Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ: Με Κόκκαλη και Μαρινάκη για το δίκιο του… εργάτη!


Ο ψηφοθηρικός τους κατήφορος δεν έχει τέλος.

Αφού αγάπησαν τους… φορολογούμενους, αφού νοιάστηκαν για τους… συνταξιούχους, τώρα λατρεύουν και τους… εργαζόμενους! 

Ο θατσερικός οίστρος με τις “7 μέρες δουλειά” του Μητσοτάκη από την μια μεριά, με την… φιλεργατική  δημαγωγία του Τσίπρα από την άλλη, κονταροχτυπιούνται σε ένα αναίσχυντο ρεσιτάλ ψεύδους και πολιτικής απάτης.

Κόβουν και ράβουν αντεργατικά

Ο ψευτοκαβγάς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για την 7ήμερη εργασία είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς διαπληκτίζονται πάνω σε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, για να ενισχύσουν την πόλωση, ιδιαίτερα μπροστά στις εκλογές. Αλλά κυρίως για να κρύψουν ότι συμπλέουν στα βασικά για το κεφάλαιο, όπως είναι η κατάργηση του 8ωρου και η «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας.

Ο Άρης μιλάει στη «Σύσκεψη της Καισαριανής» για την ανάγκη του ένοπλου αγώνα


Από τα σημαντικότερα ίσως γεγονότα των πρώτων ημερών της γερμανικής κατοχής είναι η πραγματοποίηση σύσκεψης, την Πέμπτη 15 Μάη 1941, στις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας, που την συγκάλεσε ο Θανάσης Κλάρας (Άρης Βελουχιώτης). Η σύσκεψη έγινε στη δεξιά όχθη του Ηριδανού – που οι μικρασιάτες πρόσφυγες, πρώτοι κάτοικοι της Καισαριανής, τον ονόμαζαν Ντερέ (ρέμα), στο άλσος των Κουπονίων, ανάμεσα στη Καισαριανή και τα Ιλίσια.

Κόκκινη ψήφος απέναντι στο μαύρο μέτωπο

Το ζητούμενο αυτών των εκλογών είναι με την κόκκινη ψήφο να καταφέρουμε να έχουμε μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε αυτό το μαύρο μέτωπο, τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, το πρωί Τετάρτης 15 Μάη.

Στέλνουμε μήνυμα

Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στη νέα κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, όπως και συνολικά απέναντι στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, όπου η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να συγκεντρώνουν δυνάμεις απέναντι στο Ιράν, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για το λαό μας στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ισχυρό ΚΚΕ εμπόδιο στα αντιλαϊκά μέτρα και συμβολή σε κατακτήσεις του λαού

  Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ALPHA»

Καλησπέρα κ. Γραμματέα, χαρά μας που είστε εδώ σήμερα.

Καλησπέρα!

Έχει ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή, αύριο ψηφίζονται τα μέτρα, τα θετικά μέτρα που έφερε η κυβέρνηση, για την κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα μιας καλής διακυβέρνησης και πορείας της χώρας, για την αντιπολίτευση προεκλογικές παροχές. Για σας;

Ακροναυπλιά

«Κι άστραψε φως η Ακροναυπλιά»

Το Μάη - Ιούνη και Ιούλη 1937 άρχισαν να μεταφέρονται με καραβιές από τα νησιά εξορίας της Ανάφης, Φολεγάνδρου, Αη-Στράτη οι «πιο επικίνδυνοι» εξόριστοι αγωνιστές στην Ακροναυπλία: Εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι, διανοούμενοι.