Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Κυκλοφορεί ο «Οδηγητής» του Ιούνη


Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή». «Δείξαμε αντοχή, δυναμώνουμε, θα νικήσουμε!» δηλώνει ο «Οδηγητής» στο πρώτο του πρωτοσέλιδο μετά την νίκη της Πανσπουδαστικής ΚΣ στις φοιτητικές εκλογές.

Πανεπιστήμια: Ή με τα ΜΑΤ ή με τους φοιτητές


Τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, το μεγαλύτερο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο αστυνομικό τμήμα.

Αγωνία τους η διατήρηση της - ΝΑΤΟικής - «ασφάλειας» στην περιοχή

 
ΚΟΜΙΣΙΟΝ - ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Να ζεσταίνουν την πλάτη της Αγκυρας ενώ εκείνη κλιμακώνει την επιθετικότητά της συνεχίζουν ΕΕ και ΗΠΑ, διαλύοντας κάθε αυταπάτη για τον ρόλο τους (και) στα Ελληνοτουρκικά.

Το Κίεβο περιμένει τα νέα ΝΑΤΟικά πυραυλικά συστήματα «να κάνουν τη διαφορά» στο πεδίο


 Καθώς η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις για πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς

 Τις νέες παραδόσεις προηγμένων οπλικών συστημάτων από τη Δύση, με μεγάλη εμβέλεια πυρός, δηλώνει ότι αναμένει η Ουκρανία, την ώρα που ο ρωσικός στρατός σημειώνει πρόοδο στο Ντονμπάς, ενώ οι ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις δρομολογούν δημοψηφίσματα για να ενταχθούν στη Ρωσία ουκρανικές περιοχές που έχουν καταληφθεί στον νότο, κοντά στην Κριμαία.

Δεν θέλω να συμμετάσχω στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας


Πριν από 4 μέρες διαβάσαμε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει στην Ουκρανία νέα όπλα και συγκεκριμένα αναφέρουν για βλήματα πυροβολικού. Σαν φαντάρος που υπηρετώ τη θητεία μου αυτό το διάστημα, εναντιώνομαι και σε αυτήν τη νέα απόφαση για συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο. Θεωρώ απαράδεκτη την απόφαση που μας βάζει σε νέους κινδύνους για αντίποινα από τη Ρωσία.

Γιάκοβ Μιχάηλοβιτς Σβερντλόφ


Γεννιέται, 3 Ιούνη 1885, ο Γιάκοβ Μιχάηλοβιτς Σβερντλόφ( Яков Михайлович Свердлов), ως γιος Εβραίου χαράκτη, ο οποίος εκτός από το εργαστήριο χαρακτικής διέθετε ένα τυπογραφείο κι έναν εκδοτικό οίκο.

1934: Πρώτη Πανελλαδική Αντιφασιστική Συνδιάσκεψη

 Τον Απρίλη και το Μάη του 1934 οργανώθηκε από το ΚΚΕ καμπάνια για τη σύγκληση Πανελλαδικού Αντιφασιστικού Συνεδρίου. Η αστυνομία απαγόρευσε το Συνέδριο. Ομως στις 3 Ιούνη 1934, 1.200 αντιπρόσωποι και χιλιάδες άλλοι αντιφασίστες της Αθήνας και του Πειραιά συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε τρεις αντιφασίστες.

Να ορθωθεί τείχος!


«Ο νέος νόμος - πλαίσιο να μην κατατεθεί», διαδήλωσαν χτες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις χιλιάδες φοιτητές, δίνοντας ηχηρή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης να προσαρμόσει παραπέρα τα ιδρύματά τους στα κριτήρια και τις απαιτήσεις της αγοράς, κόντρα στις ανάγκες και τα δικαιώματά τους στις σπουδές και τη ζωή. Αυτός ο σχεδιασμός έρχεται από πολύ «πίσω» και πάει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής.

Παραμένουν σε ισχύ οι κυρώσεις που επέβαλε η Ουκρανία κατά μελών του ΚΚΕ


Παραμένουν σε ισχύ οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί, με το ουκρανικό Προεδρικό Διάταγμα του 2015, κατά του Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ και αντιπροέδρου της Βουλής, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, πρώην ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και του Γιώργου Μαγγανά, στέλεχους του ΚΚΕ, σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Ερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με την απαράδεκτη και επικίνδυνη «μαύρη λίστα» της  ουκρανικής ιστοσελίδας  «myrotvorets» και τη στοχοποίηση Ελλήνων κομμουνιστών.

Η βενζίνη δεν είναι ακριβή χωρίς φόρους (!) και ο Άδ. Γεωργιάδης… δεν είναι ακροδεξιός


 Ο υπουργός Αναπτύξεως της κυβερνήσεως Μητσοτάκη προχώρησε στην παρακάτω δήλωση (Πρώτο Πρόγραμμα 31/5) , θέλοντας να τον πάρουν στα σοβαρά:

«Δεν έχουμε από τα ακριβότερα καύσιμα. Αν βγάλετε τους φόρους είμαστε κάτω απ’ την 10η θέση, νομίζω στην 12η, 13η θέση»!

Για την έξαρση φαινομένων «ενδοσχολικής» βίας


Το τελευταίο διάστημα διάφορα γεγονότα έγιναν αφορμή
να ανοίξει πάλι η κουβέντα για την «ενδοσχολική» βία. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε παρεμβάσεις, τα ΜΜΕ στοχοποίησαν τους εκπαιδευτικούς. Γενικά ξαναζούμε τα ίδια και τα ίδια, χωρίς να γίνεται ένας ουσιαστικός διάλογος και κυρίως παρεμβάσεις εκεί πού γεννιέται το πρόβλημα. Να θέσω λοιπόν μερικούς προβληματισμούς.

Ερώτηση για την ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας


Ερώτηση

 προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας

 Θέμα:«Η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας με τις συμφωνίες για αποστολή πολεμικού εξοπλισμού και προσωπικού»

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της «ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ»


Κυκλοφορεί η «ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ», η εφημερίδα του ΠΑΜΕ με εκτενές αφιέρωμα στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 03/06/1833

Δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το βασιλικό διάταγμα «Περί σχηματισμού της Ελληνικής Χωροφυλακής».