Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Τι έκανε στην "εξορία", στο Παρίσι η οικογένεια Μητσοτάκη

*

Η "εξορίας" στο Παρίσι της οικογένειας Μητσοτάκη

Η διεθνιστική διάσταση της ψήφου στο ΚΚΕ


 Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο, από τη Ρωσία έως την Αυστραλία κι από την Ινδία έως τις ΗΠΑ, θα «γκουγκλάρουν» αύριο το βράδυ στη γλώσσα τους «Ελλάδα, εκλογές, ΚΚΕ». Θα θελήσουν να μάθουν εάν το θετικό, ενθαρρυντικό βήμα που έγινε στις 21 Μάη με την ενίσχυση του ΚΚΕ θα συνεχιστεί, παρά τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο που θα ισχύσει την 25η Ιούνη.

Ένα επίκαιρο άρθρο του «Ριζοσπάστη» με αφορμή τις εξελίξεις στην καπιταλιστική Ρωσία


Με αφορμή μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από περίπου ένα μήνα ο επικεφαλής του ρωσικού ιδιωτικού στρατού «Βάγκνερ», Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» 27 - 28 Μάη είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο «Ο φόβος της Επανάστασης και η λύση της στρατιωτικής δικτατορίας». Το ενδιαφέρον αυτό άρθρο αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα μετά τις εξελίξεις στη Ρωσία και το δημοσιεύουμε εκ νέου για να βοηθήσουμε στην κατανόηση τους. Έγραφε τότε ο «Ριζοσπάστης»: 

ΚΚΕ, και για τον Εργάτη και για τον Αστροναύτη

Πάμε να ψηφίσουμε την Κυριακή! Με μυαλό. Με καρδιά. Με αντοχή. Με εξάντληση. Με πάθος. Αφοβα. Με πείσμα. Χωρίς γινάτι. Με οργή. Οχι αγανάκτηση. Με πειθώ. Χωρίς ψυχαναγκασμό. Με αυτοπεποίθηση. Χωρίς εκτίμηση στο κενό. Στοχευμένα. Καλοζυγιασμένα. Μαχητικά. Οχι εκδικητικά. Δημιουργικά. Κόντρα ακόμα και στον κακό μας εαυτό. Για την ειρήνη και όχι για τον εκμεταλλευτικό πασιφισμό. Πάμε ωρέ να ψηφίσουμε παλικαρίσια, για τους εργάτες, που στον κόσμο τον δικό μας μπορεί να γίνουν αστροναύτες, σαν τον Γκαγκάριν.

Πρώην μέλη και υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη


Στα μονοπάτια των νέων κοινωνικών αγώνων μαζί με το ΚΚΕ

Πριμικήρης Βασίλης, πρώην υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΛΑΕ:

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο αριστερός και προοδευτικός κόσμος της Ελλάδας με τις εκλογές της 21ης του Μάη 2023 υπέστη μια βαριά ήττα! Με εξαίρεση το ΚΚΕ που κρατήθηκε και αύξησε τις δυνάμεις του, οι υπόλοιπες αυτοπροσδιοριζόμενες αριστερές προοδευτικές και αντιδεξιές δυνάμεις στο σύνολό τους βρέθηκαν την επομένη των εκλογών πολιτικά λαβωμένες!

Αυτοί είμαστε vol2!


Το τελικό προεκλογικό της spot δημοσιοποίησε η ΚΝΕ.

«Τώρα η ψήφος στο ΚΚΕ μετράει πιο πολύ! Χιλιάδες νέες και νέοι σκέφτηκαν αλλιώς, έκαναν το βήμα και ψήφισαν ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα όλοι μαζί. Ακόμα περισσότεροι! Να μην αφήσουμε τον άδικο εκλογικό νόμο να κλέψει έδρες από το ΚΚΕ! Να εκλεγούν και πάλι πολλοί αγωνιστές βουλευτές, στήριγμα στις διεκδικήσεις μας!

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε περιφέρειες της Ρωσίας που γειτονεύουν με την Ουκρανία

Από το Ροστόφ

Η ρωσική πρωτεύουσα, η περιφέρεια του Ροστόφ, που γειτονεύει με την Ουκρανία και αυτή του Λίπετσκ ανακοίνωσαν σήμερα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας λόγω της στάσης της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner κατά του ρωσικού στρατού. 

