Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

«Διαμάντια» του Θάνου Μικρούτσικου στο YouTube


Εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα «διαμάντια» του Θάνου Μικρούτσικου το επίσημο κανάλι του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη στο Youtube

Στο επίσημο κανάλι του Θάνου Μικρούτσικου στο YouTube όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει δεκάδες στιγμές, οι οποίες εμπλουτίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, από την 50χρονη δημιουργική διαδρομή του συνθέτη, καθώς και να κάνει εγγραφή στο κανάλι για να ενημερώνεται άμεσα όποτε ανεβαίνουν καινούργια τραγούδια και βίντεο. Ντοκουμέντα με ανέκδοτα τραγούδια και ηχογραφήσεις, εμβληματικές συνεργασίες, πρώτες εκτελέσεις, ολόκληρα άλμπουμ, ζωντανές εμφανίσεις συνθέτουν το μωσαϊκό της πορείας του συνθέτη.

Συγκινητικό δρώμενο στο προαύλιο του ΑΧΕΠΑ από την καλλιτεχνική ομάδα FireArt


Ένα συγκινητικό δρώμενο χορού, μουσικής και λόγου, παρουσιάστηκε σήμερα στο προαύλιο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης «Πάνδημες ΣυνARTήσεις» που πραγματοποιείται στους κοινόχρηστους χώρους του Νοσοκομείου από την καλλιτεχνική ομάδα «FireArt».

Κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου παίζουν κορώνα - γράμματα τη ζωή του λαού της περιοχής


Οι νέοι περιορισμοί που ισχύουν από τις 20 Φλεβάρη στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου έρχονται για μία ακόμη φορά να αναδείξουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν πήρε κανένα μέτρο μπροστά στο "τρίτο κύμα" της πανδημίας και τώρα κουνάει το δάχτυλο στους κατοίκους της περιοχής για την αύξηση των κρουσμάτων.

Οι υποδομές είναι κρατική και πολιτική ευθύνη, δεν είναι ατομική


Τις ευθύνες των κυβερνώντων για τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας κατήγγειλε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» το πρωί της Κυριακής 21 Φλεβάρη. Πρόσθεσε, πως οι υποδομές είναι υπόθεση κρατικής, δημοτικής, πολιτικής ευθύνης και δεν μπορεί να είναι ατομική ευθύνη.

Η Αμερικανική πρεσβεία δίνει «γραμμή» για τα Ελληνικά πανεπιστήμια


Μετάφραση της επιστολής της αμερικάνικης πρεσβείας που δημοσιοποίησε το Wikileaks *

1. Σύνοψη: Αυτή είναι το πρώτο από τα δύο μέρη και αφορά τις προκλήσεις του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος προς τη δημόσια διπλωματία των Η.Π.Α. Αυτό το μέρος θα περιγράψει την κατάσταση στον τομέα και τις παρούσες προσπάθειες για να τον αναδιαρθρώσει. Το δεύτερο μέρος θα περιγράψει πως προσπαθούμε να πλησιάσουμε την ελληνική νεολαία παρά τα εμπόδια.

Ο δοσιλογισμός της Κατοχής

Σκίτσο του Δ. Κατσικογιάννη

Ξένο σώμα!

Ο δοσιλογισμός της Κατοχής, πράγματι, είναι από τις πιο μελανές σελίδες στη νεότερη ιστορία της χώρας μας. Ξένο σώμα! Φαινόμενο έκτρωμα στον εθνικό κορμό. Στίγμα στον εθνικό μας βίο και πολιτισμό. Βεβήλωση στην τιμή, στις παραδόσεις, στις θυσίες του λαού μας. Πρότυπό του θα μπορούσε να έχει το ραγιαδισμό της Τουρκοκρατίας. (Αλλες, βέβαια, οι συνθήκες εκείνη την εποχή)! Από πολλές, ωστόσο, απόψεις αυτός τον ξεπέρασε. («Ανώτερης κλάσης» γαρ). Τον άφησε «παρασάγγας» πίσω.

