Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

«Εργοδοτική αναλγησία» και «θυμωμένη» υπουργική υποκρισία


«Μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων. Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ΚΚΕ, εάν …


Εάν θέλεις να παλέψουμε, με πιθανότητες επιτυχίας, για:
— Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, δωρεάν αναβαθμισμένες κοινωνικές παροχές για όλους και όλες.

— Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Ισχυρό ΚΚΕ για να αναχαιτίσουμε τα μέτρα της επόμενης κυβέρνησης


Το κρίσιμο δίλημμα αυτών των εκλογών για έναν κόσμο που νιώθει αριστερός και ριζοσπάστης «και δεν ξεπουλήθηκε στα πήγαινε έλα με τον Πάιατ, με τους Αμερικάνους και την Μέρκελ», δεν είναι το μέγεθος της ψαλίδας, αλλά το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ απέναντι στη νέα κυβέρνηση, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Οpen», το πρωί της Δευτέρας 10 Ιούνη. 

Η μεγαλύτερη τιμή στους σφαγιασθέντες Διστομίτες είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στο φασισμό


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας, παραβρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.
Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο  Δήμος Δίστομου - Αράχωβας - Αντίκυρας ξεκίνησε με μνημόσυνο. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες περπάτησαν προς το μνημείο όπου έγινε το προσκλητήριο των σφαγιασθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και η κατάθεση στεφάνων.

"Όποιος κάνει εκείνο που πρέπει..."


"Φάνη, προσοχή. Σκοπός είσαι. 

Μη φοβάσαι τη νύχτα, μη σε τρομάζουν οι ίσκιοι. Όποιος κάνει εκείνο που πρέπει, δεν έχει να φοβηθεί κανένα. 

Εσύ κι οι σύντροφοί σου απόψε φυλάγετε το δάσος από τους εχθρούς του. 

Η μεγάλη σφαγή


 Το Σάββατο, 10 Ιουνίου του 1944, οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής πραγματοποίησαν στο Δίστομο ένα από τα φρικιαστικότερα εγκλήματά τους, που όμοιά του ελάχιστα θα βρει κανείς σε όλη τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. 

Διακόσιοι είκοσι εννέα εκτελεσμένοι Ελληνες πολίτες μέσα στο χωριό και 67 εκτελεσμένοι στα χωράφια και στους δρόμους της γύρω περιοχής. Αλλοι τόσοι περίπου - όσοι και οι νεκροί - τραυματισμένοι. Τριάντα επτά από τα 450 σπίτια καμένα και σχεδόν όλα κουρσεμένα, λεηλατημένα, γεμάτα από φθορές μικρές και μεγάλες σε κάθε γωνιά τους.