Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

“πήρα δέκα γιατί δεν ασχολήθηκα με τα πολιτικά και δεν συμμετείχα ποτέ σε καταλήψεις”.


Μαθαίνω ότι μια φοιτήτρια τελείωσε με το απόλυτο 10 το Μαθηματικό ΑΠΘ. Καταρχήν συγχαρητήρια για την εξαιρετική της επίδοση. Και της εύχομαι καλή σταδιοδρομία. Θα ήθελα όμως να προσθέσω τα εξής:

«Πελατειακές οι σχέσεις Ελλάδας — ΗΠΑ»

Η ιστορία μιας δήλωσης του Αμερικανού πρεσβευτή, Ρόμπερτ Κίλι, 37 χρόνια πριν


Στις 31 Ιούλη 1985 το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με ανακοίνωσή του, επιχειρεί να μετριάσει τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μετά από μια δήλωση — «βόμβα» του νέου Αμερικανού πρεσβευτή, Ρόμπερτ Κίλι.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα μετατρέψει τον καθένα σε εκατομμυριούχο σε 3-4 μήνες


Βάλθηκε να κάνει πλούσιους όλους τους Έλληνες. Παιχνιδάκι είναι, αρκεί να μπεις στην εφαρμογή και σε τρεις με πέντε  ημερούλες, το χρήμα θα τρέχει κι από τα μπατζάκια σου. 

Πέντε τραυματίες από επίθεση της Ουκρανίας με drone στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας


Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σεβαστούπολης

 Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σήμερα το πρωί έπληξε το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, δήλωσε ο Μιχαΐλ Ραζβοζάγιεφ, κυβερνήτης της πόλης. 

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει τις ... ευθύνες του


Σ
ε πρόσφατη ομιλία του στο Περιστέρι, η οποία χαρακτηρίστηκε και ως η επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ξανά ως «λύση» για τον λαό να αναμένει μία «προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας» που όπως είπε θα ...σταματήσει τη βαρβαρότητα, αφήγημα που βέβαια το έχουν ξανακούσει οι εργαζόμενοι, πριν ζήσουν ακόμα πιο βάρβαρες μέρες.

14 εκτελεσθέντες από τους συνεργάτες των ναζί της Ευκαρπίας


 Το μακέλεμα των 14 κατοίκων της Ν. Ευκαρπίας από τους Ναζί  

Η Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης από την αρχή της Ναζιστικής Κατοχής, πήρε ενεργά μέρος  στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης κατά των χιτλερικών κατακτητών, διαθέτοντας ισχυρή οργάνωση του ΕΑΜ και στέλνοντας αρκετά παλληκάρια της στα αντάρτικα τμήματα του ΕΛΑΣ.

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα


Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι αυθύπαρκτα έργα τέχνης, πρόκειται, δηλαδή, για αναπόσπαστο κομμάτι του μνημείου της πρωτεύουσας. Δημιουργήθηκαν ως αρχιτεκτονικά και συμβολικά μέρη του ναού της Αθηνάς, που χτίστηκε τον 5ο αι. π.Χ., στην ακμή της δόξας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Να πώς φεσώνουν τον λαό με τις νέες χρεώσεις


 Οι χρεώσεις του Αυγούστου θα ενσωματώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής απευθείας στα τιμολόγια και έτσι οι λογαριασμοί που θα φτάνουν από το φθινόπωρο και μετά στα νοικοκυριά, θα είναι διπλάσιοι, τριπλάσιοι και τετραπλάσιοι

Τόλμησε στον αγώνα με το ΚΚΕ! Για να μην πληρώσει πάλι ο λαός!


Νέα παρέμβαση με εξορμήσεις για την ενεργειακή φτώχεια αξιοποιώντας και το νέο φυλλάδιο του Κόμματος

Αλλη μια πλατιά παρέμβαση γύρω από το φλέγον θέμα της Ενέργειας ξεδιπλώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με αφορμή, αυτήν τη φορά, την κοροϊδία της κυβέρνησης με τη λεγόμενη «κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής», που απλά περνάει σε «άλλο κουτάκι» στον λογαριασμό, εντείνοντας το στράγγισμα του λαϊκού εισοδήματος.

Πεδίο κερδοφορίας για τους ομίλους η «διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας»


Τους σχεδιασμούς των «πράσινων» επιχειρηματικών ομίλων, που μέχρι τώρα έχουν βάλει φωτιά στην τσέπη των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, εμφάνισε ως «φάρμακο διά πάσαν νόσον» όσον αφορά τη «διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, ενημερώνοντας σχετικά, την περασμένη Παρασκευή, τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Στην Επιτροπή είχαν κληθεί ακόμα οι εκπρόσωποι της ΡΑΕ και του ΔΕΣΦΑ.

Η «ελπίδα» πάτωσε...


Κάθε μήνας και χειρότερα για τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, κάθε δημοσκόπηση και πιο «πάτος» γι' αυτόν, που θα έφερνε την... «καινούργια μέρα χαράς και ελπίδας στις ΗΠΑ και τον κόσμο», όπως αναμασούσαν σύσσωμα τα αστικά επιτελεία όταν εκλέχτηκε, γι' αυτόν που θα έφερνε την... «προοδευτική ηγεσία που θα δώσει προοδευτικές λύσεις», όπως έλεγε ο Αλ. Τσίπρας. 

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί και στην εμπορευματοποίηση του νερού


ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ

Προκειμένου να κρύψει τη στρατηγική του σύμπλευση με τη ΝΔ και το πώς ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα αντισυνταγματικότητας σε δύο άρθρα του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, που προέβλεπαν ότι παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα παραμείνουν κανονικά ενταγμένες στο «Υπερταμείο».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


31/07/1801

Ο λόρδος Έλγιν μεταφέρει την πρώτη μετόπη από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Λονδίνο.

31/07/1818

Πεθαίνει ο Νικόλαος Σκουφάς, από τα ιδρυτικά μέλη της Φιλικής Εταιρίας. 

Νικόλαος Σκουφάς