Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας για την Νατάσσα Μποφίλιου


Στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» στον «ΑΝΤ1», καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν η σπουδαία ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου. Μεταξύ άλλων, οι οποίοι κλήθηκαν από την εκπομπή να μιλήσουν για την Ν. Μποφίλιου, ήταν και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Δείτε στο βίντεο πάνω την παρέμβασή του. 

Σήμερα τo πανεργατικό συλλαλητήριο


Σήμερα τ
o πανεργατικό συλλαλητήριο, στις 7μμ στο άγαλμα Βενιζέλου

Mε τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων, με το ΠΑΜΕ, δίνουμε τη δική μας μαζική και ενωτική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης. Αγωνιστικά χτίζουμε το δικό μας μέτωπο. Φέρνουμε στη πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου», σημειώνουν τα Σωματεία και Συνδικάτα της Θεσσαλονίκης, ενώ παραθέτουν το πρόγραμμα περιοδειών σε χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ξαναβγαίνει στο «πεδίο» του ιμπεριαλιστικού παζαριού με αέρα από τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

 

ΝΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ «ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΪΣ»

Ούτε μερικές μέρες δεν κράτησαν τα παραμύθια κυβέρνησης και αστικών κομμάτων για την ευρωατλαντική «ασπίδα» απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας

Ούτε λίγες μέρες δεν κράτησαν τα κυβερνητικά παραμύθια πως οι αποφάσεις της ΕΕ, οι «μηχανισμοί» του ΝΑΤΟ και το «αμερικανικό αποτύπωμα», που μεγαλώνει στην Ελλάδα, θα βάλουν φρένο στην τουρκική επιθετικότητα, πριν η Τουρκία προχωρήσει και σε νέες προκλήσεις, ενταγμένες στο ιμπεριαλιστικό παζάρι που «τρέχει» στην περιοχή με τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης.

Κάθειρξη 13 ετών στα διευθυντικά στελέχη και ισόβια στον Ρουπακιά η πρόταση της εισαγγελέως

 


Ανακοινώθηκε η πρόταση της εισαγγελέως Αδ. Οικονόμου για τις ποινές των ναζιστών της Χρυσής Αυγής.

Για τα διευθυντικά στελέχη της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης πρότεινε να τους επιβληθούν 13 χρόνια κάθειρξη. Στη διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης ανήκουν οι Ν.  Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός, Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ.  Παναγιώταρος, Γ.  Γερμενής και Αρτ. Ματθαιόπουλος.

Απαίτησαν αύξηση του στόλου και των δρομολογίων, προσλήψεις οδηγών και τεχνικών στον ΟΑΣΘ


Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα το πρωί μέλη εργατικών σωματείων και Φοιτητικών Συλλόγων στα γραφεία του ΟΑΣΘ με αφορμή την τραγική κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, με τις τεράστιες ελλείψεις λεωφορείων - δρομολογίων, οδηγών και τεχνικών που σε συνθήκες πανδημίας έχουν μετατραπεί σε «υγειονομικές βόμβες».

Με πάταγο


Η νέα NAVTEX της Τουρκίας για έρευνες του «Oruc Reis» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μια ανάσα από το Καστελόριζο, όπως και οι τουρκικές προκλήσεις στα Βαρώσια, καταρρίπτουν με πάταγο για μια ακόμη φορά τα ευρωατλαντικά παραμύθια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, πως ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αποτελούν τάχα την «ασπίδα» για την ασφάλεια του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Σήμερα τα πανεργατικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα


Στις 13 Οκτώβρη, με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων, με το ΠΑΜΕ, δίνουμε τη δική μας μαζική και ενωτική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης. Αγωνιστικά χτίζουμε το δικό μας μέτωπο. Φέρνουμε στη πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου», σημειώνουν τα Σωματεία και Συνδικάτα της Θεσσαλονίκης, ενώ παραθέτουν το πρόγραμμα περιοδειών σε χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο λαός να απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσαν κυβέρνηση και εργοδοσία με αφορμή την πανδημία


Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνδικάτων που γίνονται αύριο Τρίτη 13 Οκτώβρη στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας, αλλά και στην απεργία που έχει κηρυχθεί στον δημόσιο τομέα στις 15 Οκτώβρη απευθύνει το ΠΑΜΕ ώστε εργαζόμενοι και λαός να διαδηλώσουν με όλη τους τη δύναμη το σύνθημα «Παλεύουμε για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας». (Βίντεο)

Οι νεκροθάφτες των εργασιακών δικαιωμάτων κλαίνε για «τις χαμένες θέσεις εργασίας»


Οι νεκροθάφτες των εργασιακών δικαιωμάτων κλαίνε για «τις χαμένες θέσεις εργασίας»

Mε αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που αναλύει στοιχεία των εκθέσεων του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, που αναδεικνύουν ότι η ανεργία σπάει κόκκαλα, ότι η μερική, μαύρη και κάθε άλλου είδους «ελαστική» μορφή απασχόλησης σαρώνει.

Πεθαίνει ο Τάσσος (Αναστάσιος Αλεβίζος).


Πεθαίνει, 13/10/1985, ο κομμουνιστής χαράκτης Τάσσος (Αναστάσιος Αλεβίζος). Ο Α. Αλεβίζος εντάχθηκε στην ΟΚΝΕ το 1930 και κατόπιν στο ΚΚΕ. Τα πρώτα του ζωγραφικά σχέδια δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Νέοι Πρωτοπόροι» το 1932, ενώ στη συνέχεια στο ίδιο περιοδικό δημοσιεύθηκαν χαρακτικά του καθώς και το κείμενό του «Ξυλογραφία: Η Τέχνη των μαζών».

Η Μάχη τηςΗλεκτρικής


Πριν 76 χρόνια, στις 13 Οκτώβρη του 1944, φεύγοντας τα γερμανικά στρατεύματα από την Αττική, είχαν σκοπό να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, να ανατινάξουν το λιμάνι, κτίρια, εργοστάσια, δεξαμενές κ.λπ., και μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ του Πειραιά ανέλαβαν το καθήκον να προλάβουν τους ναζί και να αποτρέψουν τα καταστροφικά τους σχέδια.