Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

«Κατέρρευσε» από το σεισμό ο μύθος της «εταιρικής υπευθυνότητας» της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας


Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΑΕ- GARLSBERG ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΑΚΟΜΗ ΕΝΟΣ ΜΥΘΟΥ

Η ανύπαρκτη Αντισεισμική προστασία

   ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΖΩΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 για το λαό

Ο πρόσφατος σεισμός στη Μαγούλα θύμισε σε όλους πως οι σεισμοί «δεν ξεχνούν» όντας άρρηκτα συνδεδεμένοι με την χώρα μας. Άρα φόβος και τρόμος;  Καθόλου: αν και η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη από πλευράς σεισμικότητας και την έκτη παγκοσμίως. Αιτία είναι -να το παίξουμε και λίγο επιστήμονες η θέση της χώρας μας, η οποία βρίσκεται στη σύνθετη οριακή ζώνη στην

Να μην το τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει στη συνδικαλιστική δράση


Να μην τολμήσει η κυβέρνηση της ΝΔ να παρέμβει στη συνδικαλιστική δράση δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, καυτηριάζοντας τις σχετικές αναφορές του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ πατάει πάνω στον απεργιοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει για να εμπνεύσει τους εργαζόμενους και να συμβάλει στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και θα οργανώσει την αντεπίθεση με ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας απέναντι στα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Αφορμής δοθείσης …


Με αφορμή την λεγόμενη «πολιτική απόφαση» του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές, θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

— Αναφέρεται π.χ. (η απόφαση) σε πολιτική και κοινωνική σύγκρουση.

Συνήθως, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι μόνον, όταν μιλάνε για πολιτική σύγκρουση, εννοούν τις όποιες αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων!

Συγγνώμη που με σκότωσες


Σύνταξη 2500 δολαρίων το μήνα σε αστυνομικό που έπαθε “μετατραυματικό στρες” σκοτώνοντας άοπλο πολίτη 

Έχουν κι οι δολοφόνοι τα προβλήματά τους. Όπως για παράδειγμα ότι μπορεί να τραυματιστούν ψυχικά και να χάσουν τον ύπνο τους. Αυτό τουλάχιστον έπαθε ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας στην Αριζόνα, Φίλιπ Μπρέιλσφορντ, που, αφότου σκότωσε χωρίς λόγο έναν άοπλο άντρα, έπαθε μετατραυματικό στρες.

Νέο συνδικαλιστικό νόμο με ηλεκτρονικό φακέλωμα και νέα πλήγματα στην Κοινωνική Ασφάλιση φέρνει η κυβέρνηση


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ



Ευθεία παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για λογαριασμό του κεφαλαίου!

Για την απεργία των εργαζομένων στην «Αφοί Βλάχου» και τις διώξεις εναντίον τους


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια "ποινικοποίησης" του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία "ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ", που γίνεται για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και μέλους της Σωματειακής Επιτροπής.

Καπιταλισμός: «Βουτηγμένος από την κορυφή ως τα νύχια στο αίμα και στη βρωμιά…»


Πάνω από 820 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από ασιτία, ευρισκόμενοι σε κατάσταση πείνας. Αυτό αναφέρει ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ και στην οποία διαπιστώνεται αύξηση του υποσιτισμού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο


 Με μποναμά σε επιχειρηματίες κι εργοδότες και ενίσχυση της καταστολής οι προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στη νεοφιλελεύθερη ρότα με ακροδεξιές πινελιές στις οποίες μας είχε προϊδεάσει και προεκλογικά η ΝΔ κινήθηκαν οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού κι αν κάτι ξάφνιασε – λέμε τώρα – ήταν απλώς το πλήθος των δώρων κι

1936: Υπογράφεται, συμφωνητικό ανάμεσα στο ΚΚΕ και το Αγροτικό Κόμμα, για τη δημιουργία Λαϊκού Μετώπου πάλης κατά του φασισμού


Υπογράφεται, 22/7/1936, συμφωνητικό ανάμεσα στο ΚΚΕ και το Αγροτικό Κόμμα (Ι. Σοφιανόπουλος) για τη δημιουργία Λαϊκού Μετώπου πάλης κατά του φασισμού.

Στις «Γενικές αρχές και τους σκοπούς» του Λαϊκού Μετώπου αναφέρονταν: «Αι υπογεγραμμέναι κομματικαί οργανώσεις, αγωνιζόμεναι δια την υπεράσπισιν των λαϊκών συμφερόντων, την καταπολέμησιν του φασισμού, την προαγωγήν του συγχρόνου κράτους εις μίαν λαοκρατουμένην δημοκρατίαν και την δημιουργίαν μιας δικαιοτέρας κοινωνίας, που θα σέβεται την εργασίαν των ανθρώπων, απεφάσισαν την σύμπηξιν του Λαϊκού Μετώπου.