Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Βίγλες Μεγαλόπολης οι Ναζί εκτελούσαν εν ψυχρώ 204 παλικάρια


Στις 24/2/1944, στις Βίγλες της Μεγαλόπολης οι Γερμανοί εκτελούν 204 ομήρους, που κρατούνταν στις φυλακές της Τρίπολης

Το έγκλημα…

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για το lockdown στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

 


Το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας μαζί με άλλα σωματεία καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 26/2 στις 17:00 στην πλατεία Ευόσμου.  

Κοινή ανακοίνωση Εργατικών Σωματείων

Για το lockdown στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Διαπιστώσεις...


 Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των καπιταλιστικών ομίλων είναι το λεγόμενο «κοινωνικό μοντέλο στη μετά - Covid εποχή», που παρουσίασε στο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εργασίας της ΕΕ ο υφυπουργός Εργασίας Π. Τσακλόγου. Ενώ πέφτει πολύ κλάμα για το «μέλλον της απασχόλησης» και για τους εργαζόμενους που θα κινδυνέψουν να χάσουν τη δουλειά τους, η κυβέρνηση δεν κρύβει ότι ο πραγματικός «καημός» της είναι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η μαύρη λίστα


Ο θάνατος ενός εργαζόμενου σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στον Πειραιά και τα δεκάδες κρούσματα σε όλες τις αλυσίδες, ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη το πρωί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Δυτικής Αττικής και ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά.

1 χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια


Με αφορμή την ψήφιση του απαράδεκτου νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και τη συμπλήρωση 1 χρόνου με κλειστά Πανεπιστήμια, το Podcast της ΚΝΕ δίνει τον λόγο στους φοιτητές, που εδώ και βδομάδες είναι στους δρόμους, εκφράζοντας την αγανάκτηση μιας ολόκληρης γενιάς για το λουκέτο διαρκείας στα Πανεπιστήμια και τα κυβερνητικά σχέδια καταστολής.

Η ματαίωση της πολιτικής επιστράτευσης


Δυο άρθρα του Νίκου ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ και του Δημήτρη ΣΕΡΒΟΣ για την πολιτικής επιστράτευσης

Ο λαός με το ΕΑΜ νικητής στη μάχη της πολιτικής επιστράτευσης

  • Αψηφώντας τα χιτλερικά θεριά
  • Λαμπρή αλλά αδικαίωτη σελίδα του πολύδακρυ αγώνα

Σήψη σε κάθε του πτυχή


Οι σοβαρές καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού σηκώνουν το «καπάκι» μιας κατάστασης δύσοσμης, καθρεφτίζουν τη σήψη του συστήματος η οποία έχει απλωθεί σε κάθε του πτυχή.

Το «δεν άκουσα - δεν ήξερα» της κυβέρνησης και η κατόπιν εορτής προσπάθεια να εμφανιστεί με τη ρομφαία της κάθαρσης, ενώ μέχρι χτες προσπαθούσε να περάσει «άβρεχτη» από τον ορυμαγδό των καταγγελιών, προδίδουν τις μεγάλες ευθύνες της. Δεν τους ξεπλένει - ούτε την κυβέρνηση ούτε προσωπικά τον πρωθυπουργό - το «άδειασμα» της υπουργού Πολιτισμού, ούτε οι διάφοροι αντιπερισπασμοί και οι «θεσμικές πρωτοβουλίες» που προαναγγέλλουν.

ΗΠΑ και ΕΕ σπρώχνουν στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου


ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ σπρώχνουν στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου σημειώνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Militaire.gr» και στον δημοσιογράφο Π. Καρβουνόπουλο.

Αστυνομική βία, διαβλητές διαδικασίες και συνθήκες συνωστισμού σε βάρος των συλληφθέντων φοιτητών


Την αστυνομική βία κατά των συλληφθέντων φοιτητών, η οποία «συνοδεύτηκε από μια διαβλητότατη διαδικασία» κατήγγειλε, μιλώντας στον «904 αριστερά στα fm» η Μίνα Αγγελοπούλου,  συνήγορος υπεράσπισης τους και μέλος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων.

Με μηχανοκίνητη πορεία απαίτησαν μέτρα προστασίας της ζωής τους


Μαχητική απάντηση στην κλιμάκωση της εργοδοτικής επίθεσης, που καταγράφτηκε και τις ημέρες της χιονόπτωσης και έχει ως αποτέλεσμα ακόμη και τον θάνατο εργαζομένων, έδωσε σήμερα Τρίτη η Επιτροπή Διανομέων του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, με μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε το πρωί από την Καμάρα.

Φτάνουν ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες στην Αλεξανδρούπολη


ΚΟΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ATLANTIC RESOLVE 2021»

  • Ο μεγαλύτερος όγκος στρατιωτικού υλικού που έχει διεκπεραιωθεί ποτέ θα περάσει τους επόμενους μήνες από το λιμάνι
  • Την ...ανήξερη για τους τεράστιους κινδύνους για το λαό παριστάνει η κυβέρνηση

Αύριο Τετάρτη αναμένεται η νέα φουρνιά Αμερικανών φονιάδων στην Αλεξανδρούπολη, «φρέσκα» ΝΑΤΟικά στρατεύματα που θα αναπτυχθούν στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, με το λιμάνι να μετατρέπεται σε βασικό κόμβο για τα δολοφονικά ευρωατλαντικά σχέδια στην περιοχή και αντίστοιχα σε μεγάλο στόχο των ανταγωνιστών τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


24/02/1847

Στον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 1847 χιλιάδες εργάτες του Παρισιού εξεγείρονται. Επεμβαίνει ο στρατός και στήνονται οδοφράγματα. Ο βασιλιάς της Γαλλίας παραιτείται από τον θρόνο του και καταφεύγει στην Αγγλία.

24/02/1848

Κυκλοφορεί το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος». Το πρώτο προγραμματικό κείμενο του επιστημονικού κομμουνισμού και το πρώτο Πρόγραμμα μιας διεθνούς κομμουνιστικής οργάνωσης, όπου για πρώτη φορά αναπτύχθηκαν συστηματικά και ολοκληρωμένα όλα τα συστατικά μέρη της θεωρίας του Μαρξ και του Ένγκελς. «Στο έργο αυτό» - έγραψε ο Λένιν - «διατυπώνεται με μεγαλοφυή καθαρότητα και λαμπρότητα η καινούρια κοσμοθεωρία, ο συνεπής υλισμός που αγκαλιάζει και τον τομέα της κοινωνικής ζωής, η διαλεκτική, σαν η πιο ολόπλευρη και βαθιά θεωρία για την εξέλιξη, η θεωρία για την ταξική πάλη και για τον κοσμοϊστορικό επαναστατικό ρόλο του προλεταριάτου να δημιουργήσει την καινούρια κομμουνιστική κοινωνία».