Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Τα ΜΑΤ βρίσκουν το δάσκαλό τους από το “Karate Kid” του ΠΑΜΕ


Τα ΜΑΤ είχαν σχέδιο να διαλύσουν την πορεία πριν φτάσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ, επιτέθηκαν εν ψυχρώ σαν “λεβέντες” με χημικά και κρότου-λάμψης, βρήκαν όμως το δάσκαλό τους από την περιφρούρηση.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη βίαιη επίθεση της κυβέρνησης


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε βίαια με ΜΑΤ, χημικά, κροτίδες κρότου λάμψης κτλ ενάντια στη σημερινή μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση.

Όμως η αποφασιστικότητα, η μαζικότητα και η μαχητικότητα των διαδηλωτών έδωσε την απάντηση της.

Γιώργης Τζαμαλούκας


Ο Γιώργης Τζαμαλούκας γεννήθηκε στις 21 του Ιούλη 1904 στη Ζαχάρω Ηλείας. Γιος φτωχής και πολυμελούς οικογένειας, με τον πατέρα μετανάστη στην Αμερική, το 1920 θα βρεθεί με την οικογένειά του στην Αθήνα. Μαθητής Γυμνασίου, τα καλοκαίρια αναγκάζεται να δουλεύει στα εργοστάσια για να βοηθήσει την οικογένειά του. Εκεί έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τους εργάτες και την αγωνιστική δράση, και θεμελιώνεται η ταξική του συνείδηση.

Το 1924 γράφεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων εντάσσεται στο ΚΚΕ και θα παραμείνει μέλος του μέχρι το θάνατό του.

Κύριε Πομπέο, ιδού οι «αμερικανοτσολιάδες» σου


Στη χώρα που τα λιμάνια ανήκουν σε Κινέζους, τα αεροδρόμια σε Γερμανούς, τα τρένα σε Ιταλούς και τα υπόλοιπα στους Λάτσηδες, οι βάσεις οι στρατιωτικές ανήκουν – φυσικά – στους Αμερικάνους.
  
  Τώρα μάλιστα οι βάσεις των ΗΠΑ επεκτείνονται και αναβαθμίζονται και επισήμως από την κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη, η οποία κινείται – και σε αυτό το θέμα – πάνω στο

Φυλακές Αβέρωφ 1933


Η απόδραση της Κατίνα  Εμμανουηλίδου

Η Εμμανουηλίδου πιάστηκε την 1 Μάη 1932 και καταδικάστηκε σε 3ετη φυλάκιση, στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ  και 2ετη εκτόπιση στην Γάυρο, όπως γράφει η «Ακρόπολη».

Η Εμμανουηλίδου ήταν φιλάσθενη, προχωρημένη φυματική.

Η απόδραση της έγινε στα πρότυπα των 7  από τις φυλακές Συγγρού, το βέβαιο είναι ότι είχε μεγάλη βοήθεια από τους συντρόφους της, στο ΚΚΕ, από έξω.

Όχι στη συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ


Μαζική και μαχητική πορεία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Θεσσαλονίκη από την Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Η πορεία ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου όπου νωρίτερα έγινε συγκέντρωση με κατάληξη το Αμερικανικό Προξενείο. Αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα κυριαρχούν όπως, «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, «Να κλείσουνε οι βάσεις,

Μια σειρά που σε κεντρίζει να την παρακολουθήσεις


Άγριες μέλισσες

Η σειρά ”Άγριες μέλισσες” από την συχνότητα του Αντένα φαίνεται να αποτελεί μια όαση στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο. Με προσεγμένη εικόνα, εξαιρετική επιλογή στο καστ των ηθοποιών και ένα δυνατό σενάριο αποτελεί πρόταση για ένα ποιοτικό 45λεπτό μπροστά στην οθόνη.

Χιουμοριστικό βίντεο για την απεργία στις 2 Οκτώβρη!

Η κυβέρνηση αξιοποιεί τη σήψη και τη σαπίλα των δυνάμεων που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, για να τελειώσει με τα συνδικάτα! ΣΕΒ, εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχοι, επιχειρηματικοί όμιλοι, έχουν στο στόχο το ταξικό κίνημα.

Τους ενοχλεί η απεργία, τους ενοχλούν οι αγώνες που θίγουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Θέλουν και απαιτούν σιγή νεκροταφείου! Θέλουν σωματεία-χειροκροτητές των επιχειρηματικών ομίλων, του εταιρισμού και της ανταγωνιστικότητας.

Γυάρος ή Γιούρα: Αιώνιο σύμβολο των αλύγιστων της ταξικής πάλης


 Χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εξορίας στα ρωμαϊκά χρόνια αλλά και στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας από το 1947 μέχρι το 1952, από το 1955 έως το 1961 και από το 1967 έως το 1974.

Το 1947 κατασκευάστηκε και η φυλακή της Γυάρου.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 5 - 6 Οκτώβρη 2019:
  • Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Να ακυρωθεί η Στρατηγική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ
  • «Πομπέο go home!» η απάντηση του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση και τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, που βρίσκεται στη χώρα μας για τον «Στρατηγικό Διάλογο» Ελλάδας - ΗΠΑ
  • ΚΕ του ΚΚΕ: Το Σάββατο 12 Οκτώβρη τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου στη Γυάρο.

«Η Ρόζα της εκπαίδευσης, της επανάστασης»


Αρχίζει την λειτουργία του, 5/10/1944, στην Τύρνα Θεσσαλίας παιδαγωγικό φροντιστήριο υπό την διεύθυνση της κομμουνίστριας παιδαγωγού Ρόζας Ιμβριώτη.

Η δική μας «Κόκκινη Ρόζα»


Ρόζα Ιωάννου - Ιμβριώτη, γεννήθηκε το 1898 στην Αθήνα.

Στα χέρια των μονοπωλίων τεράστιος πλούτος του λαού που δεν αναπληρώνεται


ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Υπερψηφίστηκαν την περασμένη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία, την οποία προκάλεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, οι συμβάσεις παραχώρησης έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης.