Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Οπη - η Μπουμπουλινίτσα


 Διήγημα της συγγραφέα αγωνίστριας Κατίνας Λατίφη, που δημοσιεύεται για πρώτη φορά, για την γυναίκα του θρυλικού υποστράτηγου του ΔΣΕ, Νίκου Θεοχαρόπουλου (Σκοτίδα)

Μέρος 1ο

Εγκαινιάστηκε γέφυρα που αναμένεται να αυξήσει τις διμερείς εμπορικές συναλλαγές


ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ

Ρωσία και Κίνα εγκαινίασαν σήμερα την πρώτη γέφυρα τροχοφόρων στον ποταμό Αμούρ, που θα συνδέει τη ρωσική πόλη Μπλαγκοβεστσένσκ με την κινεζική Χαϊχέ και αποτελεί ένα έργο που αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική και όχι μόνο συνεργασία των δύο χωρών.

Το γαρ πολύ της θλίψεως…


Κάποιοι δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν τη νίκη της Πανσπουδαστικής στις φοιτητικές εκλογές και καταφεύγουν σε απίστευτες ανακρίβειες και fake news εναντίον της ΚΝΕ, ειδικά τώρα που τα μέλη της πρωτοστατούν στην πάλη του φοιτητικού κινήματος ενάντια στον νέο νόμο-πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή αστυνομία. 

«Όποτε αισθάνθηκαν ανάταση οι χιλιάδες νέοι που σπουδάζουν και δουλεύουν στο εξωτερικό, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είχαν βάλει το χέρι τους»


Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Είμαστε πάλι εδώ.

Το Διήμερο της ΚΝΕ στη Γερμανία επέστρεψε, μετά από την αναβολή δύο χρόνων που επέβαλε η πανδημία.

Επέστρεψε, μάλιστα αναβαθμισμένο και καλύτερο, γιατί είναι πλέον θεσμός και σημείο αναφοράς της ελληνικής νεολαίας στη Γερμανία.

Εκατομμύρια παιδιά στο ζυγό


12 Ιουνίου, παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας  

 Δεν ντρέπονται ούτε για την ουσία ούτε για τον τύπο, με το να δημιουργήσουν αφιερώματα σε κάθε μέρα του χρόνου...

Ούτε για την ημέρα τρίτης ηλικίας, με τους γέρους αφημενους στην τύχη τους, ούτε για την ημέρα περιβάλλοντος αφού έχουν καταστρέψει τον πλανήτη, ούτε για την ημέρα της γυναίκας, της ειρήνης κλπ.

Βλαντίμιρ Κοκκινάκης( Владимир Константинович Коккинаки)


 Βλαντίμιρ Κοκκινάκης( Владимир Константинович Коккинаки), γεννήθηκε , στις 12 Ιούνη 1904, στο Νοβοροσίσκ, ένας από τους πιο γνωστούς σοβιετικούς πιλότους, και δύο φορές Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης.

Ντόμινο ανακατατάξεων από τις κυρώσεις και τον πόλεμο


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η μεγάλη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις ευρωατλαντικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιταχύνει ένα ντόμινο ανακατατάξεων και διεργασιών στον τομέα της Ενέργειας, με ευρύτερες προεκτάσεις. Κάθε πλευρά επιχειρεί να διασφαλίσει οφέλη για τα μονοπώλιά της, ενώ οι λαοί υποφέρουν από τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές Ενέργειας και τη συνολικότερη ακρίβεια.

Στο προσκήνιο η παραπέρα ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη


ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ενώ η Ρωσία προωθεί τη δική της στρατιωτική συμμαχία ως «αντίβαρο» στη γεωπολιτική επιρροή του ΝΑΤΟ

Με στόχο οι νέες παραδόσεις βαρέων όπλων και όπλων μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο από ΗΠΑ, Βρετανία και άλλα κράτη του ΝΑΤΟ να αλλάξουν τα δεδομένα στο πεδίο - όπου μέχρι στιγμής η Ουκρανία καταγράφει σημαντικές εδαφικές απώλειες - η ιμπεριαλιστική σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε έναν πόλεμο φθοράς, με ευρύτερες γεωπολιτικές προεκτάσεις και επιδιώξεις.

Στην τελική ευθεία για το μεγάλο αγωνιστικό ταξικό ραντεβού


 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Η καρδιά της οργανωμένης εργατικής τάξης θα χτυπάει στις 18 και 19 Ιούνη στη Δραπετσώνα

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τον κορυφαίο αγωνιστικό σταθμό για το οργανωμένο εργατικό κίνημα, για τα εκατοντάδες συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά και για τα πολλά ακόμα που συντονίζουν μαζί τους τη δράση, που εξασφαλίζουν τον κοινό βηματισμό σε μεγάλα μέτωπα πάλης, όπως για τους μισθούς, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τους αντεργατικούς νόμους κ.ο.κ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήρε 8.500 ευρώ ενίσχυση σαν αγρότης


Οικονομική ενίσχυση ως αγρότης και μάλιστα μετά από αίτηση που κατέθεσε, φέρεται να έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με 470 ευρώ «ζει» ένας στους τέσσερις συνταξιούχους της χώρας


Με συντάξεις πείνας «ζουν» χιλιάδες συνταξιούχοι την ώρα που ο πληθωρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο εκτοξεύοντας στα ύψη τις τιμές σε βασικά προϊόντα διατροφής και κοινωνικά αγαθά

Εργασίες καθαρισμού για την ανάδειξη του Νοσοκομείου του ΔΣΕ


Μια ομάδα δεκάδων μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκεται αυτές τις ημέρες στον Γράμμο, συνεχίζοντας το σπουδαίο έργο ανάδειξης του Νοσοκομείου του ΔΣΕ που βρίσκεται στο Λιανοτόπι.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


12/06/1798

Εκτελείται δια στραγγαλισμού ο Ρήγας Φεραίος (Βελεστινλής), ο ιδεολόγος - επαναστάτης της ανερχόμενης ελληνόφωνης αστικής τάξης, ο οποίος, μέσα από τα έργα του «Θούριος», «Νέα Πολιτική Διοίκησις», κ.α. καλούσε σε εξέγερση όλους τους λαούς της Βαλκανικής («Χριστιανούς και Τούρκους»), με σκοπό το γκρέμισμα της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία μιας Βαλκανικής ομοσπονδίας. 

Ρήγας Φεραίος