Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Σήμερα η συγκέντρωση για τις εκλογές - Θα χαιρετίσει ο Δ. Κουτσούμπας

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σήμερα Δευτέρα 2 Οκτώβρη, στις 19:00, στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας.

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Σίγουρη και σωστή επιλογή μας


Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, σίγουρη και σωστή επιλογή μας.

Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη μαζί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπου οι εκλεγμένοι από εμάς δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι είναι αυτοί που αποκαλύπτουν όσα οι άλλοι κρύβουν και είναι αυτοί που θα παλέψουν ενάντια σε κυβέρνηση της ΝΔ, ΕΕ, εργοδοσία, περιφερειακές και δημοτικές αρχές που στηρίζουν τα άλλα κόμματα για:

«Βήμα βήμα» προχωρούν οι επικίνδυνες διευθετήσεις


ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Με «κρίκο» και το Μεταναστευτικό και την «επικαιροποίηση» της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας

«Βήμα βήμα» προχωρούν οι επικίνδυνες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά, υπό αμερικανοΝΑΤΟική επίβλεψη και μπούσουλα την επιτάχυνση των μπίζνες και τη διασφάλιση της ευρωατλαντικής συνοχής στην Ανατ. Μεσόγειο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ελληνικά και κυπριακά δικαιώματα.

Ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά


 Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση έγινε την Πέμπτη από την Τομεακή Οργάνωση Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με αφορμή τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση στους κομμουνιστές στο Πέραμα από τη Χρυσή Αυγή

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε την Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη η Τομεακή Οργάνωση Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με αφορμή τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές - συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τη Χρυσή Αυγή.

Εγκρίθηκε η προσωρινή χρηματοδότηση της κυβέρνησης, συνεχίζονται έντονα ενδοαστικά παζάρια

Τον νόμο βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, με τον οποίο αποτρέπεται ως τις 17 Νοέμβρη το λεγόμενο "shutdown" υπέγραψε αργά το βράδυ του Σαββάτου (ώρα ΗΠΑ), στη λήξη της σχετικής προθεσμίας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ειχε προηγηθεί τις αμέσως προηγούμενες ώρες η έγκριση του συμβιβαστικού νομοσχεδίου με μεγάλες διακομματικές πλειοψηφίες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων (με 334 θετικές ψήφους και 91 αρνητικές) και τη Γερουσία (88 θετικές ψήφοι και 9 αρνητικές), μετά από πολυήμερα παζάρια και διεργασίες μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, αλλά και στο εσωτερικό των δύο κομμάτων, αποτυπώνοντας για άλλη μια φορά τις ενδοαστικές αντιθέσεις στις ΗΠΑ και τις αντιπαραθέσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Πραγματική ανάγκη η στήριξη των παιδιών των λαϊκών οικογενειών


ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Πριν από λίγο καιρό ο «Ριζοσπάστης» είχε καταπιαστεί με τα κόστη που βαραίνουν τις λαϊκές οικογένειες με το «έμπα» του Σεπτέμβρη, για να καλύψουν τις ανεπάρκειες του σχολείου, για να αντεπεξέλθουν σε απογευματινές δραστηριότητες άθλησης, πολιτισμού κ.λπ., με τα μεγαλύτερα ποσά σε αυτούς τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς να κατευθύνονται στα φροντιστήρια.

Αθωράκιστη η Αττική


 Η δυνατή βροχή της Τετάρτης μετέτρεψε πολλές περιοχές για ώρες σε λίμνες

Μια δυνατή βροχή μερικών ωρών, στην Αττική, την Τετάρτη που πέρασε, έφερε και πάλι στο προσκήνιο τον κίνδυνο που διατρέχει ο λαός από πλημμυρικά φαινόμενα, γιατί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και τοπικών αρχών δεν έχει γίνει ο απαραίτητος ολοκληρωμένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, για όλη την Περιφέρεια, με βάση τις λεκάνες απορροής ώστε να μην μεταφέρεται το πρόβλημα από τη μια περιοχή στην άλλη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
322 π.Χ.

Πέθανε ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος, Αριστοτέλης.

 Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης