Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Μουσικό μήνυμα του Παρασκευά Θεοδωράκη


Μηνύματα συμπαράστασης, αλληλεγγύης, στήριξης και αισιοδοξίας έρχονται από τους ανθρώπους της Τέχνης.

 Ο καθένας με τον δικό του τρόπο, τη δική του ματιά, τον δικό του τόνο απευθύνεται μέσω του portal 902.gr σε όλους εμάς... Μένουμε Δυνατοί!

Μένουμε Δυνατοί, το μήνυμα του Παρασκευά Θεοδωράκη, πλαισιωμένο από μελοποιημένο Βάρναλη.

Ντοκιμαντέρ «Παρτιζάνοι των Αθηνών»

Η «Ομάδα Συλλογική Μνήμη» αποφάσισε να διαθέσει ελεύθερα στο διαδίκτυο το ντοκιμαντέρ «Παρτιζάνοι των Αθηνών» σε σκηνοθεσία Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξυδά.

Ένα ντοκιμαντέρ για τη συλλογική μνήμη, για την Αντίσταση στην Αθήνα την περίοδο της Κατοχής μέσα από το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, την ΟΠΛΑ, απέναντι στους ξένους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Με αφετηρία αυτές τις μαρτυρίες ανθρώπων που έλαβαν μέρος

Δυναμώνουμε τη φωνή μας


Άδειοι οι δρόμοι

Ο  επικίνδυνος κορονοϊός σίγουρα  απαιτεί σχολαστικά μέτρα προφύλαξης από όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, παίρνοντας, όμως, το μεράδι τους σε αυτή την περιβόητη ατομική ευθύνη.

Οι μόνοι που κυκλοφορούν, για να πάνε στην δουλειά τους, είναι οι εργαζόμενοι.

Αντί για την αναγκαία επίταξη, δίνει «δωράκια» δεκάδων εκατομμυρίων στους κλινικάρχες


Κριτική για... τη «μοιρασιά» από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Την ώρα που άνθρωποι ξεψυχούν μόνοι και αβοήθητοι στα σπίτια τους, την ώρα που οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ρίχνονται με αυταπάρνηση στη μάχη για να σώσουν το λαό αντιμετωπίζοντας τεράστιες ελλείψεις, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη των ιδιωτικών μονάδων

Μόνιμη θηλιά στους εργαζόμενους «για να ζήσουν οι επιχειρήσεις»


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


 «Πολυεργαλείο» οι ΠΝΠ της κυβέρνησης για νέες σαρωτικές ανατροπές στα Εργασιακά, που επεκτείνονται και μετά το τέλος της επιδημίας του κορονοϊού

Κάθε μέρα που περνά, με κάθε νέα νομοθετική παρέμβαση και κάθε νέα «διευκρίνιση» της κυβέρνησης, επιβεβαιώνεται όλο και πιο καθαρά ότι το περιβόητο «δίχτυ προστασίας για

Με κοινή ανακοίνωση απαιτούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των λαών


Κοινή Ανακοίνωσή  58 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα


Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των λαών

Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

«Οργανώνουμε την αλληλεγγύη στους φοιτητές που είναι στον αέρα. Κανένας φοιτητής μόνος του!»


Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εστιακών φοιτητών σε όλες τις εστίες της χώρας ενάντια στην απαράδεκτη οδηγία της κυβέρνησης να τις κλείσει και να πετάξει στον δρόμο εκατοντάδες φοιτητές!

Η κυβέρνηση να ακούσει και να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις των φοιτητών. Είναι απαράδεκτη η στάση της, αφού ακόμα και οι νέες της οδηγίες -μετά τις διαμαρτυρίες των φοιτητών- δεν

Κάλεσμα προς συνδικαλιστικές οργανώσεις


..............................................................................................................

Ανακοίνωση

 Κάλεσμα προς συνδικαλιστικές οργανώσεις

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.

Μένουμε δυνατοί! Δυναμώνουμε τη φωνή μας.


Spot του ΚΚΕ: 

«Μένουμε δυνατοί. 

Δυναμώνουμε τη φωνή μας» 

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και η καραντίνα από ιατρική σκοπιά


Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες της εντεινόμενης λήψης περιοριστικών μέτρων στη χώρα, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση της κυβέρνησης για απαγόρευση των μετακινήσεων όλων των κατοίκων σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Εύκολα θα αναλογιστεί κανείς ότι τέτοια μέτρα είναι, αν μη τι άλλο, αναγκαία απέναντι σε έναν τόσο «ύπουλο» και «επιθετικό» εχθρό. Ειδικά αν σκεφτεί ότι όλα σχεδόν τα μέτρα που έχουν

"Παιδομάζωμα" 4ο


Προπαγανδιστική αφίσα
Ποιος έκανε αλήθεια "παιδομάζωμα";

Τα παιδιά του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, που βρέθηκαν κατά χιλιάδες μακριά από τα σπίτια τους, είναι ένα οδυνηρό, όσο και ανεξερεύνητο θέμα.

