Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 15 Απριλίου 2023

Αγύρτες και θεομπαίχτες μέσα στην τούρλα της προεκλογικής περιόδου


Χαράς Ευαγγέλια για τους αγύρτες και θεομπαίχτες πολιτικούς, από τους οπαδούς της «Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών», μέχρι και τους γιαλαντζί αριστερούς. Μέσα σε λίγες μέρες θα τους δοθεί η ευκαιρία να επιδοθούν σ’ αυτό το άθλιο παιχνίδι ψηφοθηρίας εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα ενός λαού που δεκατρία χρόνια τώρα βασανίζεται απ’ αυτούς τους ίδιους και τις πολιτικές τους. 

Λεονάρντο ντα Βίντσι


Ο Ντα Βίντσι γεννήθηκε, στις  15 Απρίλη 1452, στη Φλωρεντία, όπου μπήκε μαθητευόμενος στο εργαστήρι του Βερόκιο, που ήταν από τα καλύτερα και διδάχτηκε ζωγραφική, γλυπτική, αλλά και τεχνικές - μηχανικές επιστήμες. Είναι η μεγαλύτερη φυσιογνωμία της Αναγέννησης, οικουμενικό και πρωτοπόρο πνεύμα που άφησε βαθιά την παρουσία του στην Τέχνη και στον Πολιτισμό.

Καλή ανάσταση λαών!


Ο πόθος του λαού για την «ανάσταση», για να μπει τέλος στον «Γολγοθά» των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της ολομέτωπης επίθεσης κεφαλαίου και κυβερνήσεων, μπορεί να βρει δικαίωση μέσα από τη σύγκρουση, τη ρήξη με τον σημερινό δρόμο που υπερασπίζονται οι κάθε λογής «σωτήρες».

Άγιον Φως


Ο κοσμάκης ψοφάει για θεάματα. Χριστιανικά και αλλα θαύματα. Η κάθε θρησκεία στήριξε την πίστη στο παραμύθι του θαύματος, του εξωπραγματικού. Για αιώνες υπάρχει και καλλιεργείται το μπαλαμούτι ότι στη τελετή της αφής το Άγιον Φως κατεβαίνει από τον ουρανό και ανάβει τη λαμπάδα του πατριάρχη. Απάτη. Στην πραγματικότητα όσοι παίζουν σ' αυτό το show κοροϊδεύουν τον Χριστό, τον χριστιανισμό, το Πάσχα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 15/04/1452

Γεννιέται ο Ιταλός ζωγράφος, γλύπτης και εφευρέτης Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

15/04/1896

Πεθαίνει ο ποιητής και πεζογράφος Γεώργιος Βιζυηνός (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Γεώργιου Μιχαηλίδη)