Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Τελικά Δεσπότη μου,κολλάει ;


Ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος νοσεί με κορωνοϊό.

Μιλώντας στους πιστούς του, τον Απρίλη, για το θέμα, δήλωνε πως είναι “65 ετών” και “τόσες μέρες που κοινωνώ τον κόσμο”, “βλέπετε να έχω κορονοϊό;”.

Στο κόκκινο...


*

Ξεπέρασαν τα 2.000 τα νέα κρούσματα - Αυξάνονται δραματικά οι διασωληνωμένοι

Στα 2.056 έφτασαν τα σημερινά κρούσματα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Μάλιστα από τις νέες μολύνσεις, οι 62 συνδέονται με γνωστές συρροές ενώ 22 βρέθηκαν σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.  

Lockdown τώρα στην πολιτική της κυβέρνησης


Το λουκέτο στην εστίαση που αποφάσισε η κυβέρνηση», τονίζει το ΠΑΜΕ, «κυρίως στις δυο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οδηγεί για μια ακόμη φορά πάνω από 100.000 εργαζόμενους και χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες σε απόγνωση».

Διαδικτυακή εκδήλωση για μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των οικογενειών

 Καθημερινά τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται, ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς, όπως οι δικοί μας: Εμπορικά καταστήματα, αποθήκες, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, εργαστήρια παρασκευής τροφίμων γίνονται χώροι διασποράς της πανδημίας. Δουλεύουμε στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, κάνουμε διάλειμμα σε χώρους εντελώς ακατάλληλους, πηγαίνουμε και ερχόμαστε στη δουλειά στριμωγμένοι μέσα στα αστικά ερείπια του ΟΑΣΘ.

Για τον αποκλεισμό των ασθενών από χειρουργικές επεμβάσεις


Η ανακοίνωση για περικοπή έως 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων στις “κόκκινες” περιοχές και έως 20% στις “κίτρινες”, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας, που ουσιαστικά μετατρέπει το δημόσιο σύστημα υγείας σε σύστημα υγείας "μιας νόσου", αποκαλύπτει τα ψέματα της κυβέρνησης για τη δήθεν θωράκισή του.

80 χρονια απο τον ιταλοελληνικο πολεμο


Τότε και τώρα

Η 28η Οκτώβρη 1940, η είσοδος της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σήμανε ουσιαστικά την έναρξη μιας ολόκληρης περιόδου, που τελείωσε με την ηρωική πάλη του ΔΣΕ και την ήττα του το 1949.

Είναι ώρα ευθύνης!


Η προώθηση του νομοσχεδίου με «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας», του υπουργείου Εργασίας, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι αυστηρά προσηλωμένη στον αντιλαϊκό σχεδιασμό της. Με βάση τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τα ραβασάκια από τις εργοδοτικές οργανώσεις, προχώρα ακάθεκτη, φέρνοντας συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα και νομοσχέδια για τους όρους εργασίας, τους μισθούς, τον Πτωχευτικό Κώδικα, το Ασφαλιστικό, για την αναβάθμιση της καταστολής.

Δεν έχουν το Θεό τους


Ο Θεός πουλιέται πακετάκι με χατζάρες και φωτιές. Ο Τραμπ στην Αμερική τάζει μπόλικο θεό και πετρέλαιο για να επανεκλεγεί αρχηγός του λεφτότσιρκου. Στο Πακιστάν, των φθηνών εργατικών χεριών, καταμεσής του δρόμου λιντσάρεται κάποιος που δήθεν πρόσβαλε το λαό. Στη Λυών μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας εκατόν πενήντα Αζερότουρκοι, όπως και λίγο παρακάτω στην Ισπανία, με συνθήματα υπέρ του θεού, βγαίνουν και ψάχνουν Αρμένιους να σφάξουν.

«Εγγύηση» μεγάλων κινδύνων η εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ


Με έναν νέο γύρο κάλπικων προσδοκιών για τον βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και με παραμύθια περί «απομονωμένης Τουρκίας», επιχειρεί η κυβέρνηση να κρύψει τα αδιέξοδα και τους μεγάλους κινδύνους στους οποίους ολοταχώς οδηγούν τον λαό η πολιτική της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και η στήριξη των ευρωατλαντικών «διευθετήσεων» που προωθούνται στην περιοχή.

Αν οι ΜΕΘ επαρκούν όπως λέει η κυβέρνηση, γιατί αναβάλλει τα τακτικά χειρουργεία;


Με αφορμή το μέτρο για πάγωμα του 80% των τακτικών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία, το portal 902.gr, επικοινώνησε με τον Γιώργο Σιδέρη, γιατρό στο Αττικό και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, για ένα πρώτο σχόλιο.

Έκκληση της ΕΕ της Κομμουνιστικής Διεθνούς για τη λύση της εσωκομματικής διαπάλης στο ΚΚΕ


Δημοσιεύεται, 1/11/1931, στον Ριζοσπάστη (στα φύλλα 1-3/11/1931) Έκκληση της ΕΕ της Κομμουνιστικής Διεθνούς για τη λύση της εσωκομματικής διαπάλης στο ΚΚΕ.

Με παρέμβασή της, επίσης, αντικαθίσταται το ΠΓ της ΚΕ. Νέος Γραμματέας ορίζεται ο Ν. Ζαχαριάδης.

Το ΚΚΕ στη δίνη της εσωκομματικής πάλης

Α’ Διεθνής


Κυρώνονται, 1/11/1864, η ιδρυτική Διακήρυξη και το Καταστατικό της Διεθνούς Ένωσης Εργατών (Α’ Διεθνής). Σκοπός της Διεθνούς ήταν να εκπληρώσει το ιστορικό καθήκον της συσπείρωσης των δυνάμεων του παγκόσμιου προλεταριάτου.