Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Απολογία Μπελογιάννη


Η δεύτερη δίκη ξεκίνησε στις 15 Φλεβάρη 1952 και μαζί με τον Μπελογιάννη κατηγορούμενοι ήταν ακόμα 28 κομμουνιστές και κομμουνίστριες.

Πράκτωρ ΘΟΥ-ΤΖΟΥ


Σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις προχώρησε το γνωστό φασιστοειδές που ακούει στο όνομα Θάνος Τζήμερος. Ο περιφερειακός σύμβουλος ανήρτησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς αποκαλυπτική φωτογραφία με τον εκλεγμένο, κομμουνιστή περιφερειακό σύμβουλο Στέλιο Μπενετάτο να κάνει αφισοκόλληση!

Προτάσεις για «ουδετερότητα» και «εγγυήσεις ασφαλείας», και στο βάθος... κλιμάκωση



ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ εξετάζουν «ένωση με τη Ρωσία», ανακοινώνουν οι ηγέτες των αυτονομιστών

Ενώ κλιμακώνεται η ολομέτωπη ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας με επίκεντρο την Ουκρανία και όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα εξοπλίζονται και προετοιμάζονται για «σύγκρουση διαρκείας», το Κίεβο παρουσίασε χτες για πρώτη φορά γραπτές προτάσεις σχετικά με το «καθεστώς ουδετερότητας» και τις «εγγυήσεις ασφαλείας».

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα για τα 30 χρόνια από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ


Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην ημερίδα που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ με θέμα: «30 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων, διαρκούς επίθεσης ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Η απάντηση του ΚΚΕ».

Η... λύπη της κ. Μπακογιάννη


Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση του ΚΚΕ να μη βρίσκεται στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Β. Ζελένσκι, επισημαίνοντας πως -η απόφαση του ΚΚΕ- είναι κόντρα «σε όλες μας τις αξίες»...

Οι «δημοκράτες» ΝΑΤΟικοί, ο αντικομμουνιστικός παροξυσμός και οι «απόντες»


«Αφρισαν» πάλι χτες οι «μεγάλες πένες» των αστικών εφημερίδων
για τη στάση του ΚΚΕ στην πρόσκληση Ζελένσκι να μιλήσει στη Βουλή, επειδή χαλάει τη ΝΑΤΟική σούπα του... «φωτός που παλεύει με το σκοτάδι». Είναι φανερό ότι όσο θα βρίσκει δυσκολίες η ΝΑΤΟική προπαγάνδα, η προσπάθεια να διαλέξει ο λαός με το στανιό στρατόπεδο ληστών, να στοιχηθεί με την «εθνική» γραμμή της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, τόσο θα κλιμακώνεται και ο αντικομμουνισμός, περνώντας πλέον στη φάση του παροξυσμού.

«Ο Μπελογιάννης ζει μέσα στις καρδιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων»


4/1952

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ

«Ο Μπελογιάννης ζει μέσα στις καρδιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων»

Νέο έγγραφο υποστηρίζει τη δέσμευση μη επέκτασης του ΝΑΤΟ στα ανατολικά


Ο Ψυχρός Πόλεμος έληξε με την -ταπεινωτική για την ΕΣΣΔ- κατάργηση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ διατηρήθηκε υπό τον όρο να μην επεκταθεί «ούτε μία ίντσα προς ανατολάς» προς τα ρωσικά σύνορα.

70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του

 
30 Μαρτίου 1952 - 30 Μαρτίου 2022. 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του.

Τι; Υπάρχουν ναζί στον ουκρανικό στρατό;


Η φωτογραφία είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Πάνω στο άρμα μάχης η σημαία της Ουκρανίας με τη σβάστικα - σύμβολο των ναζί στην ούγια...

Ο φακός έρχεται να διαψεύσει το ψέμα που έχουν κάνει «ψωμοτύρι» τα επιτελεία των Ευρωατλαντικών και τα ντόπια παπαγαλάκια τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


30/03/1896

Πεθαίνει ο πολιτικός και Πρωθυπουργός της Ελλάδας Χαρίλαος Τρικούπης.

30/03/1943

Συνέρχεται η πρώτη Πανηπειρωτική Συνδιάσκεψη ανταρτών και συγκροτείται το Στρατηγείο Ηπείρου του ΕΛΑΣ με τα Αρχηγεία: Τζουμέρκων, Γκραμπάλας - Καλαμά Σουλίου.