Το πραγματικό δίλημμα: Αξιοποίηση για κάλυψη των κοινωνικών αναγκών ή για τα επιχειρηματικά συμφέροντα;


ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η αντιπαράθεση που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη γύρω από το δίλημμα «ανάπλαση ή μετεγκατάσταση της ΔΕΘ» φανερώνει ενδοαστικές αντιθέσεις στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για τη Βόρεια Ελλάδα με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη. Επί της ουσίας αφορά διαφορετικές εκδοχές ενός αντιλαϊκού σχεδιασμού, με το λαό να καλείται να διαλέξει για άλλη μια φορά ποιο είναι το «μικρότερο κακό».

«Τέχνη» τους... τα λαϊκά δικαιώματα «στο γύψο»

 
ΕΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ»

Με αφορμή την ψήφιση, την περασμένη Τετάρτη, του νομοσχεδίου που ενσωματώνει τις σχετικές Οδηγίες της ΕΕ για το οπτικοακουστικό υλικό

Στο στόχαστρο μαζικών μαχητικών διαδηλώσεων των καλλιτεχνών και των μαζικών τους φορέων βρίσκεται η ενσωμάτωση, στα άρθρα 8 και 32 του πρόσφατου σχεδίου νόμου για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, των σχετικών άρθρων της Οδηγίας 2010/13 της ΕΕ, όπως τροποποιήθηκε με την 2018/1808, εισάγοντας τις διατάξεις του «ευρωτρομονόμου» για «δημόσια πρόκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα» στην καλλιτεχνική δημιουργία που προβάλλεται μέσω των οπτικοακουστικών μέσων και του διαδικτύου. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή.

Ανάπτυξη ΜΕΘ covid χωρίς το αναγκαίο προσωπικό


Με απόφαση της Διοίκησης «καθ’ υπαγόρευσιν και κατ’ εντολή» της 1ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας καταργούνται 7 κλίνες ΓΕΝΙΚΗΣ ΜΕΘ (ΜΕΘ ΒΒ)και μετατρέπονται με κλίνες ΜΕΘ covid. Η Διοίκηση μάλιστα ανακοίνωσε και την πρόθεσή της για κατάργηση και άλλων 14 κλινών γενικής ΜΕΘ (ΜΕΘ Α και ΜΕΘ ΒΑ) και μετατροπή τους σε κλίνες ΜΕΘ covid. Αφήνοντας έτσι στο μοναδικό νοσοκομείο με τραυματολογική κατεύθυνση, πανελλαδική αναφορά και καθημερινή εφημερία, μόνο 15 κλίνες Γενικής ΜΕΘ.

Προπαγανδιστικό μπαράζ ενόψει ιδιωτικοποίησης των επικουρικών συντάξεων

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ

 
Ολόκληρη κουστωδία από υπουργούς, μαζί με χρηματιστές, στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών και «ανθρώπους των αγορών», παρέλασαν από το πρόσφατο διαδικτυακό συνέδριο των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης), στο φόντο του νέου γύρου της αντιασφαλιστικής επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Πανελλαδική προειδοποιητική απεργία στις 23 - 24 Φλεβάρη ενάντια στην επίθεση εφοπλιστών και κυβέρνησης


ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

Με προοπτική την κλιμάκωση της πάλης

Σε 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Φλεβάρη προχωρούν οι ναυτεργάτες, απέναντι στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές και κυβέρνηση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), στις οργανικές συνθέσεις, στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


21/02/1848

Οι Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς δημοσιεύουν στο Λονδίνο, το «Κομουνιστικό Μανιφέστο»

«Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!»

21/02/1915

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος παραιτείται από πρωθυπουργός, κατόπιν διαφωνίας του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο για την επιλογή ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, σηματοδοτώντας την αρχή του λεγόμενου «Εθνικού Διχασμού».