κυβερνητική πολιτική και οι αντιεμβολιαστές: Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος


Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και τα τραγικά αποτελέσματα στους εμβολιασμούς βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και όσους υπερασπίζονται την εμπορευματική - επιχειρηματική λειτουργία του συστήματος Υγείας της χώρας.

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: Προτάσεις ασφυξίας για τους αυτοαπασχολούμενους οδοντιάτρους


Πριν ένα μήνα ο Κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ έκανε ένα ακόμα δώρο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εξαγγέλλοντας προγράμματα επιδοτούμενης - τζάμπα εργασίας. Προγράμματα που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία με πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Εζεκίας Παπαϊωάννου


Ο Εζεκίας Παπαϊωάννου  γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1908 στο Κελλάκι της επαρχίας Λεμεσού μέσα σε αντίξοες κοινωνικές συνθήκες. 

Παρά το γεγονός ότι αποφοίτησε από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας με άριστα, το όνειρό του να συνεχίσει τις σπουδές του δουλεύοντας και σπουδάζοντας συνθλίβεται ως αποτέλεσμα των κοινωνικών ανισοτήτων. Δουλεύει ως εργάτης πρώτα στο μεταλλείο της Φουκάσας, αργότερα στο λιμάνι του Πειραιά και καταλήγει στο Λονδίνο. 

Πανελλαδική κινητοποίηση

Πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή 8 Οκτώβρη στην Αθήνα προχωρούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Δημοσίου - OAEE - ΙΚΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

«Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος! Τσάκισε τον!»


Πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 9 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη με σύνθημα: «Ο φασισμός δε θα πεθάνει μόνος! Τσάκισε τον! Με οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα! Με δυνατό ΚΚΕ!» διοργανώνουν οι Οργανώσεις Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


08/10/1754

Πεθαίνει ο Βρετανός μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Χένρι Φίλντινγκ.