Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Νηπιαγωγείο στις διακοπές


Νηπιαγωγείο στις διακοπές την δεκαετία του '80

«Κρύα» ανέκδοτα


Ούτε σαν «κρύο» ανέκδοτο δεν ακούγονται για τον λαό τα περί «καθαρού ορίζοντα ανάπτυξης και ευημερίας για όλους», που αναμασάει η κυβέρνηση της ΝΔ, με αφορμή την ολοκλήρωση της «μεταμνημονιακής εποπτείας».

ΠΑΜΕ για την ΔΕΘ


 «Η ζωή μας δεν μπαίνει σε vouchers και pass, οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα. Για αυξήσεις στους μισθούς. Για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για το λαό»

«Λάθη»... και λάθη


«Λάθη»... 

Με περισπούδαστες αναλύσεις για την ανάγκη «να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που οδήγησαν στα μνημόνια» υποδέχτηκαν το τέλος της «μεταμνημονιακής εποπτείας» τα αστικά επιτελεία. Αλήθεια, όμως, ποια ήταν τα «λάθη» που έφεραν τα μνημόνια και δεν πρέπει να ξαναγίνουν;

Οι απεργίες «Εθνικής Σωτηρίας»


Δεν είναι λιγότερο σημαντική η δράση του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, επικεφαλής του αγώνα του λαού στις πόλεις. Ιδιαίτερα στην Αθήνα και τον Πειραιά, ενάντια στα τρομοκρατικά πογκρόμ, τα μπλόκα και τις δολοφονίες των πατριωτών. Ο λαός αντιστέκεται ηρωικά όχι μόνο μαζικά, αλλά και ένοπλα με τα «φρουραρχεία» του ΕΛΑΣ.

Νέο χαράτσι σε βάρος των νοικοκυριών για να χρηματοδοτεί τους ομίλους της Ενέργειας


Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται στα πρόθυρα του μπλακάουτ, μετά και τις ανακοινώσεις των νέων χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα και είναι εγκλωβισμένοι στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες ένα νέο χαράτσι στους λογαριασμούς ρεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι καταναλωτές!

Η Εξεταστική να συμπεριλάβει και τις «συνακροάσεις» στην έδρα της ΚΕ


 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

  • Η πρόταση της ΝΔ για δεκαετή επέκταση του χρόνου διερεύνησης χωρίς συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία «πετάει την μπάλα στην εξέδρα»
  • Το ΚΚΕ θα αναδείξει το σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο των υποκλοπών, που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις

«Όταν υπάρχει αυτή η ταξική αλληλεγγύη σίγουρα το αύριο θα είναι πολύ καλύτερο από το χθες»

 
Συνεχίζουν ανυποχώρητα τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Με συναυλία αλληλεγγύης την Τρίτη 30 Αυγούστου μπροστά στην πύλη του εργοστασίου, με συμμετοχή στην σύσκεψη των Εργατικών Σωματείων την 1η Σεπτέμβρη και στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10/9 στα εγκαίνια της ΔΕΘ, οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τους αγώνα τους. Έχοντας ήδη αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι και τις 31 Αυγούστου απαιτούν την ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


24/08/1456

Ολοκληρώνεται η πρώτη εκτύπωση της Βίβλου από τον Γουτεμβέργιο 

Ολοκληρώνεται η πρώτη εκτύπωση της Βίβλου