Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Αυτοί που βρίσκονται ψηλά


Αυτοί που βρίσκονται ψηλά

Θεωρούνε ταπεινό να μιλάς για το φαΐ

Τα καπιταλιστικά κράτη και η ... «αντιμετώπιση του φασισμού»!

 
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ;

 Διαχρονικά η αστική προπαγάνδα επιχειρεί - κόντρα σε κάθε ιστορικό τεκμήριο - να παρουσιάσει τον φασισμό και τον ναζισμό ως πολιτικό ρεύμα αμφισβήτησης της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα, τα κόμματα και οι οργανώσεις των φασιστών εμφανίστηκαν στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου και έπειτα από το τέλος του ως αστικές παρακρατικές δυνάμεις κρούσης εναντίον του ανερχόμενου εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Οπου θα υπάρχει αδικία, όπου θα υπάρχει αγώνας το ΚΚΕ θα είναι εκεί


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΕΡΙΦΗΣ*

-- Γιατί αποφασίσατε να στηρίξετε το ΚΚΕ και ως υποψήφιος βουλευτής; Τι είναι αυτό που κρίνεται στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές;

Νέος Γραμματέας του ΚΣ εκλέχτηκε ο Θοδωρής Κωτσαντής


 Ο σ. Θοδωρής Κωτσαντής είναι 30 χρονών, απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μεγάλωσε στην Πρέβεζα και οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 2006. 

Γιατί ΚΚΕ


Από τη θέση μου στο Πυροσβεστικό Σώμα, μέσω της οποίας προσπάθησα να υπηρετήσω το ζητούμενο για τον ελληνικό λαό, που είναι η προστασία του από τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές και η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας μας, σκόνταψα πάνω στις αντιλαϊκές και καταστροφικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα του άρθρου 16 του Συντάγματος προτείνει την κατάργησή του


Από τις τελευταίες τοποθετήσεις του για το ΠΔ 85 και την καλλιτεχνική εκπαίδευση όπως και από την πρόσφατη ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου στη βουλή προκύπτει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «την άμεση αναγνώριση των Σχολών Δραματικής Τέχνης, Χορού και Ωδείων ως Ανώτερων Σχολών (απόφοιτοι ΤΕ) με βάση την παρ. 7 του άρθρου 16 του Συντάγματος».

Έτσι τέλειωσε ο Δεκέμβρης


Έτσι τέλειωσε ο Δεκέμβρης. Έριξε ο Λαός τον μπόγο του στον ώμο

κι έφυγε ο Λαός. Δεν τον σηκώνει ο τόπος.

Όπου δεν είναι λευτεριά δεν τον σηκώνει ο τόπος.

Αβραάμ Λίνκολν


Στις 12 Φεβρουαρίου 1809 γεννιέται ο Αβραάμ Λίνκολν. Αμερικανός πολιτικός.

Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Στα νεανικά του χρόνια εργάστηκε ως εργάτης γης, βαρκάρης, εργάτης σιδηροδρόμων, ενώ παράλληλα σπούδαζε τη νομική. 

Το 1836 έγινε δικηγόρος και ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία.

Τι θα ψηφίσεις; KKE ή βαρβαρότητα;


 Η συστηματική ανάλυση της απαξίωσης των δημόσιων συστημάτων Υγείας και της συνεχούς τάσης εμπορευματοποίησής τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και η σύνδεση αυτών των πολιτικών με την καπιταλιστική ανάπτυξη, τόσο σε περιόδους ανάπτυξης, όσο και σε περιόδους καπιταλιστικών κρίσεων, έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Συγκλονιστική στιγμή οι χαιρετισμοί των Οργανώσεων από την Τουρκία και τη Συρία

 

Ινάν Ντενίζ Μπαλ,  μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας.

 
 Σύντροφοι, στις 6 Φεβρουαρίου, δύο σεισμοί μεγέθους 7,7 και 7,6 Ρίχτερ σημειώθηκαν στη χώρα μας, με διαφορά περίπου 9 ωρών. Η κοντινή απόσταση στην επιφάνεια της γης και η μεγάλη διάρκεια των σεισμών οδήγησαν σε μια μεγάλη καταστροφή, συμπεριλαμβανομένων των μετασεισμών. Αν και η διαχείριση των επακόλουθων ενός μεγάλου σεισμού είναι δύσκολη, η σφοδρότητα της κατάστασης δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά σε φυσικά αίτια.

Μεγαλώνει η λαϊκή οργή για τους πραγματικούς ενόχους της καταστροφής

  • Δεκάδες χιλιάδες νεκροί και τραυματίες, εκατομμύρια οι σεισμόπληκτοι που παλεύουν να επιβιώσουν
  • Καταγγελίες επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία ουσιαστικής πρόληψης αλλά και ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιμετώπισης τέτοιων καταστροφών

Με απόφαση δίνει υπηρεσίες του σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό


Σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο αντί να προσλάβει επαρκή μόνιμο προσωπικό δίνει υπηρεσίες του (βιοψίες) το «Θεαγένειο» Aντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για υπηρεσίες εξέτασης βιοπτικού υλικού και χειρουργικών προπαρασκευμάτων, όπως σημειώνεται και στην απόφαση της Διοικήτριας που αναρτήθηκε στη Διαύγεια (ΑΔΑ:Ψ8ΧΦ469ΗΔΧ), με αφορμή την έλλειψη προσωπικού του Τμήματος Παθολογικής Ανατομικής.

Η αντισεισμική θωράκιση δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι «κόστους - οφέλους»


 ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Η εκδήλωση - πρωτοβουλία του ΚΚΕ αγκαλιάστηκε από τον λαό της περιοχής

Το έντονο ενδιαφέρον εργαζομένων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και συνολικότερα του λαού της περιοχής προσέλκυσε η επίκαιρη εκδήλωση με θέμα «Σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια. Αμεσα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης», που οργάνωσε η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ το απόγευμα του Σαββάτου 4 Φλεβάρη στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Οργανισμού Αθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


12/02/1809

Γεννιέται ο Κάρολος Δαρβίνος, ο Άγγλος γεωλόγος ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως ο θεμελιωτής της θεωρίας της εξέλιξης, καθώς και ως εισηγητής του μηχανισμού της φυσικής επιλογής, μέσω του οποίου πρότεινε ότι συντελείται η εξέλιξη.

Η θεωρία της εξέλιξης έμπαινε καρφί στην άποψη περί δημιουργίας του κόσμου από το Θεό και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε με εχθρότητα από την Εκκλησία. 

Κάρολος Δαρβίνος