Στην περιφέρεια του Ροστόφ, όπου η Βάγκνερ δηλώνει ότι έχουν φτάσει δυνάμεις της, οι αρχές έχουν απευθύνει έκκληση οι κάτοικοι να μείνουν στα σπίτια τους και να μην μεταβαίνουν στο κέντρο της πόλης, όπου εικόνες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο δείχνουν  οπλισμένους ένστολους να αναπτύσσονται γύρω από κρατικά κτίρια.

ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ! Το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα της Κυριακής!

Η ελπίδα είναι εδώ!

ΚΚΕ ισχυρό για 100% μαχητική αντιπολίτευση για τον λαό! Για να χαμογελάσουμε περισσότερο όλοι μαζί!

Για να κοπούν τα χαμόγελα σε όσους ονειρεύονται «παντοδύναμες» κυβερνήσεις και συναινετικές «αντιπολιτεύσεις»!

Με αυτές τις σκέψεις φτάνουμε στην κάλπη της Κυριακής, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην επόμενη μέρα, των νέων αγώνων.

Καλό «βόλι», «δαγκωτό» ΚΚΕ!

 
Το 'σκασε το μυστικό ο Μητσοτάκης...

Οι προσλήψεις που υπόσχεται προεκλογικά στην Υγεία

θα είναι σύμφωνες με τον (μνημονιακό) κανόνα «ένα προς ένα».

Δηλαδή, για κάθε αποχώρηση (συνταξιοδότηση) από (οπουδήποτε) στο Δημόσιο

θα γίνεται μια νέα πρόσληψη.

Το ΚΚΕ παλεύει για κοινή δράση μειονότητας και πλειονότητας


Ερ: Σχεδόν σε κάθε προεκλογική περίοδο, αλλά ιδιαίτερα σε αυτή, η Θράκη βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλης αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αλληλοκατηγορίες για κατευθυνόμενη ψήφο από το Τουρκικό Προξενείο. Ποιά είναι η πραγματικότητα και γιατί το θέμα αυτό αναδεικνύεται με τέτοια ένταση τώρα;

«Πλειστηριασμοί μόνο από Έλληνες»...

«Στις ΗΠΑ κάθε χρόνο γίνονται 3.500.000 εξώσεις που σημαίνει ότι καταστρέφονται 3.500.000 οικογένειες. Θα μου πεις “πώς θα το γλιτώσουμε εμείς όταν το παθαίνουν οι Αμερικανοί”.

Ναι, εκεί όμως τα χρήματα μένουν μες στη χώρα. Τα αρπακτικά που παίρνουν τα σπίτια αυτών των 3,5 εκατομμυρίων κάθε χρόνο, τα κρατάνε μέσα στην Αμερική, τα επενδύουν μέσα στην Αμερική.

Ο λαός μπορεί να ψηλώσει το μπόι του με ένα ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό


Σε λίγες ώρες από τώρα ο λαός έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του. Ολα τα σημάδια, όλα τα μηνύματα που έχουμε, η μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας, πριν της Πάτρας, χτες της Λαμίας, σήμερα της Θεσσαλονίκης, δείχνουν ότι τώρα ο λαός μας μπορεί να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ. Να ψηλώσει το μπόι του στην κάλπη, με ένα ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό. Με μεγαλύτερο ποσοστό, με πιο πολλούς βουλευτές παντού.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

24/06/79μχ

Πεθαίνει ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Βεσπασιανός, ιδρυτής της Φλαβιανής δυναστείας.  

24/06/1798

Δολοφονούνται δια στραγγαλισμού, ύστερα από 40 ημέρες βασανιστηρίων, στις φυλακές Βελιγραδίου, ο πρωτεργάτης της ελληνικής εθνεγερσίας Ρήγας Βελεστινλής-Φεραίος και 7 συνεργάτες του. Τα σώματά τους ρίχνονται στον Δούναβη (ν.η). 

Η δολοφονία του Ρήγα Φεραίου