Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Στην Ανάσταση του λαού!

Ο πόθος του λαού για την «ανάσταση», για να μπει τέλος στον «Γολγοθά» των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της ολομέτωπης επίθεσης κεφαλαίου και κυβερνήσεων, μπορεί να βρει δικαίωση μέσα από τη σύγκρουση, τη ρήξη με τον σημερινό δρόμο που υπερασπίζονται οι κάθε λογής «σωτήρες».

Να φτάσουμε στην λαϊκή ανάταση, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό


 Από τον καθημερινό Γολγοθά της ακρίβειας, της κρίσης, του πολέμου, να φτάσουμε στη λαϊκή ανάταση και ανάσταση, αφού μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! 

Αύριο ο β' γύρος, με το βλέμμα στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού


Αύριο Κυριακή 24 Απρίλη διεξάγεται ο β' γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, στις οποίες αναμετρώνται ο νυν πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, επικεφαλής του «κεντρώου» κόμματος «Εμπρός!» (LREM), που στον α' γύρο πήρε 27,84% και η επικεφαλής του ακροδεξιού «Εθνικού Συναγερμού» Μαρίν Λεπέν, που πήρε 23,15%.

Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό - Ρωσικά πυρά και στο «Αζοφστάλ»

 
Ένας πύραυλος έπληξε σήμερα υποδομές στην Οδησσό ανέφεραν σε διαδικτυακή ανακοίνωσή τους οι τοπικές αρχές χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Επιστολή του Αν. Τσουκαράκη για ψευδές δημοσίευμα της «Αυγής»


Σε δημοσίευμα της εφημερίδας "ΑΥΓΗ" περιλαμβάνονταν ανακριβή στοιχεία σχετικά με το πρόσωπό μου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ζήτησα τη δημοσίευση επιστολής μου, την οποία η προαναφερθείσα εφημερίδα ουδέποτε δημοσίευσε. Κατόπιν τούτου, παρακαλώ για τη δημοσίευσή της απ' την εφημερίδα "Ριζοσπάστης".

Με εκτίμηση,

Αναστάσιος Τσουκαράκης

Αντισυνταγματάρχης ε.α.

Καταγγέλλει την αθώωση της εργοδοσίας της ΕΛΒΙΖ για το θάνατο εργάτη το 2017


 Μετά από 4,5 χρόνια, αμέτρητες αναβολές και διακοπές στις συνεδριάσεις του ποινικού δικαστηρίου, λόγω κυρίως τακτικισμών των συνηγόρων της εργοδοσίας, για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα του Φ. Γριβάκη το 2017, το δικαστήριο (σε μια αστυνομοκρατούμενη αίθουσα) έκρινε πως ο εργοδότης της ΕΛΒΙΖ είναι αθώος (!).

Ρωσικές μονάδες κατέλαβαν θέσεις στο Ντονμπάς, σύμφωνα με το Κίεβο


Μονάδες του ρωσικού στρατού
έχουν καταλάβει διάφορες θέσεις στην ανατολική Ουκρανία και οχυρώνονται σε αυτές, σύμφωνα με ενημέρωση του ουκρανικού γενικού επιτελείου αργά χθες το βράδυ.

Οπορτουνισμός, ιμπεριαλισμός και αντεπανάσταση

 
Μια καταγραφή μέσα από τα κρατικά αρχεία των ΗΠΑ

Το ΚΚΕ ξεκίνησε το 1995 μια σοβαρή προσπάθεια διερεύνησης των αιτιών της ανατροπής του σοσιαλιστικού συστήματος στην Ευρώπη. Μέσα από τα κείμενα που υιοθέτησε στην Πανελλαδική του Συνδιάσκεψη (15-16.7.1995), διαπίστωνε πολύ σωστά ότι «η επιχείρηση καπιταλιστικής παλινόρθωσης στις σοσιαλιστικές χώρες ξεκίνησε από τα μέσα και από τα πάνω, χωρίς να προηγηθεί στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση για την αποκατάσταση του καπιταλισμού ή λαϊκή εξέγερση και σύγκρουση στο εσωτερικό» και κατ’ επέκταση το πρόβλημα αυτό πρέπει να μελετηθεί «…με αφετηρία τον υποκειμενικό παράγοντα, δηλαδή το Κόμμα και το κρατικό σοσιαλιστικό σύστημα, καθώς και το σύνολο των εσωτερικών κυρίως αντιθέσεων που αναφέρονται στην περιοχή των κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων».

Ψάχνουν «συγχωροχάρτι»... στην Κόκκινη Σημαία


 Ψάχνουν «συγχωροχάρτι»...

Πλησιάζει η 9η Μάη και η αστική τάξη της Ρωσίας για άλλη μια φορά βγάζει από το «μπαούλο» τις κόκκινες σημαίες για να εκμεταλλευτεί τα αντιφασιστικά και φιλοσοβιετικά αισθήματα του ρωσικού λαού. Σε περιοχές που καταλαμβάνει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία υψώνεται η κόκκινη σημαία της Νίκης, της μονάδας του Κόκκινου Στρατού που κατέλαβε το Ράιχσταγκ τον Μάη του 1945.

Συνωστισμός στη χώρα μας, όσο αναβαθμίζεται η εμπλοκή της στους ανταγωνισμούς


ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

To μεσημέρι της 22 Ιούνη, το κινητό τηλέφωνο ενός πολιτικού της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο «μολύνθηκε» από το «Pegasus», το διάσημο πλέον λογισμικό παρακολούθησης της ισραηλινής εταιρείας «NSO Group». Το λογισμικό ουσιαστικά μετατρέπει το κινητό του «στόχου» σε συσκευή παρακολούθησης της δραστηριότητάς του, δίνοντας στον χειριστή του «Pegasus» πρόσβαση στην κάμερα, στο μικρόφωνο αλλά και σε όλα τα δεδομένα της τηλεφωνικής του συσκευής.

Σχετικά με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη στάση του ΚΚΡΟ


«Η πάλη για αγορές και η καταλήστευση ξένων χωρών, 
η τάση να καταπνίξουν το επαναστατικό κίνημα του προλεταριάτου και της δημοκρατίας στο εσωτερικό των χωρών, η τάση να αποβλακώσουν, να διασπάσουν και να εξοντώσουν τους προλετάριους όλων των χωρών σπρώχνοντας τους μισθωτούς σκλάβους ενός έθνους ενάντια στους μισθωτούς σκλάβους ενός άλλου έθνους προς όφελος της αστικής τάξης, αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο, το μοναδικό πραγματικό νόημα του πολέμου».

Υπαρκτός ο κίνδυνος εμπλοκής του ΝΑΤΟ σε πόλεμο με την Ρωσία λέει ο Γερμανός καγκελάριος


Τον υπαρκτό κίνδυνο να εμπλακεί το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με την Ρωσία, λόγω της συνεχιζόμενης παροχής οπλισμού στην Ουκρανία, σημειώνει ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς, λέγοντας ότι «οι συνέπειες ενός λάθους θα ήταν δραματικές».

Άγιο Φως ή θεομπαίχτες


 Τα κεριά μπορούν να ανάψουν μόνα του  

Εκατομμύρια πιστών θα ταξίδευαν και φέτος στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να λάβουν το Αγιο Φως, που συμβολίζει την Ανάσταση και σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση είναι ένα θαύμα κατά το οποίο ένα μπλε φως αναβλύζει από τον τάφο του Ιησού Χριστού.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 23/04/1616

Πεθαίνει ο μεγάλος Άγγλος δραματουργός Ουίλιαμ Σαίξπηρ.