Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Αυτοί είστε - Αυτοί είμαστε

«Δείχνεις το κράτος ανίκανο... »

Ισχυρές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας στη σεισμόπληκτη πόλη Οσμανίγιε προσήγαγαν βίαια 10 μέλη του ΚΚ Τουρκίας από το Κέντρο Αλληλεγγύης που λειτουργεί το Κόμμα στην περιοχή.

Για άλλη μια φορά, ο κρατικός μηχανισμός, που άφησε τον λαό στην τύχη του μετά τον σεισμό, που είναι ανήμπορος και ανίκανος να απεγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους από τα χαλάσματα, ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, που ακόμα και σήμερα δεν έχει εξασφαλίσει ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωση του σεισμόπληκτου λαού, αποδεικνύεται ικανότατος στην καταστολή, ειδικά των κομμουνιστών, που πρωτοστατούν στην οργάνωση της αλληλεγγύης και η συμβολή τους αναγνωρίζεται πλατιά. Κι αυτό, όπως φαίνεται, ενοχλεί...

Μπροστά στις κάλπες


Εκλογές, ένας τρόπος απόδοσης των ευθηνών της κρατικής διακυβέρνησης ώστε να εκφράζεται με συνέπεια και πληρότητα η λαϊκή κυριαρχία.

Ναι…

Και μετά ξυπνήσαμε από τον μεγάλο ύπνο!

«Ισχυροποιήστε το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες, για να είστε εσείς οι ίδιοι αύριο πιο δυνατοί»

 Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σε πολιτική συγκέντρωση στο Γαλάτσι

Το φάρμακο έγινε «φαρμάκι» για τον λαό, «βάλσαμο» για τους βιομήχανους


Τ
ο φάρμακο έγινε «φαρμάκι» για τον λαό και «βάλσαμο» για τους φαρμακοβιομήχανους και φαρμακέμπορους, τόνισε ο βουλευτής και εισηγητής του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης, κάνοντας την πρώτη τοποθέτηση εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.

Οπως τόνισε, η πραγματικότητα δείχνει πως τα οξυμένα προβλήματα του λαού για την προστασία και αποκατάσταση της υγείας του όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά συνεχώς επιδεινώνονται και αυτό συμβαίνει την ίδια ώρα που διευρύνονται οι δυνατότητες, λόγω της τεράστιας παραγωγικότητας, της εξέλιξης της τεχνολογίας, της επιστημονικής γνώσης.

Τανζιμάτ


ΤΑΝΖΙΜΑΤ 1839- 1876. Στις 18 Φεβρουαρίου του 1856 εκδόθηκε το Χάτι Χουμαγιούν.

Το Τανζιμάτ, (Τανζιμάτ = αναδιοργάνωση, μεταρρύθμιση), ήταν μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που αποφάσισε να κάνει η Πύλη το 1839, μετά από αυστηρές συστάσεις και υποδείξεις των μεγάλων δυνάμεων. (Των Άγγλων, των Γάλλων και των Ρώσων). Οι στόχοι των μεταρρυθμίσεων που υπέδειξαν οι τρεις μεγάλες δυνάμεις αφορούσαν τη βελτίωση της διοίκησης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, τη βελτίωση των οικονομικών της και τη βελτίωση των σχέσεων του κράτους με τους υπηκόους του.

Μαρτίνος Λούθηρος


Γεννημένος το Νοέμβρη του 1483 στο Αϊσλέμπεν της Σαξονίας ο γιος μιας οικογένειας μεταλλωρύχων, Μαρτίνος Λούθηρος, ανατράφηκε σε ευσεβές και αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον, σπούδασε με τη βοήθεια πλούσιων προστατών φιλοσοφία και το 1512 πήρε από το Πανεπιστήμιο της Βιτεμβέργης το δίπλωμά του στη Θεολογία.

Η επικείμενη εκλογική μάχη και η πείρα της περιόδου 2012 - 2015


Εχουν περάσει 10 και πάνω χρόνια από τις διπλές εκλογές του 2012 (Μάης και Ιούνης), 7 από τις δύο νέες εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 (Γενάρης και Σεπτέμβρης) και 4 σχεδόν χρόνια από τις εκλογές του 2019 (Ιούλης). Δεν ξεχνάμε και το δημοψήφισμα που οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προκήρυξαν με το πλαστό «όχι στο νέο μνημόνιο» (Ιούλης 2015).

Μινκ και Μινσκ...

 
Το Μινκ είναι ένα αλεποκούναβο, καφέ στην Αμερική και γκρίζο στην Ευρώπη και τη Ρωσία, από το οποίο βγαίνει ακόμα μεταξωτής υφής γούνα. Οι γνώστες λένε πως όσο πιο αργά κι επομένως βασανιστικά πεθάνει για να γδαρθεί, τόσο πιο απαλή είναι και η υφή της ακριβής γούνας που θα πουληθεί. Το Μινκ λέγεται και Βιζόν.

Το ΚΚ Τουρκίας κέρδισε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον λαό και με αυτήν την ευθύνη συνεχίζουμε


 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΟΚΟΥΓΙΑΝ

 Μιλάει στον «Ριζοσπάστη» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, τον οποίο συναντήσαμε στην Κωνσταντινούπολη

Στο πλαίσιο του οδοιπορικού μας στην Τουρκία, συναντήσαμε στην Κωνσταντινούπολη, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ναζίμ Χικμέτ», τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν. Συζητήσαμε μαζί του για τον σεισμό, τη δράση που αναπτύσσει το Κόμμα, την αλληλεγγύη, τις εκτιμήσεις και τον σχεδιασμό του ΚΚ Τουρκίας για τη συνέχεια. Παραθέτουμε την ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση.

Αδικία


Το πείσμα με το οποίο ο Μίλτος Τεντόγλου «πήρε πίσω» την κορυφαία επίδοση για το 2023 στο άλμα εις μήκος, σκόρπισε μεγάλη χαρά. Ο ίδιος αναμετρήθηκε με μια μεγάλη αδικία και αυτό κάνει ακόμα πιο «γλυκιά» την επιτυχία του.

Το «καλό σενάριο» θέλει ισχυρό ΚΚΕ!


 Η κυβέρνηση μοιράζει προεκλογικά επιδόματα για όσους συνταξιούχους δεν είδαν λέει αυξήσεις λόγω «προσωπικής διαφοράς»... Για τους υπόλοιπους έχει ήδη παρουσιάσει ως αυξήσεις ...τις μικρότερες μειώσεις. Τα ανώτερα μαθηματικά στην υπηρεσία των αντιασφαλιστικών νόμων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


18/02/1405

Πεθαίνει κατά τη διάρκεια εκστρατείας στην Κίνα ο ηγέτης των Μογγόλων Ταμερλάνος.

18/02/1546

Πεθαίνει ο Γερμανός ηγέτης της Προτεσταντικής Μεταρρύθμισης του 16ου αιώνα, Μαρτίνος Λούθηρος.