Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

«Ανάπτυξη» για ποιους είπατε;


Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) αποκαλύπτει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.031 λειτουργικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η δε ΟΛΜΕ κατέγραψε ότι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει καλυφθεί μόλις το 40% των κενών σε καθηγητές στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από την πτώχευση της «Thomas Cook»


Ο τουριστικός κολοσσός "Thomas Cook" κήρυξε πτώχευση σήμερα τα ξημερώματα. Η περιοχή μας επηρεάζεται άμεσα καθώς ο εν λόγω όμιλος έχει στην ιδιοκτησία του το ξενοδοχείο "Sunwing" και ενοικιασμένο το "Miramare".

 Επίσης έχει πολλές αποκλειστικές συνεργασίες με μεγάλες μονάδες καθώς και μονάδες που λειτουργούν με τη μορφή του Franchise.

Γνωρίζουμε καλά ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι.

Το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, στην Χαλκιδική

Καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Χαλκιδικής

Την ώρα που πανελλαδικά μια σειρά σωματεία, ΕΚ και Ομοσπονδίες διαδήλωναν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ συνεχίζει τη νόθευση των διαδικασιών στο συνδικαλιστικό κίνημα, θέλοντας να μετατρέψει τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες σε παραμάγαζα των εργοδοτών.

Πιο συγκεκριμένα:

Κάλεσμα για νέα απεργιακή απάντηση στις 2 Οκτώβρη


Η χτεσινή μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα.

Μπροστά στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας, το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες σε νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη.   SPOT

Το παραμύθι Γκρέτα Τούνμπεργκ


Άρτος, θεάματα και κατασκευάσματα…  

Ότι η κλιματική αλλαγή και τα αίτιά της θα αποτελούσαν αντικείμενο ισχυρών αντικρουόμενων συμφερόντων μεταξύ επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, αλλά και χρυσή ευκαιρία για να στηθούν καριέρες δεν αποτελεί ακριβώς έκπληξη. Μία από τις “σταρ” του “κλιματικού ακτιβισμού” είναι και η 16χρονη Σουηδέζα

Άθλια προώθηση της «θεωρίας των δύο άκρων» από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στην έμμεση προώθηση της άθλιας και ανιστόρητης εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό επιδίδεται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο (ΑΠΕ-ΜΠΕ), με άρθρο που αναδημοσιεύει σήμερα (24 Σεπτέμβρη) στην στήλη «Ιδέες & Απόψεις».

«Μαζοχίστρια… Ηδονίζεσαι που σε κτυπώ… Έτσι μ’ αρέσεις… Έτσι μ’ αρέσεις…»


Το 1975 ξεκίνησε στο Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών η δίκη 37 στρατιωτικών – βασανιστών της Χούντας. Ανάμεσά τους το ανθρωπόμορφο κτήνος που φέρει το όνομα Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, που πέθανε σαν σήμερα αμετανόητος μέχρι το τέλος για τα ειδεχθή εγκλήματά του.

Ανακοίνωση για το θάνατο του 5χρονου παιδιού στη Μόρια


Η σημερινή τραγωδία με το 5χρονο παιδί στο σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, ο συνωστισμός, η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, ειδικά για τα παιδιά, είναι οι πραγματικές αιτίες της σημερινής τραγωδίας.

''Odeon Μακεδονία': Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας


Οι εργαζόμενοι του ''Odeon Μακεδονία'', με τη στήριξη του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ), δίνουμε δυναμικό "παρών" στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας (3 μηνών), μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και χρόνια κοροϊδία από την εργοδοσία.

Τα συνδικάτα δεν είναι Facebook να πατάς like και dislike


-Παναγόπουλε, εργατοπατέρα-ααα…

Έτσι ξεκίνησε την κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης στα Προπύλαια ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Και συνέχισε λέγοντας για αυτόν και την παρέα του (Καραγεωργόπουλος, Κουτσούκης και άλλοι) πως έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να βάλουν εμπόδια στα σωματεία, αλλά δεν τους πέρασε. Σήμερα είχε πανελλαδική απεργία.

Κυκλοφορεί το πρώτο νόμιμο φύλλο του Ριζοσπάστη.


Κυκλοφορεί, 25/9/1974, το πρώτο νόμιμο φύλλο του Ριζοσπάστη.

Σημαία της εργατικής τάξης - Απελευθερωτικό λάβαρο του λαού



«Αλίμονό σου την πρώτη μέρα σαν περάσεις το σιδερένιο κιγκλίδωμα και μπεις στην αχτίνα. Σε τριγυρνάνε όλοι οι σύντροφοι, σου προσφέρουν σκαμνί και εσύ αρχίζεις να κάνεις το "Ριζοσπάστη". Ξέρετε πώς κάνουν το "Ρίζο"; Να, αρχίζεις και λες από τη μέρα που θα σου ορίσουν - απ' τη μέρα που ήρθεν άλλος πριν από σένα - όλα τα τρέχοντα ζητήματα, τη θέση του "Ρίζου", το ενιαίο μέτωπο κτλ. Κι όσο μιλάει ο καινούργιος, εκατό άνθρωποι