Σε συνέδριο που έγινε τελευταία στο Λονδίνο, ήταν το θέμα επιστημονικής ανακοίνωσης, που έκανε η ερευνήτρια ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη, γνωστή από το σημαντικό βιβλίο της "Η γυναίκα της Αντίστασης".

Τηλεφωνική επικοινωνία του υπεύθυνου του Τμ. Παιδείας-Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ με την υπ. Παιδείας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26/3/2020 τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνου του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, έπειτα από αίτημά της. Η συζήτηση αφορούσε τις συνέπειες από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην εκπαίδευση και την ενημέρωση για τις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Το παράδειγμα της ΕΣΣΔ με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού


Για την υπεροχή του Σοσιαλιστικού συστήματος Υγείας

Σήμερα, με την έκταση που παίρνει η εξάπλωση του κορονοϊού και οι θάνατοι που ακολουθούν, επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά ότι η υγεία του ανθρώπου αποτελεί μια από τις θεμελιακές προϋποθέσεις για την αναπαραγωγή και την εξέλιξη της κοινωνίας.

Στέλνει δημόσιους υπαλλήλους στο Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία!


Εργαζόμενους του Δημοσίου στο «στόμα του λύκου», στο Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, θέλει να στείλει η κυβέρνηση για να στηρίξει τα σχέδια της ΕΕ, δείχνοντας μέχρι πού είναι διατεθειμένη να φτάσει την εμπλοκή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Αναλώσιμοι «ήρωες»;


Μας βαφτίζουν ήρωες και μας πετούν στο λάκκο των λεόντων. Είμαστε οι αναλώσιμοι ήρωες ενός συστήματος που τρέφεται από εμάς. Από τη δουλειά μας, τις ανάγκες μας, τη ζωή μας. Μας αρμέγει την περίοδο της νηνεμίας και στις κρίσεις του είμαστε τα πρώτα θύματα.

Αναλώσιμοι ήρωες στα νοσοκομεία. Γιατροί που φωνάζουμε για ενίσχυση. Νοσηλευτές που κοιτάζουμε 20 και 30 ασθενείς.

Η Ελλάδα γίνεται πλήρες μέλος της Συνθήκης Σένγκεν


Η Ελλάδα γίνεται πλήρες μέλος της Συνθήκης Σένγκεν, 26/3/2000, την οποία είχε υπογράψει 8 χρόνια νωρίτερα.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε πως η Συνθήκη αποτελούσε ουσιαστικά ένα ευρω - φακέλωμα, ένα εργαλείο που διευκόλυνε το έργο της ευρω-καταστολής, την κατασκευή και την παρακολούθηση υπόπτων, την τρομοκράτηση των λαϊκών κινημάτων.

Δήλωση, για τον αντικομουνισμό της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας


Ταυτόχρονα σχεδόν με τη δημοσίευση, 26/3/1927, στον αστικό Τύπο της έκθεσης της Γενικής Ασφάλειας για «το Κομμουνιστικό Κόμμα και την δράσιν του εις την Ελλάδα», διαβάζεται στη Βουλή κατασκευασμένο γράμμα της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας (ΒΚΟ) προς το ΚΚΕ με το οποίο δήθεν δίδονταν εντολές για τον εξοπλισμό του Κόμματος, για την οργάνωση από μέρους του αντικατασκοπίας και τη σύνδεσή του «με το γραφείο αντικατασκοπίας της Σοβιετικής πρεσβείας», κ.α.

Η Γραμματεία της ΒΚΟ με δήλωσή της «σχετικά με την αντικομμουνιστική εκστρατεία στην Ελλάδα» (Ριζοσπάστης, 7/5/1927) διαμαρτυρήθηκε έντονα κατά της «άτιμης μεθόδου των πλαστογραφιών και των ψευδών»

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν


Πεθαίνει, 26/3/1827, ο Γερμανός συνθέτης Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Ο αλκοολικός πατέρας του, μουσικός και ο ίδιος, ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε το μουσικό ταλέντο του Λούντβιχ, που γεννήθηκε στις 17 Δεκέμβρη του 1770 στη Βόννη. Ο Γιόχαν Μπετόβεν ήταν ο πρώτος δάσκαλος του μικρού, ένας δάσκαλος που τον βασάνιζε, ξυπνώντας τον τα βράδια και υποχρεώνοντας τον να κάθεται με τις ώρες στο πιάνο.

Η μορφή της μητέρας του και του παππού του στάθηκαν οι φωτεινές πλευρές της παιδικής του ηλικίας που ήταν γεμάτη δίψα για αγάπη.

Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!





Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή 

Τη δυναμώνουμε για την προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Μάχιμοι στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων!

Κανένας μόνος! Νικάμε τον φόβο!

Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!

Μαζί θα τα καταφέρουμε