Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Το σωτήριον 33 μ.Χ.


 Όλα αρχίζουν με την Σταύρωση!

Ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στην Δύση, ξεκίνησε όταν ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου και υπό το βάρος του ικριώματος που κουβαλούσε ως το Γολγοθά, κατέρχεται, αργοπεθαίνοντας, με ή χωρίς την βοήθεια του Χάρωντα πορθμέα του Άδη, στο βασίλειο του θανάτου…Και ο θάνατος στους Χριστιανούς βιώνεται ως χαρά, γιατί οδηγεί στη δόξα της αιωνιότητας και στην Ανάσταση, εφόσον έχουν ζήσει μια ζωή με νηστεία, προσευχή, φόβο, τιμωρίες…

Γολγοθάς και τα Πάθη του λαού


Η φετινή μεγαλοβδομάδα, βρίσκει το λαό μας αντιμέτωπο ξανά με νέα αντιλαϊκή επίθεση και νέους κινδύνους.

Για να αναστηθεί ο λαός μας χρειάζεται αγώνας, πίστη στις δυνάμεις του, αποφασιστικότητα να βγάλει από τη μέση καθετί που τον εμποδίζει να ζήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του.

Η εξόντωση του εβραϊκού πληθυσμού της Ελλάδας από τους ναζί (Και αναλυτικός πίνακας)

 Ο Γερμανός στρατιωτικός διοικητής Στρόοπ, κηρύσσει με διαταγή του ‑και επίσημα πια- το διωγμό των Εβραίων στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του πολέμου, από το σύνολο 77.000 Εβραίων στην Ελλάδα, πιάστηκαν 68.000, θανατώθηκαν 66.000 και επέζησαν περί τα 2.000 άτομα. Οι περισσότεροι σώθηκαν από το ΕΑΜ που κοινητοποίησε τις οργανώσεις του και φυγάδευσε πολλούς Εβραίους στις ελεύθερες περιοχές.

Εντεινόμενες «ανησυχίες» για «χρηματοπιστωτική αστάθεια»


 Τις εντεινόμενες «ανησυχίες» για την πορεία της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας επισημαίνουν με νέες δηλώσεις τους στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), μία μόλις μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της επικαιροποιημένης έκθεσης του Ταμείου, που δείχνει ιδιαίτερα αναιμική ανάπτυξη ή και συρρίκνωση στις «προηγμένες οικονομίες», ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι «για μια ακόμα φορά οι καθοδικοί κίνδυνοι κυριαρχούν».

Ολοι στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη


 Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας με αισιοδοξία προχωράνε στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες-εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οι εργάτες όλης τη γης ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή τους.

Οι εβδομάδες των παθών


Μη στέλνεις άλλα γράμματα,
κανείς δεν απαντάει.
Στέγνωσε το μελάνι σου,
και βγες από την πλάνη σου,
ο αέρας σου μηνάει.

Για το εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής Παίδων: Μας αφορά ΟΛΟΥΣ

 
Α
υτές λοιπόν τις μέρες το τρομερό δυστύχημα στα Τέμπη μας συγκλόνισε όλους. Στοίχειωσε τις ζωές και τα όνειρα μας. Εγιναν πολλές συζητήσεις, τηλεδικαστήρια, πορίσματα. Μία όμως η αλήθεια: Οι νεκροί συνάνθρωποί μας, που η συγκυρία των ημερών τους ήθελε νέους, κάτι που έκανε δυσβάσταχτο το πένθος. Μαζί με αυτούς πολλοί τραυματίες και τραύματα, σωματικά και ψυχικά.

ΜέΡΑ25: «Αντισυστημικός» νεκροθάφτης της υγείας του λαού


Ενα παράδειγμα του τι σημαίνει για τον λαό
η «ρεαλιστική ανυπακοή» του ΜέΡΑ25, είναι και οι θέσεις του για την Υγεία. Σταχυολογώντας από την επίσημη ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, διαβάζει κανείς διάφορες προτάσεις ...ρήξης. Τόσο ...ρηξικέλευθες, που είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να τις υιοθετούν ή να έχουν πανομοιότυπες η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


14/04/1837

Ιδρύεται με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που θα λάβει την ονομασία «Οθώνειον Πανεπιστήμιον».