Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη την Τετάρτη στην Τεχνόπολη


Ο Μίλτος Πασχαλίδης ανοίγει την καλοκαιρινή του περιοδεία με μια συναυλία την Τετάρτη 9 Ιούνη στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, οχτώ χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στον συγκεκριμένο συναυλιακό χώρο. 

Την Τετάρτη 9 Ιούνη με θέμα το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά


Το «Podcast της ΚΝΕ» επιστρέφει με νέο επεισόδιο, αφιερωμένο στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά, με το οποίο η κυβέρνηση ικανοποιεί τα πιο «τρελά όνειρα» της μεγαλοεργοδοσίας, βάζοντας στο στόχαστρο τη ζωή και το μέλλον των εργαζομένων και της νέας γενιάς.

«Δεν ανεχόμαστε τη λογοκρισία. Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν»


«Να πάρουν δημόσια θέση για την απαράδεκτη ενέργεια βουλευτή της ΝΔ να επιδιώξει τον εκφοβισμό γιατρού - παθολόγου στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου καλεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας», η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Καταγγέλλει τις ακροδεξιές ομάδες στο Δήμο Θεσσαλονίκης που κατέθεσαν μήνυση ενάντια στον Σ. Ζαριανόπουλο


Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει μια ακόμα μεθοδευμένη επίθεση από ακροδεξιές ομάδες ενάντια στο ΚΚΕ, σε μέλη και στελέχη του.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει:  «Ο ''δημοτικός'' εκπρόσωπος μιας απ’ αυτές τις ομάδες, Κουριανίδης, ζηλεύοντας την δόξα καταδικασμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε μήνυση για ''συκοφαντική δυσφήμηση'' κατά του στελέχους του ΚΚΕ και επικεφαλής της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλου επειδή τον κατηγόρησε για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.

Αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με έναν τενεκέ;


Παρατήρηση 1η:
 Υπάρχει κάτι πιο γελοίο από τον γελοίο; Υπάρχει. Ο γελοίος που με εξυπνακισμούς πάει να παραστήσει τον ξύπνιο.

Παρατήρηση 2η: Το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν βρίσκεται και στα καλύτερά του. Αυτή η «ήττα», όμως, όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο, έχει και κάτι το θετικό. Έχει αποθρασύνει τους σμπίρους του συστήματος.

«Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό»


«Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό».

Το 21ου Συνεδρίου του Κόμματος, θα γίνει  από τις 24 έως 27 Ιουνίου 2021.

Με βάση το Καταστατικό του Κόμματος, το Συνέδριο διεξάγεται ανά τετραετία. Το προηγούμενο 20ό Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί από τις 30 Μάρτη έως τις 2 Απρίλη 2017.

Κλιμακώνουν την προετοιμασία τα συνδικάτα για να πεταχθεί στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα

 

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΗ


«Ανεβάζουν στροφές» τα συνδικάτα στην προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο - τερατούργημα, στις 10 Ιούνη, με παρακαταθήκη και τα μεγάλα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, την περασμένη Πέμπτη.

Στο ίδιο έργο θεατές


ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021
 
Τις ώρες που γράφονταν αυτές οι γραμμές, κάπνιζαν ακόμα τα αποκαΐδια στα Γεράνεια Ορη. Αυτή η τεράστια πυρκαγιά, που όμοιά της είχε χρόνια να συμβεί, ξεσκέπασε τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας, νέων επιχειρησιακών σχεδίων, κήρυξη ολόκληρων δήμων και δασικών εκτάσεων σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και άλλα παρόμοια που ακουστήκαν τον προηγούμενο μήνα από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο.

Με αιχμή τα μέτωπα Ουκρανίας - Λευκορωσίας εντείνουν τις κινήσεις απέναντι στη Ρωσία


ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ

Με αιχμή τις εξελίξεις γύρω από την Ανατολική Ουκρανία και τη Λευκορωσία, συνεχίζεται η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας, με έντονη στρατιωτική κινητικότητα, ενίσχυση εξοπλισμών, παζάρια για την Ενέργεια, κυρώσεις και εκατέρωθεν «προειδοποιήσεις».

Σαν έτοιμοι από καιρό... ή τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;


Το συνέδριο για το ΕΣΥ στη μετά Covid εποχή που διοργάνωσε η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και η ιστοσελίδα «ygeiamou.gr», με συμμετοχή κυβερνητικών, νυν και πρώην, παραγόντων, αλλά και στελεχών της αγοράς (φαρμακευτικές - ασφαλιστικές εταιρείες κοκ.) δεν ήρθε στα ξαφνικά. Συνεχίζει τη συζήτηση που ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2019, όταν με πρωτοβουλία του κυβερνητικού λαγού, λέγε με ΠΙΣ, διοργανώθηκε σχετική ημερίδα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


07/06/1896

Πεθαίνει ο Ζακυνθινός μουσουργός Παύλος Καρέρ.

07/06/1914

Μαζικές εξεγέρσεις εργατών και αγροτών ξεσπούν στην ΙταλίαΚόκκινη Εβδομάδα», 7 - 14/6/1914). Αφορμή υπήρξε η ένοπλη καταστολή εργατικής διαδήλωσης στην Αγκώνα στις 7/6.

Στις 8/6 το Σοσιαλιστικό Κόμμα και η Συνομοσπονδία της Εργασίας της Ιταλίας κήρυξαν γενική απεργία διαμαρτυρίας. Σε πολλές πόλεις η απεργία μετεξελίχθηκε σε ένοπλη σύγκρουση, με τους εργάτες να στήνουν οδοφράγματα και να συγκρούονται με το στρατό. Σε πολλά μέρη της χώρας η αστική εξουσία καταλύθηκε.