Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Δόγμα "νόμος και τάξη"

Το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης, που σήμερα υλοποιήθηκε στα Εξάρχεια, δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες όλων των μέχρι και σήμερα κυβερνήσεων, που δεν έχουν εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που ζουν στη χώρα μας.

«Περί αγραμματοσύνης»


Κλαυθμός και οδυρμός στα αστικά μέσα ενημέρωσης εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων των Ελλήνων μαθητών.

Με αφορμή αυτή την ενορχηστρωμένη θρηνολογία για χάλι των Ελλήνων μαθητών, θυμηθήκαμε ένα κείμενο του μεγάλου κομμουνιστή, δάσκαλου, Δημήτρη Γληνού, γραμμένο το 1928, με τίτλο «Περί αγραμματοσύνης».

Η Γενοκτονία των Ποντίων


Συμπληρώθηκε ένας αιώνας από τη Γενοκτονία του Πόντου. Μπορεί μια τέτοια επέτειος να περιοριστεί σε μια «άχρωμη», οστεωμένη, μουσειακού χαρακτήρα τυπική εκδήλωση μνήμης; Κι όμως, στα 100 χρόνια που μεσολάβησαν από τη σφαγή και προσφυγοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων Ποντίων, καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες,

Άκου (κρυφο)φασιστάκο #1


Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ

Παρατήρηση 1η: Ο φασισμός γεννιέται μέσα στους υπονόμους του συστήματος της καπιταλιστικής αγριότητας, της εκμετάλλευσης, της σήψης, της διαφθοράς. Ειδικά, δε, σε συνθήκες κρίσης αυτού του συστήματος, του καπιταλιστικού συστήματος, ο φασισμός γιγαντώνεται και αξιοποιείται από τις κυρίαρχες οικονομικές ελίτ ώστε να διατηρήσουν την κυριαρχία τους με μοχλό τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Γεώργιος Σουρής

100 χρόνια από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο διαχρονικός Γεώργιος Σουρής (1853- 1919), σατιρικός ποιητής και δημοσιογράφος

«Φορολογήστε και αυτή τη σάρκα μας ακόμα»!

«…Ο,τι καλό κι αν έχουμε επάνω σας ας μείνει / στα πρόσωπά μας ας χυθεί του μαρασμού το χρώμα / μ’ εμάς το ισοζύγιο του έθνους μας ας

Η ΔΑΠ ανασύρει τη θεωρία των δύο άκρων, για να ξεπλύνει τους φασίστες


Είχατε ποτέ αμφιβολίες για τις δημοκρατικές ευαισθησίες της ΔΑΠ; Δείτε πόσο ωραία μπορεί να μασκαρευτεί το μαύρο της αντίδρασης πίσω από το μπλε και τη θεωρία των δύο άκρων.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (που με λατινικούς χαρακτήρες, ως DAP, θυμίζει ακόμα και στο όνομα το ναζιστικό κόμμα) Κομοτηνής τιμάει την ευρωπαϊκή μέρα ενάντια στον “ολοκληρωτισμό”, που τσουβαλιάζει κομμουνισμό και φασισμό, για να βγάλει λάδι τον τελευταίο.

Μόνο ένας βλάκας θα άφηνε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους εχθρούς του


«Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ»



Πριν ανοίξει κανείς το στόμα του να μιλήσει για το “σύμφωνο Μολότοφ – Ριμπεντροπ”, καλό θα είναι να ανοίξει πρώτα το μυαλό του και τα αυτιά του για να μάθει σε ποιες διεθνείς συνθήκες έγινε αυτό.

– Μερικά χρόνια πριν, οι δυτικές δυνάμεις είχαν επιτεθεί στην Κριμαία, ενάντια στην νεαρή σοβιετική εξουσία … τον μεγάλο εχθρό τους …

Μικρασιατική Καταστροφή


Δίνεται η επίσημη διαταγή για την εκκένωση της Μικράς Ασίας, 26/8/1922, από τη Διοίκηση της Στρατιάς. Ο ύπατος αρμοστής της Σμύρνης και δεξί χέρι του Βενιζέλου στη Μικρά Ασία Αριστείδης Στεργιάδης εγκαταλείπει την πόλη από τους πρώτους, με βρετανικό θωρηκτό.

Οι κάτοικοι της Σμύρνης δεν θα είχαν την ίδια «τύχη» ή μεταχείριση από τα συμμαχικά πλοία που ναυλοχούσαν στα ανοιχτά της Σμύρνης.